עבור לתוכן

איזה פאנל יש להעדיף?

Featured Replies

פורסם

מקריאת דיונים בפורום אני מתרשם שיש להעדיף מסכים עם פאנל VA באופן אבסולוטי על פני מסכים עם פאנל TN. מהפורום ניתן להסיק שיש להעדיף כל מסך VA על פני כל מסך TN לכל שימוש שהוא.

מצד שני במקומות אחרים שמעתי שלמשחקים וסרטים יש להעדיף דווקא מסך עם פאנל TN בגלל זמני תגובה מהירים יותר למסכים באותו תקציב. שם טוענים שבמסכי VA, גם יקרים, יש מריחות בסרטים ומשחקים.

בגלל שאני סומך קודם כל על הפורום בעניינים אלה, רציתי רק לוודא - האם יש להעדיף מסכי VA גם כשהשימוש העיקרי למסך הוא לצפייה בסרטים ובמשחקים?

פורסם

במסכים מודרניים אין מריחות. מי שאומר לך אחרת פשוט תקוע בעבר.

פורסם

מקריאת דיונים בפורום אני מתרשם שיש להעדיף מסכים עם פאנל VA באופן אבסולוטי על פני מסכים עם פאנל TN. מהפורום ניתן להסיק שיש להעדיף כל מסך VA על פני כל מסך TN לכל שימוש שהוא.

אל תאמין לכל מה שאתה קורא בפורום. הסיבה העיקרית שממליצים על VA זה בגלל שיש להם זוויות צפייה רחבות יותר מאשר ל- TN. מנסיון אישי אני יכול להגיד לך שזה לא ממש תמיד נכון, למשל ל- CMV 221D יש זווית צפייה בערך כמו של VIEWSONIC 930VP.

הכי טוב שתראה את המסך בעיניים ותחליט.

פורסם

אתה אומר את זה כאילו אפשר בכלל להשוות את איכות התמונה של המסכים הללו.

פורסם

איכות תמונה אולי לא, אבל רק קניתי את ה-VP930 ואני א בטוח שהוא היה שווה את הקנייה ביחס למסך גדול יותר עם בערך אותם זוויות צפייה. אלא אם כן ממש דרושה איכות תמונה טובה.

פורסם
  • מחבר

במסכים מודרניים אין מריחות. מי שאומר לך אחרת פשוט תקוע בעבר.

אז זמני התגובה האיטיים יחסית של מסכי VA יחסית למסכי TN לא אמורים להפריע בכלום במשחקים ובסרטים?

פורסם

אין שום יתרון בזמן תגובה מהיר, זה לא ממש קשור למריחות, מה גם שהיצרנים משתמשים בשלל טריקים בזויים על מנת לשפר את הנתונים (כגון זמן תגובה Gray to Gray). זמן התגובה הפך לנתון ריק מתוכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים