עבור לתוכן

סקירה שעשיתי לסמסונג 226BWוהשוואה לדל 228WFP... קישור בפוסט הראשון!

Featured Replies

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה והיוזמה :xyxthumbs:

מדוע בחרת לא להעלות את זה באופן מסודר פה אלא כקובץ PDF?

• תגובות 60
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נ.ב-

על האוטו שלי תצחק עד מחר, גם אני צוחק עליו :)

מיצובישי לאנסר שנת 92' עם קילומטראז' של 350,000 :xyxthumbs:

אל תתבייש במיצובישי :xyxthumbs: - לא במקרה הקונצרן שלהם מייצר כיום את המזגנים הביתיים האיכותיים והשקטים בעולם.

דרך אגב, מהביקורת הנ"ל ב-BeHardware רואים בתצלומי זוויות הצפייה את ההבדלים התהומיים בין Samsung SyncMaster 226BW לבין פנל PVA של Samsung SyncMaster 215TW ופנל IPS של Nec MultiSync 20WGX². כל תזוזה של הראש 10 -/+ ס"מ מצד לצד במקום הישיבה משנה את אחידות הצבע בפנל TN, ולכן זה מה שאני לא אוהב בו. רוב הלקוחות ברשתות הגדולות לא חושבים על האספקט הזה הם פשוט בוהים במסך בלי תזוזה של הראש ואחרי שמביאים את המסך הביתה זה כבר מאוחר מדי. כשיבוא היום שיהיה פנל IPS לגודל 22" הוא עשוי להיות אופציה טובה מאוד בהשוואה ל-2007WFP או אף 2407WFP אם יהיה זול ממנו.

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד על ההשקעה והיוזמה :xyxthumbs:

מדוע בחרת לא להעלות את זה באופן מסודר פה אלא כקובץ PDF?

כי אין לי איך לפרסם את זה בפורום בצורה מסודרת אז לא היתה לי ממש ברירה.

פורסם

אני מצטער על התחושה כאילו אני תוקף אותך או את הביקורת שלך שאכן נהנתי לקרוא.

אני כן תוקף את הגישה שלך שאף אחד לא ישים לב להבדל.

דרך אגב מה שמעניין בביקרות של Behardware הוא שהדל והסאמסונג כמעט זהים מבחינת איכות תמונה

אך זמן התגובה של המסכים שונה למעשה ה 5ms איטיים יותר ממסכי ה24" 6ms שבדקתי לאחרונה

ואילו המסך של סאמסונג מציג זמן תגובה מקביל.(מריחת רפאים אחת במצב טוב ומריחה מלאה עם מריחת רפאים במצב הכי גרוע)

על שתי שאלות לא מצאתי תשובה בביקורת שלהם,

1. האם הבדיקות על הסאמסונג נעשו עם מנגנון האצת התגובה במצב אגרסיבי.

2. האם מדובר בפאנל של AUO או בפאנל של סאמוסנג.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על התחושה כאילו אני תוקף אותך או את הביקורת שלך שאכן נהנתי לקרוא.

אני כן תוקף את הגישה שלך שאף אחד לא ישים לב להבדל.

דרך אגב מה שמעניין בביקרות של Behardware הוא שהדל והסאמסונג כמעט זהים מבחינת איכות תמונה

אך זמן התגובה של המסכים שונה למעשה ה 5ms איטיים יותר ממסכי ה24" 6ms שבדקתי לאחרונה

ואילו המסך של סאמסונג מציג זמן תגובה מקביל.(מריחת רפאים אחת במצב טוב ומריחה מלאה עם מריחת רפאים במצב הכי גרוע)

על שתי שאלות לא מצאתי תשובה בביקורת שלהם,

1. האם הבדיקות על הסאמסונג נעשו עם מנגנון האצת התגובה במצב אגרסיבי.

2. האם מדובר בפאנל של AUO או בפאנל של סאמוסנג.

חס וגראס ארז , אני לא מרגיש שאתה תוקף אותי כלל, זה דיון ואני מאוד מאוד מעריך את הידע שלך בנושא.

אני סה"כ מנסה לתת עוד פרספקטיבה לעניין מעבר ל0 או 1 . יש גם גוונים של אפור (שה226 לא מראה את כולם :lol:).

קודם כל, אני מאמין שישימו לב להבדלים בין TN ל IPS/VA אחד מול אחד כי ההבדלים בולטים, אבל שוכני הפורום לא משתייכים (לרוב) להמון הכללי אלא לקבוצה מצומצמת יותר של אנשים שמבינים מעט עד הרבה מעל הממוצע.

אני הבעלים של חנות מחשבים ואני לרוב נתקל בישראלי הממוצע שבשבילו ה226 הוא כמו הOBELISK באודיסאה בחלל וגם הוא יקר בהרבה מהמסך 19" שהוא תכנן לקנות בסופר ב800 ש"ח. מציאות לחוד ושאיפות לחוד (לצערי). אתה לא יכול להציע רק את הTOP כי זה לא יילך. אני שב ומדגיש שה226 משתייך לMAINSTREAM ולא לHIGH END וככזה הוא מתומחר והתמורה בהתאם (יותר גודל בפחות איכות ובמחיר ממוצע בין שניהם), נתתי בתגובות דוגמאות נוספות בחיים.

אל תחשוב שאם מישהו רוצה ממני מסך איכותי לגראפיקה ולטקסט או מוכן בלי שום קשר לשלם יותר על מסך וחשובה לו האיכות יותר מהכל, שאני אומר לו "לא, קח את ה226, הוא יותר טוב" כי זה לא נכון ולא מציאותי. אני מכיר במגבלות המסך :) . פשוט מעט מאוד קונים גם את זה. הרוב קונה מסכים הרבה יותר גרועים מה226 לצערי.

לגבי השאלה הראשונה, לא מצאתי התייחסות לזה בכתבה זו, אך אני יודע שהRTA פועל כברירת מחדל.

לגבי הRTA בסמסונג, ככל שהזמן עובר אני מגלה שהחסרונות שלו עולים בהרבה על היתרונות של זמן תגובה מהיר יותר. זה פשוט זוועה לשחק עם הRTA עובד.

בסקירה שלי קישרתי לאתר צרפתי שכתב מידע בנושא. הנה המקור בצרפתית בדף בדיקת הRTA :

http://www.hardware.fr/articles/667-6/samsung-226bw-series-a-s-verdict.html

והנה התרגום מGOOGLE:

http://66.249.91.104/translate_c?hl=en&langpair=fr%7Cen&u=http://www.hardware.fr/articles/667-6/samsung-226bw-series-a-s-verdict.html

רואים בברור את ההילה כשהRTA עובד ואת הTRAIL כשהוא לא.

הנה תמונת המקור שלי עם RTA (איכות ירודה בגלל הדחיסה והRESIZE , אני מוגבל בגודל פה)

לגבי השאלה השניה שלך, מאתר Behardware:

Out of the nine monitors tested in this survey, eight have a response time of 5 ms. Panel origins aren't the same and some are manufactured by Samsung, others by AU-Optronics and CMO. It might sound a bit surprising, but regardless of the manufacturer there is no difference in afterglow and they are all strictly identical. With two monitors in clone mode or with our camera it was impossible to single out any one with the human eye.

The ninth screen, the Samsung 226BW, has a Samsung 2ms panel. This made a difference and the result was clearly better.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לצערנו כרגע אנחנו יודעים שבארץ הפאנל הוא פאנל של AUO לכן ישנו סיכוי גבוהה שמדובר במסך איטי יותר מהמסך

שנבדק בביקורת של Behardware. ההילה שכולם מדברים עליה נקראת קורונה והיא בהחלט בעיה במסכים סופר

מהירים כגון TN של 4ms ו 2ms ומסכים עם OverDrive לא מכויל, אני מניח שזמן התגובה של הפאנל איטי יותר

ועומד על 8ms ללא RTA.

אני מודע לכך שרוב עם ישראל לא קונה מסך LCD בסכומים גבוהים ובנוסף אוהב יותר לקרוא שלמסך שלו יש נתון יבש

של "שקר כלשהו" מאשר להשקיע במסך איכותי באמת. מצד שני שמתי לעצמי את המשימה לנסות ולחנך את מי שנכנס פה לפורום

שאם הוא כבר קונה מסך LCD שיקנה מסך טוב עם פאנל איכותי ולא יסתפק במה שהעדר קונה.

הוא יכול להקשיב או לבחור לא להקשיב. כאן בפורום תמצא המלצות למסכים איכותיים (אני מקווה) ומסכי ה 22" במתכונתם

כרגע אינם מסכים איכותיים(וכנראה לעולם לא יהיו) בנוסף אני גם לא מאמין שהמסך הנ"ל של סאמסונג משתלם במיוחד

כאשר בתוספת קטנה של 150 ש"ח ניתן לקנות 2007WFP שייתן איכות עדיפה ששוה הרבה יותר מ 150 ש"ח.

פורסם

מה שזה אומר זה שSAMSUNG 226BW יותר מתאים לימשחקים??

בגלל הMS?

אני בעצמי מתלבט עכשיו...

כי גם אני קונה

פורסם

מהשוואה של המריחות בלבד ה226 מהיר במעט מה 2007WFP, בנוסף כאשר ה RTA של ה226 מופעל נוצרים

ארטפקים של קורונה שאינם נראים כאשר ה RTA מכובה אך אז המסך מתנהגו יותר איטי מה 2007WFP שאינו סובל מקורונה.

לדעתי בתמחור שלו כרגע בארץ הוא הכלל לא שווה קניה ואתה יכול לקנות מסך הרבה יותר איכותי(2007WFP) בתוספת קטנה.

אם כי הוא יהיה קטן שני אינץ מהסאמסונג לשניהם אותה הרזולוציה ולדל פאנל עדיף בהרבה.

פורסם

RTA??? :s05:

פורסם

אני מניח שלא קראת את הביקורת של Xvertigo

זה בעצם OverDrive מנגנון שמטרתו להאיץ את זמן התגובה של המסך, במסך של סאמסונג ניתן לכבות אותו

וע"י כך למנוע קורונה אך במצב כזה המסך נהיה איטי יותר.

על OverDrive תוכל ללמוד במאמר מסכי LCD שפורסם באתר.

פורסם

אוקי תודה , עכשיו רק שאני יהיה בטוח

בוא נגיד שקניתי את הDELL 2007WFP

ואני משחק במשחק נגיד ניד פור ספיד (בגלל שMS חשוב במשחקים כאלה)

לא יהיה לי בעיה?

ואני מתכוון בכלל לא תהיה מריחה?

פורסם
  • מחבר

רק להדגיש, אם יש לכם את המסך, לפני שאתם משחקים , תבטלו את הRTA ! משהו נורא! זה פשוט דופק את איכות התמונה במשחקים ברמות שמוציאות לי את העיניים.

:kopfpatsch:

פורסם

לא הבנתי למה לא יכול להיות מסך 22" IPS או PVA אלא רק TN

פורסם

Bruce,

לדעתי יצרניות המסכים מנסות לדחוף את הטכנולוגיה להמונים ולכן הם מחפשים פתרונות זולים שימכרו !

לצערי היצרניות קפצו על 2 אזורים די דומיננטיים והם ה 22" הזולים וה 24" האיכותיים.

מה שנשאר זה חור מבחינת מיצוב שאין מוצר שעונה עליו והוא בדיוק מה שאני, אתה ועוד לא מעט אנשים מחפשים, מסך 22" רחב עם פאנל איכותי, רצוי S-IPS, עיבוד תמונה 8 ביט אמיתי ובלי יותר מידי שטויות (dithering), פאנלים מכל מיני סוגים (A ו S), מריחות, באנדינג, בלידינג,קונטרסט דינמי,(הרשימה ארוכה) פשוט מסך טוב :pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים