עבור לתוכן

סוגי פאנלים בטלוויזיות LCD

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם סוגי הפאנלים בטלווזיות LCD זהים לאלו שבמסכי המחשב (TN, VA, IPS וכו')...? אם כן, מהו הפאנל הכי מתאים לצפייה בעיקר בתכני טלוויזיה?

אשמח למענה מהיר מכיוון שהורי, בבורותם, כבר הזמינו טלוויזיה בלי התרשמות מעמיקה למדי מעבר למצגת שהוצגה בחנות והיום בערב אני צריך להגיע להתרשמות נוספת... תודה.

פורסם

לפי מה שאני זוכר מהכתבה באתר הם זהים ובדרך כלל זה לא TN בטלויזיה בגלל הגודל..

פורסם
  • מחבר

טוב בינתיים ההזמנה הוקפאה... :-\

ולא הבנתי את התגובה הנ"ל? מה זתומרת הם זהים? הפאנלים?

יש טלוויזיות עם פאנל IPS או VA?

פורסם

טלויזיות LCD "נורמליות" בגדלים כולל ומעל 26" מגיעות עם פאנלים מסוג VA או IPS, אין טלויזיות גדולות עם פאנל TN.

לגבי איזה סוג פאנל יש בדגם טלויזיה ספציפי, הנושא פחות מפותח מאשר במסכי מחשב למרות שניתן לעיתים לברר פאנלים

של טלויזיות מותג אבל טלויזיות כמו שמוכרים בארץ של Pilot, Spectre, Fusjicom וכו אני לא מאמין שתמצא במאגרים

כדוגמת http://flatpanels.dk/panels.php.

פורסם
  • מחבר

כן, חיפשתי באתר הזה, בלי הצלחה באמת.

אוקיי, אם לדייק הדגם שהוריי הזמינו הוא LC-37SA1E של שארפ... לא מצאתי מידע ספציפי לגבי הפאנל בדגם הזה אבל ראיתי שבדגם GA9E, גם כן של שארפ ושמתומחר יותר יקר, ישנו פאנל שנקרא (a-si TFT) Advanced Super View LCD. עשיתי חיפוש ומסתבר שהפאנל הוא מסוגTN Film... http://www.tftcentral.co.uk/speccontent.htm

(תחת panel types - ASV)

אז מסתבר שגם יצרניות LCD נחשבות כמו שארפ משווקות טלוויזיות TN, למרבה הצער. במחיר הזה היה אפשר לצפות למשהו יותר טוב לא?

'כל מקרה, מן הסתם גם בדגם היותר זול שהוזמן המצב יהיה זהה במקרה הטוב... אז אפשר המלצה לדגמים טובים עם IPS/VA עד 12K נגיד? מחיר גמיש אם יש משהו איכותי במיוחד.

פורסם

ASV זה לא בדיוק TN.

כאשר זה מגיע לטלויזיות LCD עדיף ללכת לחנות ולראות במו עינך כי שם בניגוד למסכי מחשב יש מבחר

יחסית טוב וניתן להיתרשם.

פורסם
  • מחבר

נו כן, הבעייה היא שהתרשמתי שכולם נראים על הפנים... :P

אז מה ASV יכול לתת איכות תמונה דומה לפאנלים של VA/IPS?

יש הבדל כלשהוא בצפייה בשידורי טלוויזיה בין סוגי הפאנלים השונים?

פורסם

בזמנו היה הבדל שייחד את הטלויזיות של שארפ בכך שהפאנל הגיע ברזולוציה טבעית מיוחדת של 960X540 שאיפשרה

הצגת שידורי טלויזיה רגילים (PAL) באיכות טובה יותר מאשר טלויזיות LCD בעלות רזולוציה גבוהה יותר אך

לדעתי זוהי טעות לקנות טלויזיה שכזו כאשר רוב היתרון של LCD מצוי בתכני HD ואילו לטלויזיה רגילה עדיפה פלאזמה.

כיום שארפ משווקים טלויזיות עם רזולוציה סטנדרטית אך משתמשים בפאנלים שלהם מסוג ASV, אתה מוזמן לקפוץ ל BestBuy

שם ניתן לראות מסכים של שארפ מול טלויזיות של טושיבה אשר מגיעות בדרך כלל עם פאנל P-MVA וטלויזיות של LG שמגיעות

עם פאנלים מסוג S-IPS.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אעשה את זה.

אתה יכול לתת לי אולי שם של דגם טוב או שניים לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים