עבור לתוכן

סתם שאלה,אם אני רואה סרט שמקודד בxvid במסך שלי,האם עדיף לשנות לרזולוציה ה"טבעית"

Featured Replies

פורסם

שלו את השולחן עבודה,או בנגן שאני רואה בו את הסרט לבחור את הרזולוציה הזאת? או שזה לא משנה בגלל שלסרט יש רזולוציה משלו?

פורסם

אתה מוכן להסביר למה אתה מתכוון? אתה בד"כ עובד על רזולוציה לא טבעית?

פורסם
  • מחבר

אני על רזולוציה של 1024x768

תקן אותי אם אני טועה אבל רזולוציה טבעית זאת הרזולוציה האופטימאלית למסך? נגיד יש לי מסך של 17 אינץ'-אז הרזולוציה הטבעית שלו היא 1280x1024 לא?

פורסם

אולי תסביר ברור איזה מסך יש לך, מה אתה עושה איתו, ומה השאלה שלך בקשר ל XVID? :kopfpatsch:

פורסם

התשובה היא - כן, כדאי. כי אחרת חדות של התמונה נפגעת. בכלל כדאי שתתרגל להשתמש ברזולוציה טבעית בוינדוז, אם גודל הפונטיפ זה מה שמפריע לך - תנסה להגדיל אותם, במשחקים אפשר להתפשר על 1024/768 אם הכרטיס מסך לא סוחב יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

אממ סבבה תודה,אבל מה בקשר לסרטים שמקודדים נגיד בxvid? יש איזהשהיא השפעה על הרזולוציה שהגדרתי בוינדוס על איכות\חדות התמונה בהם?

אני משתמש בbsplayer ויש גם אפשרות לשנות את הרזולוציה דרך התוכנה עצמה...כשאני עושה את זה הגודל של הסרט מן הסתם נעשה ממש ממש קטן....

בכל אופן השאלה היא אם הרזולוציה שאני קובע משפיעה גם על איכות הסרטים שאני רואה? (פשוט אני יודע שסרטים מקודדים ברזולוציה שאפילו קטנה יותר מ1024x768 חוץ מhdtv כמובן...)

אגב איך בעצם אני יכול לדעת מה הרזולוציה הטבעית של המסך שלי? יש lg flatron l1710B

פורסם

אין שום יתרון לשימוש ברזולוציה שהיא לא הרזולוציה הטבעית של המסך. זה נכון גם בסרטים.

כשאתה רואה סרטים פשוט תגדיר לנגן למתוח את הסרט אבל לשמור על ה-Aspect ratio.

והרזולוציה של המסך שלך היא 1280x1024, כמו כל מסך LCD 17/19 לא רחב.

פורסם
  • מחבר

אממ אבל כשאני מגדיר בbsplayer רזולוצויה של 1280x1024 גודל של הסרט פצפון בגלל הרזולוציה הגבוהה..למה אתה מתכוון בדיוק?

פורסם

אני לא מכיר את ה-bsplayer. בכל מקרה צריכה להיות אופציה למתוח את הסרט אבל לשמור על אותו היחס רוחב\גובה.

פורסם
  • מחבר

איך קוראים לאפשרות הזאת בתוכנה שאתה משתמש ובאיזה תוכנה אתה משתמש?

פורסם

אני משתמש ב-Real Player ושם זה מאוד פשוט כי יש לך בפינה השמאלית-עליונה שלושה כפתורים - מצב 100%, מצב 200% ומצב של מסך מלא.

גם ב-Windows Media Player וב-VLC זה מאוד קל - מספיקה לחיצה כפולה על התמונה.

פורסם

אממ אבל כשאני מגדיר בbsplayer רזולוצויה של 1280x1024 גודל של הסרט פצפון בגלל הרזולוציה הגבוהה..למה אתה מתכוון בדיוק?

you are aware you can view the movie in full screen, right?

it's a feature that exists for over a decade. except in Quicktime, because apple sucks and they want you to pay for a full screen view.

פורסם
  • מחבר

חח ברור שאני רואה סרטים במצב full screen...השאלה היא אם זה משנה מה הרזולוציה בדסקטופ כשאני רואה אותם,אם זה משפיע במשהו....התכוונתי שבbsplayer יש אפשרות בכלל לעשות change resolution ואז הסרט פשוט נהייה ממש קטן...(הכוונה בfull screen mode מן הסתם)

פורסם

then don't use bullshit player?

try MPC...

פורסם

אני לא מבין למה אתם לא מבינים את השאלה שלו. לי לדוגמא יש רזולוציה 1920X1200 ובגלל הרולוציה הגבוהה נחשפים פגמים בקובץ xvid שבמסך סטנדרטי לא רואים, פשוט כי הסרט הוא ברזולוציה נמוכה הרבה יותר. כמו שתקחו תמונה פיצפונת ותגדילו אותה למסך מלא, תקבלו מלא פיקסלים. לכן השאלה שלו היא גם מובנת וגם טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים