עבור לתוכן

משהו יכול להסביר לי , למה יש עימותים על רקע עדתי בכל העולם ?

Featured Replies

פורסם

אפילו בני אותה דת רבים אחד עם השני , כמו הלבנים והשחורים באמריקה , הם נוצרים ויש חיכוחים בינהם .

גם על היהודים היא לא פסחה , ועוד מימים ימימה היו עימותים על רקע עדתי ,

אפילו הערבים רבים אחד עם השני ( השיעים נגד הסונים ) .

באמת אני לא מבין , אני בן 29 וכמה שניסיתי לתרץ את זה לא מצאתי הסבר מניח את הדעת .

ויטניר אשמח לשמוע את דעתך המלומדת את נראית לי אישה אינטילגנטית

ואם משהו יכול לתת לי תרוץ מהתורה לכך גם אשמח .

• תגובות 38
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל עוד יהיו דעות שונות, יהיו ויכוחים.

פורסם

כל עוד אנשים יחפשו להדגיש את השוני ולהגיד שהם יותר טובים, יהיו עימותים עדתיים/לאומיים.

פורסם

יש הסבר אחג פשוט מאוד - בני האדם תמיד חיפשו, תמיד מחפשים ותמיד יחפשו על מה לריב. אף פעם לא יהיה שלום ותמיד תהינה מלחמות. למה? כי זה הטבע האנושי.

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך למה פתחתי את התראד , כל פעם שמדברים בגנות הערסים/מזרחים/ישראלים אני מקבל סעיף...

ואני אומר לעצמי מה אתה צריך להתרגש ? או שאני מנחם את עצמי בדברי תורה וכולי ....

אבל זה עמוק בתוך הנשמה . ואני מניח שאני לא היחיד ככה . זה כמו שידברו בגנות איזה עדה , וכמה מאותה עדה יתחילו להתעצבן וכולי....

פורסם

ערס זה לא עדה, זאת דרך חיים. :lol:

פורסם
  • מחבר

את לא הבנת אותי , אני נגד כל הפושעים והברברים האלה . וצריך להשתמש במלוא חומרת הדין כלפיהם .

אבל להגיד על אחד מזרחי שהוא ערס , ושהוא בכלל ילד טוב ירושלים זה מעצבן אותי .

פורסם

למה להכליל? יש מלא ערסים אשכנזים ומלא חנונים מזרחים עם אלרגיה להכל. :smile1:

פורסם

אחד מעדיף טעונים מהתורה האחד מהקוראן

כל אחד טוען שאלוהים בחר בו

אבל אלוהים שותק

כל עוד הדתות הגדולות ימשיכו להטיף רעל כמו "העם הנבחר" במקום סובלנות וחמלה ימשיכו אנשים למות בשם האלוהים

פורסם

יש אנשים שלוקחים בעלות על אלוהים/תורה וטוענים שהם שליח האלוהים ויש עדר של טיפשים שמאמינים להם.

פעם אחת אמרו לי ש-1000 שנה בשביל אלוהים זה כמו יום בשבילינו. אז אני אמרתי "אה, נו, ברור למה הכל מחורבן. הוא לקח חופשה!".

פורסם

שמע, תמיד בני האדם ינסו להיות יותר טובים מהשני, בגלל זה תמיד גם יהיו ויכוחים מסוג זה.

פורסם

יש הבדל מאד גדול בין לנסות להתעלות אחד מעל השני ולהיות יותר טובים, לבין להגיד "אנחנו עם נבחר" ולתרץ פגיעה באחר.

פורסם

בסדר, זאת רק סיבה אחת מהרבה.

ואגב, לא התכוונתי לנסות להיות יותר טובים, אלא להאשים את האחר בנחיתותו.

רק להבהיר...

פורסם

יש הבדל מאד גדול בין לנסות להתעלות אחד מעל השני ולהיות יותר טובים, לבין להגיד "אנחנו עם נבחר" ולתרץ פגיעה באחר.

הדת אומרת את זה, למזלנו לא כל היהודים הם פנאטים דתיים כמו המוסלמים שכל דבר שכתוב בספר קדוש הוא דרך חיים בשבילם.

פורסם

בסדר, זאת רק סיבה אחת מהרבה.

ואגב, לא התכוונתי לנסות להיות יותר טובים, אלא להאשים את האחר בנחיתותו.

רק להבהיר...

אבל זה בדיוק אותו הדבר :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים