עבור לתוכן

42 אינצ' - פלזמה או LCD?

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם זה מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך.

בכלמקרה, אני מעוניין בלקנות מסך 42 עכשיו השאלה היא - פלזמה או LCD ?

הבנתי שבתנאי תאורה עם הרבה אור, לLCD יש יתרון אך כשאר מוצגת סצנה חשוכה, לפלזמה יש יתרון אז על מה כדאי ללכת?

מה הטווח מחירים של טלוויזיה ברמה טובה ? (עדיף כמובן שתיהיה מוכנה לFULL HD, 16X9 ותכלול HDMI וחברים)

יש לציין שאני לא מבין כלום בנושא אז אל תפציצו אותי במושגים, אני גם מתכוון להקרין בטלוויזיה סרטים מהמחשב (וכשאקנה חדש אז הם יהיו באיכות הכי גבוהנ שיהיה אפשר להשיג)

פורסם

בפורום LCD יגידו לך פלזמה? :)

פורסם

זה לא fullhd

fullhd עדין לא קיים ממש בפלזמה, מתכננים אבל עדין לא הגיע לשוק

בLCD קיים, אבל יקר יחסית. מה שכן מקרני FULLHD זולים יחסית, אבל זה גורר להוצאות נוספות כמו מסך

אם אתה יכול להחשיך את החדר, אני מדבר על וילונות ולא חושך מוחלט. לך על פלזמה, בכל זאת שם שחור זה שחור (כלומר לא יוצא אור), כאשר בLCD שחור זה בעצם אור שנחסם, מה שאומר שזה לא באמת שחור אבל יותר לכיוון אפור.

אבל אם אתה לא יכול להחשיך אז צריך LCD, כי פלזמה לא מיצרת אור חזק מספיק כדי להתגבר על אור חזק (אור יום ישיר) מהסביבה, מה שיוצר תמונה דהויה

פורסם

גם לי היה הדילמה הזו לפני שנה....

אם אתה רוצה משהו פצצה וזה בעיקר לסרטים לך על מקרן! (כל זה אם יש לך חושך)

קשור פה גם מרחק תצוגה בד"כ מומלץ LCD למרחק קטן מ-3 מטר ומעבר לזה פלזמה...

הכי טוב אם תשאל באתר הבא:

http://www.hometheater.co.il/

הם הכי מקצוענים בתחום הזה רק תכתוב בהודעה את כל הפרטים: תקציב, מרחק, שימושים וכו'

ואתה תוכל שם גם לקרוא על חסרונות ויתרונות של כ"א

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני אבדוק בHT.

הקטע שכרגע אין לי את כל המידע כי אני מתכנן אותה לבית החדש שלי ולא מדדתי שם הכל.

כמה מסך אמור לעלות? (מסך למקרן), איפה אפשר לחפש מקרנים ?

ובקשר לאור של החדר, איך אני יודע מתי מספיק חשוך?

פורסם

אם אתה מחבר את המסך ל HTPC לא הייתי חושב פעמיים, רק LCD בייחוד שלפלאזמות יש נטיה לצריבה ביייחוד בכניסות

מחשב שבניגוד לטלויזיה(תחום התמחותה של הפלאזמה) האות מהמחשב הרבה יותר נקי ומדויק ולכן הנטיה לצריבה גדולה

יותר אפילו עם שימוש במנגונוני אנטי צריבה למיניהם.

בגדול ה LCD יקרה יותר אך הרזולוציה שלה גבוהה משמעותית באותו הגדול משל הפלאזמה וזה נותן לך יתרון בעתיד.

אם כל מה שאתה מחפש זה גדול במחיר הכי זול לך על פלאזמה, אם אתה צופה אל העתיד או שיש לך HTPC או סתם מחשב

שמחובר ויכול להריץ HD או סרטים רגילים לך על LCD.

פורסם
  • מחבר

אכן בתיכנון לחבר מחשב לצפיה בסרטים וסדרות (24, מישהו? :D) אבל כמעט 90% מהזמן היא תיהיה לצפיה רגילה בטלויזיה (יחובר אליה YES MAX [אל תקנו את הזוועה הזה])

התקציב שלי הוא עד 8 בערך, אפשר יהיה למצוא LCD שיכנס בתקציב הזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים