עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ביילין פועל לביטול גיוס החובה

Featured Replies

פורסם

לא מסכים איתך, יש מספיק פטריוטים שמוכנים להתגייס ולסכן את חייהם ואם תוסיף את מס' שכירי החרב שיתגייסו אם ה"משכורת" הצבאית תהיה ברמה נורמלית אז תגיע כמעט לכמות המגויסים היום.

אתה חוצפן וכפוי טובה ברמות שלא יצא לי לפגוש עד כה. אם יש אנשים שצריך לשלול להם את האזרחות, אז זה לא טלי פחימה אלא אנשים כמוך.

• תגובות 42
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביילין מייצג את השמאל הקיצוני. רוב השמאל עושה צבא. תזכיר לי כמה צבא עושים הדוסים הימניים בדיוק? (לא מהמחנה הלאומי, אלה שחושבים שצריך להשמיד את הערבים אבל חס וחלילה לצאת מהישיבה, ולא חסרים כאלה).

המקרה הקיצון הוא לא הרוב והוא בהחלט לא הדוגמה. בדיוק כמו שאני לא אקח מביילין דוגמה, אני לא אקח מליברמן דוגמה. זו נבלה וזו טרפה. קיצוניות אף פעם לא הייתה טובה. הכי טוב באמצע, עם פשרות לכאן ולכאן. שום דבר לא יכול להפתר במלחמה, אבל שום דבר לא יכול להפתר בלי לוחמה.

מה הקשר בין ליברמן לחרדים למיניהם? במפלגת האיחוד הלאומי, שליברמן השתייך אלייה זמן רב ועדיין תומך באידיאולוגיה שלה, בוחרים חלק גדול מהאוכ' הדתית-ציונית. מדובר באנשים שפרט לישיבה, גם עושים צבא ומהווים חלק גדול מאוד(אם לא העיקרי) במערך הלוחם בצה"ל.

תתאפס קצת על העובדות שלך בחור.

ולכל אלה שחושבים שיש לנו את הפריבילגיה לבטל את גיוס החובה - רדו מהעץ שטיפסתם עליו, או שתורידו את מינון הג'ויינטים.

פורסם

עשיתם מהחרדים משתמטים אחד אחד. זה נכון שיש שם כאלה שלא עושים צבא ומשתמטים אבל אתם צריכים לדעת שיש גם הרבה שהולכים לישיבה ומשם ממשיכים לצבא ורובם (בערך 90%) הולכים ליחידות קרביות. אני אומר את זה מניסיון, ממה שאני רואה בשטח (יצא לי לעשות אבט"ש עם כמה חבר'ה כאלה).

פורסם

בי"נישים =! חרדים

פורסם

^^^

ממש לא

אתה חוצפן וכפוי טובה ברמות שלא יצא לי לפגוש עד כה. אם יש אנשים שצריך לשלול להם את האזרחות, אז זה לא טלי פחימה אלא אנשים כמוך.

הגזמת!!!!!

עשיתם מהחרדים משתמטים אחד אחד. זה נכון שיש שם כאלה שלא עושים צבא ומשתמטים אבל אתם צריכים לדעת שיש גם הרבה שהולכים לישיבה ומשם ממשיכים לצבא ורובם (בערך 90%) הולכים ליחידות קרביות. אני אומר את זה מניסיון, ממה שאני רואה בשטח (יצא לי לעשות אבט"ש עם כמה חבר'ה כאלה).

רוב החרדים לא הולכים לצבא!!! ואלה שהולכים הולכים לנח"ל ולפעמים לשיריון

פורסם

אני חושב שבביינישים הוא התכוון לבני ישיבות ההסדר.

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/578/922.html

וכי למה הוא עושה להם את הטובה הזאת? אני חשבתי ששמאלנים מתלוננים על כך שחרדים לא משרתים, אז הנה בא שמאלני אידיוט אחד ועושה להם טובה?

פורסם
  • מחבר

תהיי ריאלית, הרי גם ככה הם לא מתגייסים... לא עדיף שהם ילכו לעבוד במקום שאזרחים אחרים יממנו להם את המשכורת?

פורסם

ובאמת נראה לך שהם יצאו לעבוד? הרי תורתם היא מלאכתם! ::)

פורסם
  • מחבר

לפחות חלק מהם.

פורסם

ממש נפלא.. מויטניר לפחות ציפיתי לראות את התמונה הגדולה. מה שיקרה זה התפרקות הצבא ואז המדינה.. בשביל לעודד עוד10000 חרדים לעבוד? נפלא.

פורסם

אני רואה אותה, בגלל זה אני חושבת שזה מגוכח. מה שכן, גם ככה אחוז המתגייסים החדרים שואף לכלום, הבעיה היא שעשירית מהאמורים להתגייס בשנתון האחרון, טוענים שהם הולכים לישיבות הסדר ואין בכוונתם להתגייס, כאשר לפני חוק טל האחוזון עמד על 2 אחוזים. עכשיו שביילין מציע פתור מטעמי דת ליהודים, כל טמבל עכשיו ישים כיפה שחורה ויחליט שהוא לא יתגייס, וזה מה שיפרק בסוף את הצבא, אבל בטח ובטח לא יוצא כמה לובשי שחורים לעבודה.

פורסם

לאדם דתי ישנם שלוש מסגרות מיוחדות במהלך השירות הצבאי:

1."תורתם אמונתם"- אלא אנשים שמוציאים פטור מהצבא ,בד"כ חרדים אבל ישנם מקרים כמו מאיה בוסקילה שיצאה ע"פ סעיף זה.

2.מכינה- זאת מכינה קדם צבאית שבה אתה משלב לימודי קודש והכנה לצבא,כאשר לאחר ממכן הגיוס לצבא הוא רגיל.

3. ישיבת הסדר- פה השירות בצבא מחולק לשני חלקים כאשר בין כל חלק ישנה תקופת לימוד: ישיבה(שנה וחצי)---צבא(שנה וחצי)---ישיבה (שנה וחצי)---צבא(שנה וחצי)---ישיבה(שנה ושלושת רבעי).

ישנם הרבה שילובים לשלושת המסגרות כאשר המסגרת הראשונה היא בד"כ לחרדים והשנייה והשלישית לדתיים לאומיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.