עבור לתוכן

בעיית סנכרון של מסך בעת הפעלת המחשב...

Featured Replies

פורסם

יש לי באחד המחשבים בבית מסך LCD 17" של LG. הבעייה היא כזאת :

כשאני מפעיל מחדש את המחשב או מכבה ומדליק אותו בזמן שהוא עולה באחד ממסכי ה-BOOT (בדוס) המסך מאבד סנכרון ומציג תמונה מעוותת (מעיין 4 תמונות מטושטשות. יחש לציין כי המסך הוחלף וגם בחדש יש את הבעייה ולכן אני חושש כי לא מדובר במסך עצמו למרות שאי אפשדר לדעת. יש לציין כי כאשר מכבים את המסך ומדליקים אותו התמונה חוזרת להיות בסדר, וכמו כן לעיתים יש מיקרים בהם התמונה לא משתגעת.

מה יכול להיות המקור לבעייה ? המסך מחובר בכבל DVI אגב...

שאלה נוספת היא האם ניתן במסך רחב לעשות שבעת בחירת רזולוצייה לא רחבה למשל כמו 1280\1024 שהתצוגה לא תמרח אלה רק תמלא את הפיקסלים שצריכים להיות פעילים ?

פורסם

לגביי השאלה השניה, אם יש לך כרטיס מסך של NVIDIA (ל-ATI/MD אמורה להיות אופציה דומה), תוכל לקבוע אפשרויות Scaling בלוח הבקרה שלהם תחת Digital Flat Panel Settingsי:

Centered output ימלא את הרזולוציה המקורית (יחס של 1:1) בלי למתוח את התמונה, ו-Fixed aspect ratio ימתח את התמונה אך ישמור על היחס.

בקשר לשאלה השניה, אני מניח שבזמן ה-Boot המסך מקבל כל מיני נתונים על הרזולוציה וכשאתה מפסיק את ההעברה (של הנתונים) באמצע, הוא נדפק.

פורסם
  • מחבר

בקשר לשאלה השניה, אני מניח שבזמן ה-Boot המסך מקבל כל מיני נתונים על הרזולוציה וכשאתה מפסיק את ההעברה (של הנתונים) באמצע, הוא נדפק.

זה הגיוני דבר כזה ?!

פורסם

זה הגיוני דבר כזה ?!

לא יודע (זה נשמע באמת דפוק). אבל אם זה קורה רק כשאתה מפעיל מחדש בזמן ה-Boot (לפני שמערכת ההפעלה מתחילה לטעון) אז המסך לא מחליט לבד להציג שיט (כנראה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים