עבור לתוכן

הדולר ירד מתחת ל4 ש"ח: 3.996

Featured Replies

פורסם

הקטע הוא שחזרתי מפולין, ולקחתי איתי יחסית הרבה כסף לכול מקרה שלא יבוא (אם אני יאבד תמזודוות, ישדד או לא יודע מה), ולא פרטתי אותו שחזרתי כי הוא ירד, שנסתי הוא היה 4.2-4.3 ושחזרתי הוא עוד יותר ירד, בנתיים אני מחזיק אותו אצלי עד שהוא יעלה ל4.3-4.5 רק בטח עוד חצי שנה משהו כזה.

• תגובות 43
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קח בחשבון שלא בטוח שבעוד חצי שנה הוא אכן יגיע לרמות האלה ואתה בנתיים יכול להפסיד עוד ושלא תהיה לך ברירה ותאלץ למכור בהפסד.

פורסם

אותי זה מבאס כי יש לי השקעות במניות דואליות (כאלו שנסחרות בת"א ובנאסד"ק) כמו טבע, טאואר, דלתא ואיתוראן בכ-18,000 שקל. אז אפילו שמניה כמו טבע בבורסה בארה"ב עולה, פה היא לא זזה ואפילו יורדת בגלל ירידת הדולר. מאז שהשקעתי בטבע למשל היא עלתה בניו-יורק בערך ב-7%, ובארץ רק ב-1% :-X

פורסם

מיצידי שהדולר יהיה ב חצי שקל, כול עוד מחיר הדלק לא ירד זה לא מעניין. :bash:

פורסם

הוא יורד. לדוגמה עכשיו הוא עולה בעולם, אבל בארץ הוא כמעט נשאר ללא שינוי (או עולה במעט מאוד) בגלל ירידת הדולר. במצב "רגיל" ליטר דלק היה עולה עכשיו 10%-15% יותר.

פורסם

הכל בגלל המדיניות הדפוקה של הפידרל ריזרב של החלפת הדולרים

פורסם

אנשים בדרך כלל לא משקיעים במטבעות ביחס ישיר. אם משקיעים ביחס ישיר התשואה משערי המדד היא די זניחה יחסית לאפיקי השקעה אחרים כמו מניות.

5% בשלושה חודשים זה שינוי זניח יחסית למניות שנוטות לתנודות כאלה ברמה שבועית. בכלל השקעה במטבעות ביחס ישיר היא מאוד יציבה.

מי שבאמת מהמר על מט"ח לא באמת קונה מטבע במובן הרגיל של המילה - הוא משקיע סכום מסויים נגיד 2000$ - והמוסד שהוא עושה זאת דרכו סוחר עבורו בסכום הרבה יותר גדול - נגיד 10,000$. הלקוח לכאורה קונה ב 2,000 דולר זכות לסחור ב-10,000$... כל רווח או הפסד משינוי השער מחושב מה 10,000$ - אבל מן הסתם כיוון שהשקעה האמיתית היא 2,000$ - הוא לא יכול להפסיד יותר מכך - כלומר ברגע שהשער ירד בצורה כזו שתישאר מההשקעה 8,000$ בלבד - הוא יצטרך למכור את הכסף... ולהפסיד את כל ה- 2,000$ האמיתיים שהשקיע + ריביות/עמלות עבור המוסד דרכו השקיע. כמובן שבמקרה של רווח אז שוב הוא מחושב כנגד ה 10,000$ שהוא לכאורה קנה.

ככה התנודתיות הרבה יותר משמעותית - מאשר להשקיע 2,000$ בצורה ישירה.

פורסם

אל תדאג.

במלחמה הבאה ביולי הוא יקפוץ קצת למעלה.

פורסם

^^

יש לך שתי טעויות:

*זה לא שהשקל התחזק אלא שהדולר נחלש.ולראיה, היחס בין השקל ליורו נשאר כמעט זהה.

*במלחמה האחרונה דווקא כמעט והשקל לא ירד

פורסם

^^

יש לך שתי טעויות:

*זה לא שהשקל התחזק אלא שהדולר נחלש.ולראיה, היחס בין השקל ליורו נשאר כמעט זהה.

*במלחמה האחרונה דווקא כמעט והשקל לא ירד

אבל היחס בין הדולר ליורו נישאר זהה...

פורסם

לא נכון. הדולר נחלש בשנה האחרונה הרבה יותר מהדולר, ולפני כמה שבועות פורסם שיחס הדולר-אירו הגיע לשיא כל הזמנים.

ד"א, גם השקל בעצמו חזק מאוד בתקופה האחרונה. ליש"ט שווה עכשיו 7.917, שזה שער יחסית מאוד נמוך, האירו בשער של 5.378 והדולר ב-3.974.

גם מול מטבעות כמו היין היפני חוזקת השקל מוכחת:

http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/pict.php?table=_31&day=09&month=05&year=2007&period=365

והדולר הקנדי:

http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/pict.php?table=_06&day=09&month=05&year=2007&period=365

ואפילו הלירה המצרית:

http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/pict.php?table=_79&day=09&month=05&year=2007&period=365

השקל בעצמו הוא אחד המטבעות שהכי התחזקו בעולם בתקופה האחרונה. אני לא כ"כ מבין בזה ולא יודע להסביר למה, אבל קל ללמוד את זה מהגרפים.

אני רוצה שהדולר יחזור לסביבות ה-4.5, אבל אין ממש סיבות שזה יקרה בתקופה הקרובה כנראה.

פורסם

זו בעיה עם השיטה המפגרת של ישראל, שקל אחד שווה בערך ל 30 יין. אבל הם מודדים את זה לפי יחידות של 100 (שבכלל נקראות ריו), ולא טורחים לציין את זה S:

ומתי הפאונד הספיק לרדת ל 7.9?! הוא היה 8.4 ממש לא מזמן X_X

פורסם

הפאונד נע די בחדות כבר די הרבה זמן בין 7.9 ל-8.4. לא רואים בגרף, אבל אני יכול להעיד שבסוף מרץ 2006 קניתי כמה מאות פאונדים לפני שטסתי ללונדון, ושער היציג היה בערך 8.05. זה נע בטווחים של ירידה של 5% בכמה חודשים ועלייה בחזרה.

פורסם

אבל היחס בין הדולר ליורו נישאר זהה...

:xyxthumbs:

טעות טועים טעינו

מסקנה: לא לסמוך על הזיכרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים