עבור לתוכן

אני חדש באתר ויש לי שני שאלות חשובות

Featured Replies

פורסם

שאלה ראשונה

כמה אוגרים IP יש

במעבד של אינטל CORE 2 DUO?

שאלה שנייה

יש לי לוח אם עם 4 תושבות CPU כל אחד עם ליבה כפולה כמה תוכנות יכולות לעבוד בו זמנית (אני צריך תשובה ברמה של פקודות אסמבלר)

יש לי שיעורי בית וזה תוספת ניקוד

אודה לכם אם תעזרו לי

אגב אחלה אתר פעם ראשונה שאני פה ונראה לי שאני עוד אהייה כאן המון זמן לומד המון

פורסם

לכל ליבה יש אוגר IP אחד

אין צורך למעשה ביותר מאחד מכיוון שאתה צריך להצביע בזמן נתון רק על הפקודה הבאה עבור כל ליבה

בלוח אם עם 4 סוקטים שכ"א מכיל כפול ליבה יש לך 8 ליבות ולכן גם יחידות ביצוע שלמות

אתה יכול להריץ למעשה סימולטנית עד 8 פקודות בלתי תלויות אחת בשנייה

פורסם

זה תלוי במעבד ובפקודות,

ממה שהבנתי יש מעבדים שמסוגלים לבצע מספר הוראות בכל מחזור שעון

ויש פקודות שלוקחות כמה מחזורי שעון.

אז בגדול זה תלוי במעבד ובפקודות, אבל באופן תיאורטי כמו שאמרו אתה יכול לבצע פקודה אחת בכל ליבה באופן בלתי תלוי משאר הליבות

פורסם

שאלה שנייה

יש לי לוח אם עם 4 תושבות CPU כל אחד עם ליבה כפולה כמה תוכנות יכולות לעבוד בו זמנית (אני צריך תשובה ברמה של פקודות אסמבלר)

זה תלוי באילו פקודות מדובר - אם הפקודות לא תלויות אחת בשניה, אז עקרונית הן יכולות להתבצע במקביל בשני מעבדים (או ליבות) שונים, אבל אם הן תלויות זו בזו (למשל חבר את AX ו BX, ולתוצאה תוסיף את ערך CX), הן חייבות להתבצע אחת אחרי השניה, ואז יהיה שימוש רק במעבד אחד (או יותר נכון - ליבה אחת).

חוץ מזה, אני חושב שצריך לכתוב את התוכנית כך שתשתמש במספר ליבות, או לכל הפחות - צריך קומפיילר שיידע לעשות את האופטימזציה הזו בעצמו.

פורסם

אם השאלה השניה מתייחסת למעבד למחשב נורמלי כיום, אז התשובה היא אי אפשר לדעת (בלי להסתכל באיך הוא בנוי), כי מעבדים כמו athlon ו pentium מסוגלים (גם עם ליבה אחת וגם לא הדור הכי חדש) להריץ בו זמנית מספר פקודות אסמבלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים