עבור לתוכן

שאלה שמטרידה אותי גם!

Featured Replies

פורסם

e זה לא אקספוננט, מצטער להגיד לך, אלו שתי דברים נפרדים.

אקפוננט מסומל במחשבון כ-exp.

actually no, both pi and exponent are defined by infinity.

pi = limn->inf. 2nsin (360/2n)

e = limn->inf. (1+1/n)n

את פאי אפשר להגיד כמו שאני הגדרתי או כמוך...

אבל עדיין זה לא אומר שמה שאמרתי זה לא נכון, כלומר איפה הטעות?

• תגובות 36
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

you can't define pi measurements, it'll never be accurate enough, only by the value of an equation at infinite.

and you're confusing e (exponent) with 1.3564E+3 (which equals 1356.4).

פורסם

e זה לא אקספוננט, מצטער להגיד לך, אלו שתי דברים נפרדים.

אקפוננט מסומל במחשבון כ-exp.

נראה לי שחוץ מאשר באסטרופיזיקה (ובמחשבונים), לא משתמשים באקספוננט בבסיס 10, אלא תמיד ב-e.

כמו שלוגריתם הוא תמיד ב-e (שוב, חוץ מאשר באסטרופיזיקה ומחשבונים...).

פורסם

אל תשכח שיש מרחק עצום בין הגלקסיות....

900K שנות אור זה המרחק של גלקסית אנדרומדה נראה לי לכדור הארץ, לא קוטרה של הגלקסיה.

פורסם

אינסוף זה לא סתם משהו מתמטי, כל דבר שקיים במדע הוא ע"פ ייחוס של משהו שקיים לפניו-לכן מבחינה לוגית בכלל לא אפשרי מבחינת המדע להגדיר משהו מוחלט-אלא רק מוחלט מבחינת עד לאן שהגיעה המודעות האנושית.

לכן יש אינסוף בטבע.

אולי לא הייתי מספיק ברור-בגלל שלעולם לא תוכל להגדיר את סוף המודעות האנושית-והטכנולוגיה רק מראה שאין לזה סוף-לא קיים סופיות מוחלטת בטבע ע"פ ההגדרה של האדם לפחות.

פורסם

כל הדיון על הסופיות של היקום הוא חסר משמעות כרגע.

כרגע אפילו למילה יקום אין הגדרה פיזיקאלית, זו יותר הגדרה ספרותית שמשמעותה כל מה שאופף את סביבת המחיה שלנו.

אין לנו שום דבר אפירית להתחיל לשער אפילו מה קורה 20 שנות אור מפה, כל המדידות שלנו זה איזה שהיא השערה שנובעת מהשלכה עקיפה של מדידות ליידינו.

הקיצר, כרגע ניחוש של סופר\איש רוח\מדען\ אסטרולוג ותיאולוג יהיו שווי ערך בסיכויים שלהם להיות נכונים.

בקשר לאינסוף - המוח האנושי בנוי להעריך כמויות קטנות - הוא יודע לראות הבדל בין 1000 אנשים ל2000 אנשים.

1000$ ל2000$

הערכה הזו כמעט ולא קיימת כשעוברים נגיד להבדל בין מיליון דולאר לשני מיליון (עשו על זה מחקר מאוד מעמיק לפני כמה שנים), הדרך להמחיש את זה היא להגיד שמיליון דולאר שווה ערך ל2750 שנה לעומת 5400 שנה, במקרה הזה זה קל לראות את ההבדל כי זה בידיוק פי שתיים - מדובר על הערכה לא אינטואיטיבית במערכות לא ליניאריות יותר כמו ההבדל בין מיליארד למיליון.

מיליארד הוא 2 מיליון 700 אלף שנים...

כלומר, המוח האנשוי מורגל לעבוד עם מספריםם טיבעיים - לספור כבשים או מטבעות - רחוק מאינסוף או ממספרים גדולים.

בנוסף לכל זה, אינסוף לא מוגדר כמספר וזה לא משהוא שאתה ממש יכול להשתמש בו במשוואה מה שהופך אותו למושג מאוד ארטילאי..

פורסם

ב-ע' !! ב-ע'!!!!! לא בא'!!!

טוב להרגע ...

בקיצר, אינסוף זה אחלה מספר כי אפשר להכפיל אותו ולחלק אותו והוא תמיד יהיה מה זה מלא ...

גיחי גיחי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים