עבור לתוכן

פרץ: הידע המינימלי שלי הוא יתרון

Featured Replies

• תגובות 47
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעניין איזה פטריות הזיה הוא לוקח.

פורסם

אני רוצה כבר :behead: כי אני לא יודע מה הולך במדינה ה- :screwy: הזאת.

פורסם

All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure.

Mark Twain

ופרץ הוא ההוכחה

פורסם

רק פרץ? 99% מהפוליטיקאים בארץ הם הוכחה

פורסם

גם הטימטום הוא יתרון :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

פורסם

עכשיו אתה מבין ת'ילדים הקטנים?, אין להם מודל הערצה אז מי שהם מעריצים זה איזה מויאל או איזה פריחה אחרת...

חבל שהעולם רואה את ישראל לפי הממשלה הזועית הזאת שיש היום.

פורסם

רק פרץ? 99% מהפוליטיקאים בארץ הם הוכחה

כן אבל הוא לקח את זה לרמה חדשה!

עכשיו אתה מבין ת'ילדים הקטנים?, אין להם מודל הערצה אז מי שהם מעריצים זה איזה מויאל או איזה פריחה אחרת...

חבל שהעולם רואה את ישראל לפי הממשלה הזועית הזאת שיש היום.

לא, זה בגלל שהם לא בדיוק חכמים בעצמם...

פורסם

לא, זה בגלל שהם לא בדיוק חכמים בעצמם...

לא הבנתי, כל הילדים הקטנים טיפשים? :-X

פורסם

מה ציפיתם שהוא יגיד?

בכל מקרה הוא מתפטר תוך כמה ימים.

פורסם

ואללה, צודק. אני אמור לעבור איזה ניתוח קטן עוד כמה חודשים, וחשבתי ללכת על מי שנחשב אחד מהטובים בתחום בארץ, אבל לאור התובנות מהכתבה הזאת נראה לי שאני ארד ממנו. זה לא שאני חושב שהוא לא טוב; אני פשוט ממש מפחד שהוא שבוי באיזה קונספציה.

מכירים מישהו (לא) מתאים להמליץ לי עליו מההסתדרות?

"ההיסטוריה תקבע שאני חרשתי וזרעתי ודמעתי ומישהו אחר יקצור פירות. אבל מה זה משנה. מי שיאכל פירות אלה ילדי ישראל".

עד עכשיו מי שאכל את הפירות היה דווקא הוא, ואחרים התמקדו בלדמוע (שלא להגיד לדמם). בעצם גם אחרים אכלו משהו, אבל פירות זה לא היה.

פורסם
-בכל זאת, הוועדה קובעת שלא היו לך הידע והניסיון הנדרשים משר ביטחון.

"חוסר הניסיון שלי הוא עובדה. הגעתי עם ידע ביטחוני מינימלי. אבל אני רואה בכך יתרון, לא חיסרון. כל מי שמגיע עם ידע ביטחוני רחב מדי שבוי בקונספציה. הוא חלק מהמערכת. אין סיכוי שיציג אלטרנטיבות".

-הוועדה קובעת שקיבלת החלטות ללא התייעצות מסודרת עם גורמים מקצועיים.

"יש לי רמטכ"ל. יש לי ראש אמ"ן. יש לי מטכ"ל. יש לי אגף מדיני-ביטחוני. אלה מערכות שעומדות לרשותי. אין מערכת בעולם שמקיימת עומס של התייעצויות כפי שמתקיימות בבניין הזה".

צריך לקרוא את הכל בהקשר.

יש מי שיסכים עם מה שהוא אומר, ויש מי שיחשוב שהוא אדיוט, אבל המשפט עצמו לא עומד לבד.

אגב, בארה"ב אסור לשר הביטחון להיות בדרגה של מעל לקצין זוטר בצבא, בדיוק בגלל ש"כל מי שמגיע עם ידע ביטחוני רחב מדי שבוי בקונספציה".

הבעיה היא שזה אמור למנוע כשל מחשבתי ויצירתי ולחייב מספר דעות - ומה שקרה לפי וינוגרד זה בדיוק ההפך.

פורסם
  • מחבר

אז איך בדיוק הם בוחרים את הSecDef שלהם?

עריכה:

טוב, נכנסתי לויקיפדיה ורק יצאתי יותר מבולבל. מה ההבדל בין מזכיר משרד ההגנה/המזכיר הצבאי/ראש הצבא/סרג'נט מג'ור שלהם ומי לעזאזל אחראי על הצבא?

פורסם

עדיף שכולנו נקרא את הדו"ח המקורי:

http://www.vaadatwino.co.il/

הדבר הכי חשוב שקראתי מהדו"ח זה שהיו הדלפות חוזרות ונישנות מהממשלה, ולכן צימצמו את הדיון בנושאים ביטחוניים ל "פורום השבעה"

מאוד מעניין זה שהתקשורת לא מתעסקת בזה, כנראה שכמה עיתונאים מעדיפים "סקופים" מאשר ששרים ישמרו על הפה שלהם בנושאים בטחוניים.

פורסם

לא הבנתי, כל הילדים הקטנים טיפשים? :-X

כל הילדים הקטנים מעריצים פרחות?

צריך לקרוא את הכל בהקשר.

יש מי שיסכים עם מה שהוא אומר, ויש מי שיחשוב שהוא אדיוט, אבל המשפט עצמו לא עומד לבד.

מה שהוא אומר פה בעצם שאין לו משהו מיוחד להציע לצבא. הוא ינהל את צה"ל לא יותר טוב ממני וממך... תאר לך מה היה

קורה אם היית אומר דבר כזה בראיון עבודה!

"שלום אני ויטלי אני רוצה לעבוד בחברה שלכם, אין לי מושג ברשתות ואני אפילו לא כלכך בטוח איך להפעיל מחשב,

יש לי 0 ידע באנגלית אבל אני רואה בכל זה יתרון, לא חיסרון. כל מי שמגיע עם ידע רחב מדי שבוי בקונספציה. הוא חלק מהמערכת.

אין סיכוי שיציג אלטרנטיבות."

היית מקבל אותי לעבוד אצלך?

להיות שבויים בקונספציה זאת בעיה בדרך החשיבה שלך לא בתפקיד/מעמד שלך אף אחד לא מבטיח שבן אדם שלא מבין

בתחום מסויים לא שבויי בקונספציה משלו (למעשה רובנו שבויים לפחות באחת), אבל כולם יכולים להבטיח לך שאין לו ידע

ונסיון בתחום וכשמדברים על להציע אלטרנטיבות אלה 2 הדברים הכי הכי חשובים.

ואם כבר מדברים על להיות שבויים בקונספציה פרץ אשכרה חושב שהוא 100% צודק וכל השאר דפוקים... חשיבה שמתאימה לילד

קטן טיפש ומפונק לא למישהו שאמור לנהל משהו.

אגב, בארה"ב אסור לשר הביטחון להיות בדרגה של מעל לקצין זוטר בצבא, בדיוק בגלל ש"כל מי שמגיע עם ידע ביטחוני רחב מדי שבוי בקונספציה".

הבעיה היא שזה אמור למנוע כשל מחשבתי ויצירתי ולחייב מספר דעות - ומה שקרה לפי וינוגרד זה בדיוק ההפך.

ההיסטוריה מלמדת שהצבא האמריקאי לא בדיוק נחשב לצבא מוצלח (ואני לא מדבר מבחינת כמות משאבים וטכנולוגיה), תאמין לי אם

הישראלים היו נלחמים כמוהם היינו חיים במקום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים