עבור לתוכן

בעייתיות בפאנל TN בעבודה עם טקסטים

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת עד כמה הדבר בעייתי מאחר ואני מבלה הרבה שעות בעבודה עם ה-visual studio.

הבנתי שיש חוסר אחידות כשעובדים בצורה ממושכת עם טקסטים ברקע קבוע, אבל רציתי לדעת כמה זה קריטי או פוגע בעיניים/ כאבי ראש וכדומה

ביחס למסך CRT למשל...

כבר קראתי את המאמרים שבאתר, אשמח לקבל תגובות מאנשים שהתנסו בעבודה עם מסך עם פאנל שכזה.

תודה.

פורסם

שאלה מעניינת מאוד,ברצינות, המומחים יענו.

פורסם

ממש בלתי נסבל לקרוא טקסטים ארוכים בפאנל TN.. במיוחד במסכים עם זמן תגובה נמוך ובהירות גבוהה

אם אתה צריך מסך לעבודה משרדית אז כל מסך TN יהיה טעות קשה ואתה תסבול הרבה

אם אתה צריך למשחקים \ סרטים (רק אם אתה מול המסך ולא מסתכל עליו מהצדדים) אז אתה לא תרגיש הבדל בין TN לבין S-IPS ויש כאלה שיגידו שהחוויה במשחקים טובה יותר עם פאנל TN

פורסם
  • מחבר

אז במצב כזה כבר עדיף לי להישאר עם ה-CRT הישן?

פורסם

איך בדיוק זמן תגובה משפיע באופן מהותי על טקסט שהוא לרוב סטטי ?

בכל מקרה, כנראה שיש מסכים TN נורמלים וגרועים יותר, אבל ברוב המקומות (גם עבודה) שתראה, עובדים עם מסכי TN ואולי זה לא אופטימלי, אבל לא תראה אנשים מתלוננים על שאי אפשר לעבוד.

אישית היו לי פעם מסכי TN והצלחתי לעבוד עם ויזואל בסדר.

פורסם

איך בדיוק זמן תגובה משפיע באופן מהותי על טקסט שהוא לרוב סטטי ?

בכל מקרה, כנראה שיש מסכים TN נורמלים וגרועים יותר, אבל ברוב המקומות (גם עבודה) שתראה, עובדים עם מסכי TN ואולי זה לא אופטימלי, אבל לא תראה אנשים מתלוננים על שאי אפשר לעבוד.

אישית היו לי פעם מסכי TN והצלחתי לעבוד עם ויזואל בסדר.

אם מסתכלים על מסך TN יותר מ15 דקות ואז מנסים לקרוא טקסטים על רקע בהיר העיניים פשוט מסתנוורות ומתחילות לגרד ולהתייבש (זה לא עוזר גם אם ממצמצים)

אולי יש כאלה שלא מרגישים את זה אבל להרבה אנשים שאני מכיר זה קורה

פורסם

ל-Liran3331-מרגישים ועוד איך בעיניים,פשוט הם מתרגלים,וימשיך כבודו.

אניי ימשיך ברוב הפעמים גורם לבעיות ראייה בעיניים.

פורסם
  • מחבר

האם ניתן להתגבר על הבעיה הזאת ע"י הורדת בהירות המסך?

פורסם

דעתי,כן ,ולא.

לא יודע איך להביר את זה,יש מומחים רציניים בפורום,הם יסבירו יותר טוב.

פורסם

הורדת הבהירות במידה והיא מוגזמת עשויה לעזור בהחלט. אלא שזה לפעמים תלוי ביכולת של המסך לשמור באותה עת על הניגודיות הסטטית של הטקסט, כך שהורדת הבהירות לא תגרום לטקסט לאבד מצבעו הכהה. לכן באמת מומלץ לעבוד עם פנל VA איכותי בעל ניגודיות סטטית גבוהה, שאינה משתנה כאשר מורידים את הבהירות.

פורסם

ל-man of orleans-אחלה תשובה-ציון 100.יום טוב

פורסם

ppe תפסיק להיות ראש פיפי ולכתוב הודעות טיפשיות

זה שיהיו לך הודעות רבות לא הופך אותך לגבר

-ספאמר-

פורסם

קודם כל אני אישה,אוו אוליי גבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים