עבור לתוכן

שאלה בקשר להבדל בין מסכי full HD לבין מסכים עם רזולוציה נמוכה יותר אך קטנים יותר

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רואה שבמסכים בעלי ה-HD המלא ברזולוציה של 1920X1080 גודל 24 אינץ' גודל הפיקסל שלו ל קטן יותר ממסגים בגודל של 20 אינץ' שהרזולוציה שלהם היא 1680X1050, ואותו דבר גם לגבי חלק ממסכי 30 אינץ' עם 2560X1600 ( אני מדבר על פיקסל בגודל 0.25 ומ"מ בערך... )

אז האם העובדה הזאת אומרת שמסכי 20אינץ' עם 1680X1050 משתווים באיכות צפייה שלהם למסכי full HD???

פורסם

האמת שגודל הפיקסל במסכי 24 אינץ' גדול משל אלה במסכי 20 אינץ'..

ואת השאלה שלך אני לא מבין.. אם אתה תראה סרט של 1080P במסך 20" (אם אפשר בכלל) איכות התצוגה תיהיה גרועה משמעותית מזאת של 24".

פורסם

האמת שגודל הפיקסל במסכי 24 אינץ' גדול משל אלה במסכי 20 אינץ'..

ואת השאלה שלך אני לא מבין.. אם אתה תראה סרט של 1080P במסך 20" (אם אפשר בכלל) איכות התצוגה תיהיה גרועה משמעותית מזאת של 24".

לא נכון להגיד שהיא תהיה "גרועה משמעותית".

ניתן להגיד שהיא תהיה יפה, אך המסך לא יציג את כל הפרטים

שאמורים להיות בFULL HD, מכוון שהוא לא תומך ברוזוליציה הזו.

וגם אם היה תומך ברוזולוציה, לדעתי זה דיי קטן.

לדעתי בשביל להנות מFULL HD ממרחק סביר ,

צריך 37 אינצ' לפחות אם לא יותר.

זה המינימום לדעתי, וזה עולה המון.

פורסם
  • מחבר

אתם ממש לא הבנתם אותי!

מה ששאלתי הוא אם מסכי 20אינץ' עם 1680X1050 ( שהם כמובן לא HD מלאים ) משתווים באיכות הצפייה שלהם למסכי full HD שכמובן גדולים יותר, כמו 24 אינץ' ו-32אינץ'?

והסיבה שאני תוהה היא כמו שכתבתי מקודם, שנכון שיש הבדל ברזולוציה, אבל גודל הנקודה במסכים הוא שווה ( בגלל שאומנם יש פחות שורות וטורים, אבל אחרי הכול ההבדל בגדלי המסכים גורמים לכך שהגודל של הנקודה קטנה יותר ) שזה מה שעושה את כל ההבדל ב-HD וברזולוציה גבוהה.

אם עדין לא הבנתם את השאלה אז אני אתן דוגמא אחרת. למשל שני מסכי full HD עם רזולוציה של 1920X1080, האחד בגדול של 24 והשני בגודל 32.

במסך של ה24, גודל כל פיקסל, קטן יותר מגודל כל פיקסל במסך של ה-32 בגלל שהוא בעצמו קטן יותר. אז האם במסך ה-24 יראו טוב יותר?

אולם מה שנוגד את זה הוא שבסך קטן יותר אז התמונה נקטנת, ואז כל פיקסל אמור להכיל בעצם יותר ואז זה משתווה...

אני מקווה שהבנתם אותי ותוכלו לענות על השאלה שלי.

פורסם

בקשר לדוגמה האחרונה שנתת, אותה הרזולוציה אבל גודל מסך שונה, מה שיקרה זה ככה..

בשניהם יראו את אותם הפרטים בדיוק, אבל במסך ה24 תצטרך להיות קרוב יותר מאשר ה32.

כלומר, זה "נותן לך" יותר מרחק צפייה ככל שהמסך (וכמובן הDot Pitch) גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אבל אני מדבר על כך שהמסך קטן ותר אבלאין לו full HD.

פורסם

גם לי יצא לחשוב על העניין והגעתי למסקנה הבאה:

1920/24*1080=86400

כלומר 86400 בכל אינצ' (מסך 24" ברזו' 1080*1920)

1680/20*1050=88200

88200 פיקסלים בכל אינצ' (מסך 20" ברזו' 1050*1680)

מכאן נובע שבמסכי 20" צפיפות הפיקסלים גבוהה יותר, ולכן מתעלים באיכות הצפייה שלהם על 24" (ברזו' שהוזכרו מקודם)

פורסם
  • מחבר

החישובים שלך לא מראים ההפך? כלומר שב-24 רואים טוב יותר?

וגם אם כן, יות רחשוב לי לדעת שרואים במסכי 20 אינץ' עם 1680 טוב יותר ממסכים גדולים של 32אינץ' ומעלה, מכיוון שאני רוצה לקנות 360 וכל הזמן אומרים צריך טלויזית HD גדולה בשביל לנצל... אבל אני שם אותו בחדר ואני לא מתכוון לשפוך כלכך הרבה כסף...

פורסם

לפי החישובים שלי ב20 אינצ' על כל אינצ' יש יותר 1800 פיקסלים מאשר ב24".

כלומר צפיפות פיקסלים גדולה יותר=תמונה חדה יותר.

לדעתי בשביל לשחק בxbox ה20" קטן מידי (מבחינת גודל, לא איכות) מינימום 24" בשביל לשחק בכיף..

תחשוב מה זה שתשחק עם עוד חבר על מסך 20", פשוט סיוט.

אתה יכול להשקיע בTV שתומכת ב1360*768 זה גם סוג של HD.

פורסם
  • מחבר

ככל הנראה אני אקנה 24אינץ' של DELL, אבל אני אחכה כשיגיעו המעבדים הקטנים ל-360 ועד אז אולי המחירים ירדו עקב המסכים עם הלדים...

ובקשר ללשחק עם חבר, אני אבדוק אולי אפשר לחבר שני מסכים ל-360, והשני ישחק ב-17אינץ' שיש לי בחדר...

וה- 1360*768, זה לא נשמע מוזר?

פורסם

התבלבלתי בסדר, זה 768*1360. רוב הLCD TV שנמכרות בארץ הם ברזו' הזאת.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר טלויזיה בסלון שבגודל מספקת אותי, מה שאני רוצה זה רזולוציה גבוהה בשביל ה-360.

ובגלל שכמעט כל השידורים שיש עכשיו בטלויזיה הם לא של HD מלא, וכל הסרטים/הסדרות הרציניות שאני רואה אותן, אז אני מוריד למחשב ב-HD, כך שאני רק צריך מסך למחשב עם רזולוציה גבוהה ועדיף שגדול, יותר מזה זה סתם בזבוז כסף...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים