עבור לתוכן

חילוץ מטיילים ישראלים שהסתבכו בארץ או בח&#1493

Featured Replies

פורסם

כולנו מכירים את המקרים האלה

שישראלים הולכים לאיבוד ביערות דרום אמריקה

מסתבכים עם הרשויות בהודו

נתקעים בעין גדי

נוסעים לסיני למרות אזהרות

וכו וכו

ואז קורה אותו אסון , אנחנו כבר מכירים את התרגולת : משרד החוץ מפעיל חדר מצב, שולחים צוותי חילוץ וכו'

השאלה היא האם צריך להתחשבן עם המטיילים הסוררים

אני בדעה שצריך להמשיך כפי שהיינו עד עכשיו, כלומר לחץ ישראלים באשר הם בכל מחיר, לעשות הכל כדי להחזיר אותם הביתה

אבל מקרים שמדובר בישראלים שאוזהרו מראש והם המשיכו לצפצף (והרבה מאיתנו הם כאלה) בהחלט צריך להתחשבן איתם

פורסם

אחרי שנפלתי, קיבלתי מכה בראש ונמחקו לי 45 ד' מהחיים בשדא תעופה בדיסלדורף ופיספסתי טיסה, גיליתי שלא על כל מטייל משרד החוץ מפעיל חדר מצב. לי ענתה איזו פוסטמה שפשוט אמרה לי "תמצאי מישהו עם כסף". אמרתי לה כן, אם היא תמצוץ לו. לא ציפיתי שמשרד החוץ יממן לי טיסה, אבל לפחות יקח לי טיסה לאותו יום כדי שאוכל להחזיר הכסף כשאני בארץ. אם היה לי כרתיס אשראי בכלל לא הייתי טורחת לדבר איתם.

פורסם

תלוי במקרה:

אם מישהו הסתבך בפלילים והוא אשם - שירקב בכלא וישפט ע"פ חוקי המדינה שבה נעצר, לא ע"פ המשפט המפגר בארץ עם תנאים של מלון.

אם הוא נחטף או משהו בסגנון - לעשות הכל כדי להביא אותו לארץ.

פורסם

על מקרים של חטיפה אני חושב שאין בכלל ויכוח שיש צורך להתערב.

על מקרה של היעלמות.. טוב.. זו שאלה כבר יותר קשה. אני חושב שיש לעשות כל מאמץ להחזיר אותם. בסה"כ, זו חובת המדינה כלפי האזרחים שלה.

על מקרה של מעצר - לדעתי, תלוי איפה ומה העונש הפוטנציאלי.

בארצות המזרח, למשל, לא הייתי מאחל לאף אחד לשבת בכלא. מי שנכנס ויוצא אחרי כמה שנים, חוזר לכאן לא שפוי, וזו כמובן מעמסה על המדינה כי צריכים לממן טיפול בו. אם הוא מקבל עונש של הוצאה להורג (במדינות המזרח, על הרבה עבירות קטנטנות אתה מקבל עונש כזה, בלי להתחשב בשום דבר, כולל בגיל שלך או באזרחות שלך), לעשות הכל בשביל לפחות למנוע את ההוצאה להורג. כמובן שבמידה ומצליחים להביא אותו ארצה, לשפוט אותו ולתת לו עונש כהוגן, או לחילופין, לתת לו לשבת בכלא את שארית הזמן שהוא קיבל בחו"ל.

פורסם

^^^אני לא מסכים.

אדם שמגיע למדינה כלשהי עליו לדעת שיש בה חוקים שונים ממדינת המוצא שלו ועליו להיות מודע לעיקרם ובכל מקרה לקחת אחריות על מעשיו הפליליים.

למדינת ישראל אין שום זכות שבעולם להתערב באחריות הפלילית של אזרחיה מחוץ לגבולותיה, אף על פי שהיא יכולה לעשות כן. כן, גם במקרה של הוצאה להורג על דבר פעוט כגניבת טלפון או החזקת 2 כדורי אקסטזי. אם היא לא תנהג כך, כיצד היא יכולה לבוא בדרישות לאזרחי מדינות זרות שינהגו ע"פ חוקי המקום כאשר הם נמצאים בשטחה ויקחו אחריות על מעשיהם?

פורסם

אני לא טוען שאין להעניש אותו, אבל להביא אותו למשפט בארץ יהיה הרבה יותר הוגן כלפיו.

אני אתן לך דוגמה:

בכל מיני מדינות במזרח, כמו תאילנד, יש תופעה שבה סוחרי סמים שרוצים להעלים את הסמים, משתילים אותם במזוודה שלך. בשיקוף, לפני הטיסה, זה לא בעי הלמצוא את זה. מצד אחד, הפשע היחידי שלך היה שלא שמרת על המזוודה שלך ב-100%, וגם זה לא תמיד נכון. מצד שני, אתה מוצא להורג פוטנציאלי.

פורסם

^^^נכון, היה אפילו סרט על מקרה מפורסם בו סוחר סמים הכיר בחורה, צלמת, שהיתה בתאילנד בענייני עבודה, צילום טבע, נופים ואתרי נופש. היא לא ידעה שהוא סוחר וניהלה רומן איתו. הוא הביא לה מצלמה חדשנית, בומבאסטית במזוודה שמיועדת לכך עם "גומות" בשביל כל החלקים והעדשות. כשהיא היתה במקלחת, הוא הבריג את החלק של המזוודה עם ה"גומות" ומתחתיו השתיל את הסמים, שכמובן נתגלו לפני העליה למטוס. היא נשאלה באם קיבלה משהו ממישהו והיא ענתה בחיוב שכן קיבלה את המזוודה עם המצלמה מהחבר החדש שלה. הוא הכחיש כל קשר אליה ועמדו להוציא אותה להורג. בסוף אבא שלה עשה איזה מבצע מטורף כדי להוציא אותה מהכלא.

פורסם

אני לא טוען שאין להעניש אותו, אבל להביא אותו למשפט בארץ יהיה הרבה יותר הוגן כלפיו.

אני אתן לך דוגמה:

בכל מיני מדינות במזרח, כמו תאילנד, יש תופעה שבה סוחרי סמים שרוצים להעלים את הסמים, משתילים אותם במזוודה שלך. בשיקוף, לפני הטיסה, זה לא בעי הלמצוא את זה. מצד אחד, הפשע היחידי שלך היה שלא שמרת על המזוודה שלך ב-100%, וגם זה לא תמיד נכון. מצד שני, אתה מוצא להורג פוטנציאלי.

זה לא קשור ללהביא למשפט בארץ. במקרה כזה מדובר בבירור שיש כאן עיוות דין ולכן יש לעשות את מירב המאמצים לשחרר אותו.

פורסם

לכן צריך באמת להזהר,להיות מאורגן ואחראי. וכול החכמים שהולכים בשיטה "היה בסדר", סתם מסבכים את כולם.

פורסם

^^^נכון, היה אפילו סרט על מקרה מפורסם בו סוחר סמים הכיר בחורה, צלמת, שהיתה בתאילנד בענייני עבודה, צילום טבע, נופים ואתרי נופש. היא לא ידעה שהוא סוחר וניהלה רומן איתו. הוא הביא לה מצלמה חדשנית, בומבאסטית במזוודה שמיועדת לכך עם "גומות" בשביל כל החלקים והעדשות. כשהיא היתה במקלחת, הוא הבריג את החלק של המזוודה עם ה"גומות" ומתחתיו השתיל את הסמים, שכמובן נתגלו לפני העליה למטוס. היא נשאלה באם קיבלה משהו ממישהו והיא ענתה בחיוב שכן קיבלה את המזוודה עם המצלמה מהחבר החדש שלה. הוא הכחיש כל קשר אליה ועמדו להוציא אותה להורג. בסוף אבא שלה עשה איזה מבצע מטורף כדי להוציא אותה מהכלא.

יש מצב שאת מבררת לי מה השם?

::)

פורסם

שם הסרט? זה סדרה של איזה 4 פרקים נראה לי, קוראים לזה "באנקוק הילטון". הפרטים והעלילה שונו קצת אבל זה מתבסס על סיפור אמיתי.

פורסם
  • מחבר

זה הסרט

http://www.imdb.com/title/tt0096540/

פורסם

ראיתי את הסרט כשהייתי בת 10, העלילה קצת התבלבלה לי בראש.

פורסם

זה לא קשור ללהביא למשפט בארץ. במקרה כזה מדובר בבירור שיש כאן עיוות דין ולכן יש לעשות את מירב המאמצים לשחרר אותו.

הנקודה היא שהחוק שם לא מתייחס לזה. במדינה מתוקנת, כמובן שאם היה עונש, הוא לא היה קרוב אפילו להוצאה להורג, וסביר להניח שאפילו למאסר בפועל. וברגע שהחוק לא מתייחס לזה, כן או לא עיוות דין, זה העונש. תחיה (או שלא) עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים