עבור לתוכן

החרדים פותחים במאבק נגד מצעד הגאווה מוקדם השנה

Featured Replies

פורסם

המצעד בירושלים הוא אכן יותר צנוע אבל זה עדיין לא ממצא. לא עדיף יהיה שיעשו עצרת ב"גן הורדים", הרחק מן החרדים ומול משכן הכנסת (שם יש לדון בזכויותיהם)?

• תגובות 82
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז בקיצור... הדבר הכי גרוע במצעד הוא זה שאנשים הולכים? נכון גם אני עקרונית מתנגד להליכה (אם אלוהים היה מתכוון שנזוז ממקום למקום ברגל הוא לא היה עושה את זה כל כך איטי ומעייף) אבל זה נראה לי מוגזם לדרוש מאנשים שרוצים ללכת לא ללכת.

פורסם

המצעד בירושלים הוא אכן יותר צנוע אבל זה עדיין לא ממצא. לא עדיף יהיה שיעשו עצרת ב"גן הורדים", הרחק מן החרדים ומול משכן הכנסת (שם יש לדון בזכויותיהם)?

לא חושב שזה לא היה משיג תועלת רבה יותר.

פורסם

הו כן, והמצעד השיג כבר המון תועלת...! אולי בחו"ל הם נכנעו כדי שהם יפסיקו להתהלך ככה ברחובות.

המצעד בירושלים בהחלט מכובד אבל יש שם כל כך הרבה אנשים טיפשים, גאים וסטרייטים כאחד, אשר באים כאילו זה קרנבל, פעילות פנאי, טיול שנתי. המצעדים האלו מזמן כבר איבדו מרצינותם ורבים שוכחים שזה שם בשביל להלחם על זכויות, לא בשביל למצוא סטוצים.

אבל בכל מקרה, מצעדים כמו בתל-אביב חייבים להפסק. זה פשוט דוחה. אני לא רוצה לראות אנשים בלבוש תחתון מתערטלים ומתמזמזים באמצע הרחוב. הם לא רק לא מכבדים את הסובבים אותם, כשהם עושים כך, הם גם לא מכבדים את עצמם.

פורסם

את בטוחה שכאן לא איראן?

כי את ממש רוצה שככה זה יהיה פה.

פורסם

get a grip.

פורסם

קשה לי להאמין שהחרדים שמו את מטען החבלה כי חוץ מלספור כסף שלא שלהם ולעשות ילדים הם לא יודעים לעשות כלום. אני שונאת מצעדי גאווה ואני דו. אתה הומו? Who gives a piece of shit?! למה לעשות חג לאומי מההעדפה המינית שלך? זה סתם נורא דבילי והקהילה ההומולסבית נורא שטחית כי נראה כי כל מה שמעניין אותם זה מין ומיניות, בעוד שרבים מן ה"גאים" הם לא כך וסולדים מכל המפגרים שהופכים את כל הסיפור לסצינה.

קשה לך להאמין? למה חסרים מקרים שדברים כאלו כבר קרו?

"זה סתם נורא דבילי והקהילה ההומולסבית נורא שטחית כי נראה כי כל מה שמעניין אותם זה מין ומיניות" בתור אחד שיחסית לרוב האנשים פה(השערה שלי בלבד) הוא די קרוב לקהילה ובהתחשב בעובדה שאת בי, מפתיע אותי שאת לא מודעת לעובדה שזה רק סטריאוטיפ דפוק.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=255&msgid=86419745

המצעד הזה הוא בעיקרון הפגנה כנגד האפליה נגדם.

שאגב קיימת בגלל החרידים.כן לנו יש את חג האהבה שבו יש אירועים כמו המצעד הזה בהרבה מקומות בארץ.

כמו שכבר אמרו לך, מצעד/חג האהבה לא מיועד רק לסטרייטים.

אז למה לא עושים מצעד לאתיופים? לרוסים? לבני-מיעוטים? המצעד הזה זה סתם "סיבה למסיבה", לא הפגנה כנגד אפליה.

"מצעד האהבה" זה עוד מצעד גאווה בתחפושת. פשוט יש שם גם סטרייטים שאוהבים להתערטל בפרהסיה.

כי הקהילות האלו לא סובלות מאותה רמה של אפליה כמו הלהט"ב, אבל גם הן מבצעות הפגנות מדי פעם.

וזה מאוד עוזר להם ::)

יש כאלו שמפגינים זה לא דבר חדש.

לבושים למחיצה את יכולה לראות כל יום בחוץ לא חסר.

ראית פעם מצעד כזה(ולא אני לא מדבר על מסיבות בת"א)הם לבושים רגילך הולכים עם שלטים או בלי ברחובות עם מוזיקה.

זה מביא מודעות לזה שהם קיימים וחוץ מזה יש מישהו עם מגבר שמדבר לפעמים בדברים כאלו ואת יודע מצויין איזה בעיות.

גם מצעד האהבה לא רק להומוסקסואלים.

לא אמרתי שהם לא צריכים הלברוויח כמובן שהם צריכים.

קולבודק אחת מהתוכניות עם הרייטינגד הכי גבוה לא פלא שהיא משודרת.אבל הדיבורים האלו לא תורמים בדבר.

חוץ מזה עדיף להיות קוץ בתחת מאשר לשבת ולשתוק זה יביא ליותר תוצאות(כמו בהרבה מקומות שונים בעולם).

רוצים שלא יהיה מצעד?תדברו על המנהיגים/אנשי השפעה על הציבור הזה ותפסיקו את האפליה אני בטוח שהם יסכימו להפסיק את המצעד.

עד אז שהפינגווינים "יסבלו" לי לא אכפת וזה חוקי.

איזה סטריאוטיפים נפוצים :nixweiss:

אם כבר נאו-נאצי ומה לעשות שיש אנשים שיש רק דרך אחת לטפל בהם.

1. תפסיק לקרוא לדתיים/חרדים "פינגווינים" - אתה לא קולט שזה פועל בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה?

2. סוף סוף אתה מודה שאתה סוג של נאו-נאצי.

אתה צודק לגמרי- אכן לא הכרתי את המצעד בירושלים. פעם ראשונה שאני רואה תמונות משם.

אם זה מתנהל ככה ולא בשכונות חרדיות או בעיר העתיקה- אז סבבה, אין שום סיבה בעולם למנוע את זה מהם.

סוף סוף אחד כאן שרואה שאין שום דבר פרובקטיבי במצעד בירושלים.

אני מצטט לכאן קטע שנכתב בהקשר למצעד משנה שעברה:

למה בירושלים?

צועדים לציון, יוסי גורביץ, נענע-אקטואליה, 5/11/06

קראו את מאמרו המצוין של יוסי גורביץ בעניין זכויות אדם, והדרך להגשמת החרויות האנושיות הבסיסיות

מכתב מיו"ר אגודת הסטודנטים למשפטים בתל-אביב:

לחברי התא, חברי המועצה, עובדי האגודה, לחבר´ה מחיפה, מדרום אמריקה, מהלימודים, לכל מי שקורא.

בעוד שבועיים צפוי להיערך מצעד הגאווה בירושלים.

המילים, הכתבות והסיפורים סביב המצעד רבים ובכל זאת אני מוצא לנכון לפנות אליכם.

האם חייבים לקיים את המצעד בירושלים? למה לעשות דווקא? זה לא מסוכן מידי? ומה הסיפור של ליל הבדולח?

כן, חייבים לקיים את המצעד בירושלים. ירושלים היא בירת מדינת ישראל, היא הבירה שלכם, הבירה שלי ומותר לי להפגין בעד זכויות שוות בבירתי. זוהי מהותו האמיתית של מצעד הגאווה. גם היום, בשיא הפתיחות, עשרה אחוזים מאזרחי המדינה לא יכולים להינשא זה לזה - גם באהבה קיימת אפליה. ואם אני רוצה להפגין כנגד חוסר השוויון בבירתי - לאיש אין זכות למנוע זאת ממני.

דווקא? לפני שנתיים וחצי עברתי מחיפה לת"א. ידעתי אז ואני יודע גם היום, שהסיבה היחידה שעברתי היא הפתיחות התל אביבית. לא האוניברסיטה הטובה וגם לא חיי הלילה הסוערים הביאו אותי לכאן. נטייתי המינית היא הגורם היחידי להיותי תל אביבי. האם תל אביב היא המקום היחיד בו אוכל לחיות בו? מדוע לא ניתן להתבגר ולחיות גם בעיר הולדתי, גם בבירתי, הסגר ששאלת ה"דווקא" מעלה אינו מקובל. אנו לא נצעד במאה שערים, לא יהיו משאיות ולא נעבור בבני ברק בדרך. אנו נצעד במרכז בירת ישראל. זוהי לא רק זכותנו, זוהי חובתנו.

והנה, נשמעה לה טענה חדשה, ליל הבדולח יצוין באותו היום בו צפוי להתקיים המצעד - מכאן שהצועדים מחללים את זכרו. בואו נזכיר לכולם שבלילות הטרופים שבמלחמת העולם השנייה נרדפו יהודים והומואים כאחד, לאלו תלאי צהוב ולאלו ורוד. אם לא נאפשר את קיום המצעד בירושלים למי נדמה?

אם אתם חושבים שזהו מניפסט אידיאולוגי, לא כך הדבר. זוהי פנייה אישית אליך. בוא/י איתי למצעד, לא בגלל עקרונות הצדק והחרות, גם לא בגלל חופש הביטוי. בגלל ההכרות בינינו. אני זקוק לרגליים מוכרות שיצעדו לצידי וידיים להחזיק בהם. בוא/י לקחת חלק בהפגנת זכויות האדם האמיתית היחידה שקיימת.

פורסם

זה שזה זכותם זה משהו אחד, בקשר ל"חובתם" לצעוד בירושלים זה כבר מגוחך.

פורסם

"זה סתם נורא דבילי והקהילה ההומולסבית נורא שטחית כי נראה כי כל מה שמעניין אותם זה מין ומיניות" בתור אחד שיחסית לרוב האנשים פה(השערה שלי בלבד) הוא די קרוב לקהילה ובהתחשב בעובדה שאת בי, מפתיע אותי שאת לא מודעת לעובדה שזה רק סטריאוטיפ דפוק.

אז זהו, שלא רק אני חושבת כך. אני מכירה כמה וכמה הומולסביים שחושבים כמוני ושמתרחקים מבארים, מועדונים ואירועים של הומואים כמו מאש, ולא, הם ממש לא בארון. הם פשוט לא הופכים את המיניות שלהם למרכז העולם כמו רבים מן ההומולסביים. אני חושבת שאם לא היו מקצינים את ההבדלים בין עצמם לבין הסטרייטים, היו להם פחות בעיות. יש הומואים שאפילו צוחקים על עצמם ולוקחים בקלות, כמו מופע הסטנד-אפ "We're funny that way", שעושה עבודת הסברה הרבה יותר טובה מאשר המצעדים הנלוזים הללו. באמת מומלץ, בכיתי מרוב צחוק כשראיתי אותם. הם גדולים. הם מעלים את הבעיות והקשיים בלהיות הומוסקסואל בהומור ובקלילות, בלי יותר מדיי תיאורים גרפיים בוטים. אפילו הטרנסג'נדרים והדראג במופע הזה יותר מאופקים מהפרימאדונות במצעדים.

את בטוחה שכאן לא איראן?

כי את ממש רוצה שככה זה יהיה פה.

רק אם הם יתלו אותך בכיכר העיר.

אם דמגוגיה היתה גובה, היית נחנק ממחסור באויר/היתקלות עם בלון מטאורולוגי.

פורסם

1. תפסיק לקרוא לדתיים/חרדים "פינגווינים" - אתה לא קולט שזה פועל בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה?

2. סוף סוף אתה מודה שאתה סוג של נאו-נאצי.

1.לא זה פועל בדיוק איך שאני רוצה.

אל תשכח שאתה מנחש את הכוונות שלי ואני יודע אותן.

2.שים לב לא הודתי בדבר אלא נתתי נתח של מידע.

אם הם יתלו אותך בכיכר העיר.

אם דמגוגיה היתה גובה, היית נחנק ממחסור באויר/היתקלות עם בלון מטאורולוגי.

אבל בכל מקרה, מצעדים כמו בתל-אביב חייבים להפסק. זה פשוט דוחה. אני לא רוצה לראות אנשים בלבוש תחתון מתערטלים ומתמזמזים באמצע הרחוב. הם לא רק לא מכבדים את הסובבים אותם, כשהם עושים כך, הם גם לא מכבדים את עצמם.

::)

פורסם

אז זהו, שלא רק אני חושבת כך. אני מכירה כמה וכמה הומולסביים שחושבים כמוני ושמתרחקים מבארים, מועדונים ואירועים של הומואים כמו מאש, ולא, הם ממש לא בארון. הם פשוט לא הופכים את המיניות שלהם למרכז העולם כמו רבים מן ההומולסביים. אני חושבת שאם לא היו מקצינים את ההבדלים בין עצמם לבין הסטרייטים, היו להם פחות בעיות. יש הומואים שאפילו צוחקים על עצמם ולוקחים בקלות, כמו מופע הסטנד-אפ "We're funny that way", שעושה עבודת הסברה הרבה יותר טובה מאשר המצעדים הנלוזים הללו. באמת מומלץ, בכיתי מרוב צחוק כשראיתי אותם. הם גדולים. הם מעלים את הבעיות והקשיים בלהיות הומוסקסואל בהומור ובקלילות, בלי יותר מדיי תיאורים גרפיים בוטים. אפילו הטרנסג'נדרים והדראג במופע הזה יותר מאופקים מהפרימאדונות במצעדים.

אבל לא מדובר במצעד נוסח תל אביב או מצעדים דומים בעולם, אלא במשהו הרבה יותר צנוע. אני מסכים איתך שמצעדים נוסח תל אביב מביאים יותר נזק מתועלת, אבל לא בכך מדובר. בדומה לחלק מההומולסביים שמקצינים את המיניות שלהם החוצה, לא חסר סטרייטים שעושים אותו דבר. הלהט"ב היא קבוצה חריגה ולכן היא בולטת יותר - זה הכל.

"We're funny that way", יש לך לינק?

1.לא זה פועל בדיוק איך שאני רוצה.

אל תשכח אתה מנחש אני יודע את הכוונות שלי.

2.שים לב לא הודתי בדבר אלא נתתי נתח של מידע.

::)

1. אז אתה אידיוט ברמות מטורפות.

2. אין ממש הבדל.

" ::)" מה זה אמור להביע?

פורסם

אם המידע שאתה מקרין מההודעה הזו אתה התבלבלת כשאמרת לי אדיוט רצית להגיד את זה לעצמך.

ועכשיו חזרה לנושא.

פורסם

שים לב שלא קשרתי טימטום עם המוצא שלך אתה יצרת אותו ואגב כן יש דרך די פשוטה לנחש אותו.

כמובן שיש לך לאן לחזור. כמו שליברמן אומר לערבי ישראל יש כמה 27 מדינות לחזור אליהם? אז גם לך יש לאיפה לחזור בצפון אפריקה.

תרומה למדינה בלה בלה בלה.את זה תשמור למנהל ההגירה.

עליון על כולם?ממש לא אני לא מתיימר להיו עליון על פני מבני אדם נורמלים אבל אתה וכאלו כמוך פשוט לא נכנסים תחת ההגדרה הזו.

אתה הייתה נגד המצעד בלי לדעת שום פרטים עליו :kopfpatsch:

חתיכת אידיוט, ערביי ישראל לא צריכים להיות פה מהסיבה הפשוטה שהם לא יהודים, וחלקם רוצים להפוך את המדינה שנקראת "ישראל" ל "פלסטין". לא שמת לב במקרה שמפלגתו של ליברמן נקראת "ישראל ביתינו"? אהבל.

-מה הקשר למנהל ההגירה? אני לא פילפיני שבא לפה בלי אשרת עבודה, אני יהודי שנולד פה, במקרה.

ובהתחשב בעובדה שאתה מחשיב מישהו כנחות ממך, אתה מחשיב עצמך עליון על פני מישהו.

אז הגיע הזמן שמישהו יוריד אותך לקרקע- אתה בן אדם, שווה לכל בן אדם אחר על פני הפלנטה הזו. אתה לא עליון על אף אחד, ואף אחד לא נחות ממך.

אני מפחד לדעת איזה מין הורים "חינכו" יצור שכמוך, זה דורש פניה מיידית לשירותי הרווחה.

-בקשר לזה שלא הכרתי את המצעד בירושלים והתנגדתי אליו מהיכרות רק עם המצעד בת"א-

אני לפחות יודע להודות בטעויות שלי.

יהיה משעשע לגלות מי/מה אתה.

פורסם

אבל לא מדובר במצעד נוסח תל אביב או מצעדים דומים בעולם, אלא במשהו הרבה יותר צנוע. אני מסכים איתך שמצעדים נוסח תל אביב מביאים יותר נזק מתועלת, אבל לא בכך מדובר. בדומה לחלק מההומולסביים שמקצינים את המיניות שלהם החוצה, לא חסר סטרייטים שעושים אותו דבר. הלהט"ב היא קבוצה חריגה ולכן היא בולטת יותר - זה הכל.

"We're funny that way", יש לך לינק?

מהמצעד בירושלים לא ממש אכפת לי. אני לא הולכת אליו ואני לא גרה בירושלים. באותה מידה מרגיזה אותי ההתעקשות של "הבית הפתוח" לקיים את המצעד, כמו של החרדים אשר פוגעים בדמוקרטיה, ברכוש ואף בנפש, כאשר הם מוחים כנגד המצעד.

יש לי לינק לאתר שלהם: http://www.werefunnythatway.com/

ו-Classified, אני חושבת שצרייך לשנות לך את ה-custom title ל"ניאו-נץ-נץ".

פורסם

קלאסיפייד, ואתה עוד מעז לקרוא לי נאצי? או גזען?

בכל מדינה דמוקרטית מתוקנת היית יושב בכלא על הדברים שאתה מוציא מהפה שלך לגבי המזרחיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים