עבור לתוכן

שאלה קיומית

Featured Replies

פורסם

למה בword העתקת טקסט ללוח (Ctrl+C) לא נחשבת פעולה שניתן לבטל אותה(Ctrl+Z)?

טובי המוחות מרטו שיערותיהם אז אל תתאמצו אפילו ;D

פורסם

כי זו לא פעולה "מוחשית" אלא רק שמירה בclipboard, כלומר, שמירה בזיכרון ולא פעולה שנעשית, פעולה "מוחשית".

פורסם
  • מחבר

ו..?

אני רוצה לבטל את הפעולה הלא מוחשית הזאת.

פורסם

אהה...אני לא ממש יודע, אבל

אני חייב לציין שזאת לא שאלה קיומית, היא במקרה

הטוב מעניינת.

פורסם
  • מחבר

בטח שהיא קיומית, לא נראה לי שחשבת על כל ההשלכות שבדבר.

אם נניח שctrl+z מבטל כל פעולה שקשורה לעריכה של אותו מסמך, הוא אמור לבטל גם העתקה לזיכרון של טקסט מהמסמך.

כשאתה מעתיק טקסט מהמסמך ללוח, אתה בעצם הופך את הטקסט הזה לגלובאלי וכל תוכנה שיודעת איך לקרוא מהלוח תוכל להשתמש בטקסט הזה.

אתה בעצם מעביר את הטקסט "מרשות היחיד" "לרשות הרבים", אם למשל אני בדיוק באמצע כתיבת סודות גרעין האטום של מדינת ישראל בוורד

ואני מעתיק איזושהי משפט מפתח, כל אחמד/סמיר יכול לבוא אחר כך ללחוץ ctrl+v ולראות את המשפט, גם אם בתמימותי לחצתי ctrl+z וחשבתי

שפתרתי את הבעיה.

פורסם

אז אל תכתוב סודות גרעין בוורד.

ואם איזה אחמד מעוניין במה שאתה כותב הוא יתקין לך KEYLOGGER וזהו.

למה ורד לא מבטל את הפעלוה הזאת?

כי אין לו סמכות לפקד על הליבה של וינדוז ולתת לה פקודות.

אם זה כ"כ מפריע לך נסה לכתוב איזה סקריפט בVB בתוך וורד שברגע שאתה מעתיק משהו ואז רוצה לבטל אז הוא מעתיק מחזורת ריק באורך כלשהו.

פורסם

בטח שהיא קיומית, לא נראה לי שחשבת על כל ההשלכות שבדבר.

אם נניח שctrl+z מבטל כל פעולה שקשורה לעריכה של אותו מסמך, הוא אמור לבטל גם העתקה לזיכרון של טקסט מהמסמך.

כשאתה מעתיק טקסט מהמסמך ללוח, אתה בעצם הופך את הטקסט הזה לגלובאלי וכל תוכנה שיודעת איך לקרוא מהלוח תוכל להשתמש בטקסט הזה.

אתה בעצם מעביר את הטקסט "מרשות היחיד" "לרשות הרבים", אם למשל אני בדיוק באמצע כתיבת סודות גרעין האטום של מדינת ישראל בוורד

ואני מעתיק איזושהי משפט מפתח, כל אחמד/סמיר יכול לבוא אחר כך ללחוץ ctrl+v ולראות את המשפט, גם אם בתמימותי לחצתי ctrl+z וחשבתי

שפתרתי את הבעיה.

בסדררררר.

פורסם

ctrl+c לא משנה לך כלום במסמך אז מה יעזור לך לחזור למסמך לפני השינוי בעזרת ctrl+z אם לא שינית כלום?

פורסם

כשעשית העתקה למשהו, יש אפשרות בווינדוס להכנס לתוך ה clipboard

ולרוקן אותו, אני על VISTA, אני לא יודע איך עושים את זה פה.

אבל בעיקרון יש לך ב"עזרים" אפשרות להכנס לתוך הclipboard.

פורסם
  • מחבר

קי הבנתי תראש שלכם, אין לכם שום תשובה הגיונית חוץ מ'אל תעשה ככה' ו'אין לו סמכות'

ולשמור קבצים במערכת הקבצים הא-ד-י-ר-ה Allmighty READ ONLY יש לו סמכות? הרי הוא מתעסק בקרביים עצמם של הווינדוס!!!111אחדחאד

קיצר אתם לא רציניים.

נ.ב.

אני מודע לקטע של הלוח בצד, אבל כמו שאני לא צריך ללחוץ על edit ואז על undo כדי לבטל משהו אני גם לא רוצה לגשת ללוח.

פורסם

ענו לך פה.

ולפני שאתה שואל שאלות תברר על הנושא קודם.

לפעולה יש תפקיד מסויים, למחוק את מה שיש בclipboard לא אחד מהם.

הוא לא "מבטל פעולה אחרונה", כי לומר את זה ככה זאת טעות, כי הוא לא מבטל את כל הפעולות...

פתחת חלון בוורד, אתה יכול לסגור אותו עם ctrl+z?

יש לו פעולות מוגדרות שהוא יכול לבטל, וככה זה.

פורסם

העתקה לזכרון לא נחשבת פעולת עריכה על המסמך וזה הכל, מה קשה להבין ?

לי זה נראה הכי הגיוני בעולם ש CTRL+Z לא יבטל פעולת העתקה.

ובשביל "צרות" כאלה בחיים יש לך באופיס את ה clipboard המורחב :

officeclipboard.jpg

פורסם

יש לי הרגשה שכבר עניתי על זה ;D

אריק בעולם שלך חצי שעה זה קצת הרבה יחסית לעולם שלנו אה? :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים