פורסם 2007 במאי 1418 שנים שלום,יש לי במחשב הארד דיסק של WD 160GB SATA2לי לי הארד דיסק ממחשב אחר של מישהו שהווינדוז קרס בו, אבל אני רוצה להעביר משם חומר למחשב שלי.כל מה שאני רוצה לעשות זה לחבר את הארד דיסק השני בנוסף לזה שכבר יש לי, ככה שאני אראה אותו ב"מחשב שלי" בתור כונן נוסףואוכל להוציא משם חומר.איך ניתן לבצע זאת?ההארד דיסק השני הוא מסוג:maxtor diamondmax plus 8 40gb.תודה רבה לכל העוזרים
פורסם 2007 במאי 1418 שנים אני מניח שה HD השני הוא בחיבור ATA.בכל מקרה תחבר אותו וזהו. אחרי החיבור אתה תראה אותו ב"מחשב שלי".... אין צורך בדרייברים.( כן זה כזה פשוט )
פורסם 2007 במאי 1418 שנים קודם כל זה חיבור אחר (גדול יותר) אז תיקח את הכבל מהמחשב השני גם ותחבר אותו אותו דבר אצלך פלוס חיבור מולקס (הכבל של החשמל במחשב)תשים לב שהחיבורים יהיו אדום לאדום כלומר יש בשני הכבלים פסים אדומים בצד אחד אז תבדוק שהאדום יהיה לייד האדום כי זו הדרך הנכונה לחבר זאתתגדיר אותו גם בתור SLAVE על מנת שהמחשב לי ינסה לאתחל ממנו או שפשוט תשנה זאת בביוס... וזהו בערך זה אמור להופיע לך במחשב שלי ומשם כבר תעשה את כל העברות
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר משום מה הוא לא מזהה לי את הארד דיסק הנוסף במחשב שלי.מה קורה עם הנושא הזה של הפינים מאחורה? לא צריך לשנות שם גם משהו?יש הרי את הפלסטיק הקטן הזה שתוקעים אותו על שני פינים.בהארד דיסק שלי, לא היה שום פלסטיק מחובר, אבל בכונן הישן (ATA), יש פלסטיק כזה מאחורה.עכשיו אני יודע שניתן לשחק איתם, וככה אחד יוגדר כמאסטר והשני כSALVE.האם ניתן להגדיר זאת גם דרך הביוס ופשוט לא לחבר אף פלסטיק?כי כרגע למרום ששני הכוננים מחוברים, אני רואה את הכוננים שלי, למרות, שמשום מה, הארד דיסק השני מופיע לי בתוכנה TUNEUP UTILITIESבתור המאסטר... משהו מוזר לחלוטין.שוב תודה
פורסם 2007 במאי 1418 שנים תוציא את גל הג'מפרים מהארד-דיסק השני... זה אמור להגדיר אותו כ SLAVE . בעיקרון אכן היום מגדירים הכל כבר דרך הביוס
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר ההארד דיסק המקורי שלי הוא עם חיבור SATA2.והשני שאני עכשיו מטפל בו הוא ATA.יש להם הרי כבלים שונים לחלוטין.זה משנה?כי מה שאני עושה זה לקחת כבל ישן של ההארד דיסק, ולחבר אותו ישירות ללוח האם במקום המתאים לכך, כי ההארד דיסק שלי מחובר למקום אחר אחר עם חיבור אחר(של SATA).ניסיתי להוריד את הג'אמפרים לחלוטין, אבל במחשב שלי הוא בכלל לא מזהה אותו בתור כונן.בתוך הביוס אבל ראיתי משהו מוזר:קודם כל, הוא מזהה את הכונן הנוסף והוא מיקם אותו בתורPRIMERY-SLAVEואת שלי, הSATA הוא מיקם בתורinternal IDE זה בסדר?בכל מקרה, עדיין אני לא מצליח לראות את הכונן הישן במחשב שלי.
פורסם 2007 במאי 1418 שנים החיבור בסדר לפי מה שאתה מתאר. תבדוק קודם כל שבביוס הוא מזהה לך את שניהם ואז תגיד את שלך כ MASTER ואת השני כ SLAVER
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר אבל איך אני מגדיר את שלי שמאסטר ואת השני כSLAVE?את זה לא הבנתי.איפה להגדיר? בביוס? איך עושים את זה?
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר שאלה ראשונה - אמורים או לא אמורים להיות ג'אמפרים מחוברים לכוננים הקשיחים (לשניהם).?שאלה שניה- נכנסתי כבר לתוך הביוס. אבל מופיע לי שם מה שרשמתי למעלה, ולא מצאתי דרך לשנות את ההגדרות.ולהחליף בינהםהאם יש לך רעיון?
פורסם 2007 במאי 1418 שנים הכי פשוט.. אם יש לך צורב או כל כונן סידי רגיל תנתק אותו .. אם יש לך 2 אז את שניהםותחבר את ה HD למחבר העליון (בקצה) בכבל כמובן חשמל וזהו..בלי להתעסק עם גמפרים..הכי פשוט
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר תסלי לי אבל לא הבנתי משהו:דבר ראשון-כרגע יש ג'אמפרים בתוך שני הכוננים , להוציא אותם?דבר שני, מה הכוונה "לחבר אותו למחבר העליון"? זה לא ברור לי,או.קיי, נניח וניתקתי את 2 הכוננים שלי, אז פשוט, את אותו הכבל שלהם, שבקצה אחד מחובר ללוח האם לחבר בקצה השני לכונן הקשיח?
פורסם 2007 במאי 1418 שנים את הגאמפר של הHD שלך תחזיר למצבו הרגיל כלומר על masterאת HD של חבר שלך עדיף שגם תשים על master אבל זה לא כלכך משנה... אתה גם יכול לשים אותו ללא גאמפר (cable select)אגב תשמור את הגאמפר שלא יאבד צריך להחזיר אותו אחכבכבל IDE יש לך 3 מחברים 1 אתה מחבר ללוח נכון.. השני נמצא באמצע הכבל.. אותו תעזוב... והשלישי הוא בקצה השני של הכבל תחבר את ה HD אליו
פורסם 2007 במאי 1418 שנים מחבר לפני שנגעתי בכלל במחשב שלי, לא היה מחובר שום ג'אמפר לכונן. ואין עליו ציור שמסביר איך הופכים אותו למאסטר.את הכונן השני, שמתי את הג'אמפר איפה שמסומן מאסטר.חיברתי את הקצה העליו ביותר לכונן, אבל עכשיו המחשב בכלל לא מזהה אותו, אפילו לא בביוס.
פורסם 2007 במאי 1418 שנים אתה לא צריך שום ג'מפר... זה לא הכרחי לפחות . ואל תגדיר את הארד-דיסק של חבר שלך בתור מסטר כמו שמישהו פה אמר כי זה לא יעבודהמחשב ינסה לאתחל מהארד-דיסק שלו ויתקע גם בגלל חומרה לא מתאימה וגם בגלל שאמרת בעצמך שהוינדוס שם נפלתחפש בביוס את ה BOOT ותגדיר אותו שם ששלך יהיה ראשון וזהוא זה אמור לעלות אם הארד-דיסק מתפקד כראוי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.