עבור לתוכן

כרטיס-מסך תומך HD

Featured Replies

פורסם

ברשותי טלוויזיית LCD עם חיבור HD, האם כדאי לי לרכוש כרטיס-מסך התומך ב-HD - במידה וכן, מהו הכרטיס המומלץ בטווח המחירים שלהלן?

מבקש המלצה לכרטיס מסדרה 7, היות והמחיר המירבי לכרטיס אסור שיעלה על 600 שח.

במידה ואין כרטיס שעונה לדרישה של HD ובמחיר כזה - מה הכרטיס שהייתם ממליצים לי עליו לצפייה מיטבית בסרטים? (כאשר הצפייה נעשית ב-LCD המחובר למחשב).

הערה - הכרטיס לא אמור להריץ משחקים כבדים, או חדשים - אני משחק אולי פעם בשבוע במשחקי ספורט ואסטרטגיה בעיקר. לא משהו היסטרי.

תודה וחג-שמח לכולם! :)

אבירם

פורסם

יש לך PCI-E או AGP?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! יש לי כבר כיוון ברור.

שאלת הבהרה - ה-LCD שלי כרגע מחובר למחשב ב-DVI ל-DVI - האם חיבור ל-HD משפר את התוצאה באופן משמעותי?

כרטיס-המסך הנוכחי שלי הוא NVIDIA 5600FX

יום-עצמאות שמח! :)

אבירם

פורסם

סדרת ה-r600 של amd שתושק היום תתמוך ב-hd.

הזמינות בשוק תהיה ב-15 במאי ואמור לצאת כרטיס זול כמו שאתה מבקש.

פורסם

גם עם הכרטיס החדש החיבור יהיה DVI-DVI השוני הוא שהכרטיס עכשיו תומך בHD

..

סדרת ה-r600 של amd שתושק היום תתמוך ב-hd.

הזמינות בשוק תהיה ב-15 במאי ואמור לצאת כרטיס זול כמו שאתה מבקש.

נו באמת.... :bash::s07:

פורסם
  • מחבר

למישהו יש מושג מה המשמעות הפרקטית של זה? כלומר, האם תמיכה ב-HD משפרת באופן ניכר את חוויית-הצפייה, לעומת החיבור הרגיל (DVI) הרגיל שיש לי כעת?

תודה על כל תגובה! :)

אבירם

פורסם

כדי לראות סרטים ב HD אתה צאיך לא רק חיבור מסוג כזב אלא גם שהסרט יהיה HD.

וסרטים כאלה אין הרבה והם שוקלים המון.

פורסם

דווקא יש הרבה סרטים וסדרות בHD פשוט צריך לדעת איפה לחפש

פורסם

אם אתה לא רשום פה torrentleech.com

או במקום זהה אל תטרח

פורסם

דווקא יש הרבה סרטים וסדרות בHD פשוט צריך לדעת איפה לחפש

נראה לי אני יודע על מה אתה מדבר

יש הבדל בין HD המשודר בארה''ב ל "HD" של הסדרות שיש באינטרנט (אלה של 350 מגה)

הנה דוגמא למשהו HD:

http://us.download.nvidia.com/downloads/videos/GF8800Demoreel_High_8000.wmv

כפי שאתה רואה זה סרטון HD של 2 דקות והוא שוקל 122 מגה.

פורסם

אני ממש לא מתכוון לפרקים של 350M

אני מתכוון לפרקים ברזולוציה של 720P שכל פרק שאתה מתכוון ששוקל 350M שוקל אצלי בערך 1.1G וכל סרט תופס DVD שלם וסרטים מסויימים מגיעים בגודל של DVD9.

פורסם

למישהו יש מושג מה המשמעות הפרקטית של זה? כלומר, האם תמיכה ב-HD משפרת באופן ניכר את חוויית-הצפייה, לעומת החיבור הרגיל (DVI) הרגיל שיש לי כעת?

אם אני מבין אותך נכון אתה שואל אם יש הבדל בין חיבור DVI ל-HDMI.

ה-HDMI נחשב לחיבור האיכותי ביותר אבל ההבדל מ-DVI יהיה זניח יחסית מכיוון שגם ה-DVI הוא חיבור דיגיטלי איכותי שתומך בהעברת תכני HD. בכל אופן, יתרון שיש ל-HDMI על פני DVI הוא האופציה להעביר וידאו ואודיו על כבל אחד.

פורסם

חיבור ה-LCD לכרטיס המסך שלך ע"י כבל DVI ל-DVI הוא מספיק לשם העברת תוכן HD מהמחשב אל מסך ה-LCD.

חיבור DVI יודע להעביר אותות וידאו ברזולוציות גבוהות מאד, שכוללות בתוכן את רזולוציות ה-HD המקובלות - 720P, כלומר 1280X720 ו-1080P, כלומר 1920X1080. אתה יכול כמובן לחבר את מסך ה-LCD לכרטיס המסך באמצעות כבל HDMI (במידה וכמובן קיימת יציאה שכזו בכרטיס המסך), אבל לא יהיה שום הבדל באיכות התמונה שתקבל בסופו של דבר.

כמו שציינו לפני, היתרון של כבל HDMI על כבל DVI הוא העובדה שכבל DVI יודע להעביר אך ורק אותות וידאו, בניגוד לכבל HDMI שיודע להעביר אותות וידאו ובמקביל אותות אודיו. לי אישית יציאת HDMI בכרטיס מסך נראה דבר תמוהה, מפני שבכל מקרה כרטיס המסך שלך הוא לא הרכיב שאחראי על האודיו במחשב, ולכן הוא לא משדר אותות אודיו החוצה, מה שאומר שבהנחה וכן תחבר את ה-LCD לכרטיס מסך בכבל HDMI, הכבל יעביר אך ורק אותות וידאו ל-LCD, בדיוק כמו חיבור בכבל DVI (תצטרך לבצע חיבור נוסף בין יציאת כרטיס הקול שלך לבין ה-LCD לשם העברת אותות אודיו).

לגביי התוכן עצמו, כמובן שתצטרך לדאוג לכך שהתוכן שאתה מנגן על גביי המחשב הוא ברזולוציית HD מתאימה. לגביי תוכן קיים באינטרנט - יש מגוון רחב מאד של סרטי HD באיכות 720P במשקל של 4.5GB לסרט (פחות או יותר), וכמו כן מספר סרטים באיכות של 1080i במשקל של 10GB (פחות או יותר). יצא לי לראות סרטים גם בגדלים של 25GB אבל בודדים - כמובן שהאיכויות משתפרות ככל שהגודל עולה, אבל עדיין יש הבדל גדול מול דיסק HD "אמיתי".

פורסם

אני ממש לא מתכוון לפרקים של 350M

אני מתכוון לפרקים ברזולוציה של 720P שכל פרק שאתה מתכוון ששוקל 350M שוקל אצלי בערך 1.1G וכל סרט תופס DVD שלם וסרטים מסויימים מגיעים בגודל של DVD9.

איפה משיגים פרקים כאלה? ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים