עבור לתוכן

בעייה דחופה!! אני חייב להחזיר תשובה עד מחר בבוקר...!

Featured Replies

פורסם

יכול להיות שאשאל את השאלה הזאת בשני פורומים: תצוגה וגרפיקה, וגם מסכי LCD. אז ככה: קיבלתי מסך נוסף וכרטיס מסך ע"מ שאוכל סוף סוף לעבוד עם שני מסכים. המסכים הם: המקורי- LG 1920P והחדש - SUMSUNG 940T . שניהם בעלי פנל VA . הכרטיס שחיברתי במקום ה-onboard הוא N6200 של ASUS בחיבור AGP . אז קודם כל כל מי שאמר לי שהכרטיס מאפשר עבודה עם שני מסכים במקביל (בכל מסך משהו אחר) צדק ותודה על העידוד. חיברתי את ה -LG ל DVI ואת הסמסונג ליציאה האנלוגית. וכאן מתחילות כמה בעיות שאני מקווה לפתור אותן עד מחר בבוקר שזה הזמן שאישרו לי (באופן חריג) להתחרט ולהחזיר אם אני לא מרוצה....

והבעיות הן כדקלמן:

1.הסמסונג חד ונוח לתפעול אבל פשוט "זורח" ..אם מורידים את הבהירות אז גם הטקסט הופך לבהיר יותר. שיחקתי עם ההגדרות של הכרטיס וגם של המסך והגעתי איכשהו למצב "סביר.." למרות שאני רואה יותר טוב ב- LG. את הסמסונג הזמנתי באופן מיוחד בגלל הפנל שלו (לא רציתי את ה-971P בגלל חוסר האפשרות לתלות אותו על הקיר).

2. הכרטיס מסך בעייתי- רואים פחות חד מאשר האון-בורד של אינטל (יש לי מחשב שולחני DELL OPTIPLEX 270 עם לוח אם של אינטל משולב עם כ. מסך) ,והכיוונים שלו היו סיוט.... במיוחד לסמסונג. ישבתי על הגדרות התצוגה של הכרטיס המון שעות עד שהצלחתי להגיע לתצורה סבירה שגם לא תהיה בהירה יותר מדי וגם לא כהה מדי.

3. אבל האכזבה הגדולה ביותר היתה בוידאו- בשני המסכים ראו הרבה פחות חד וברור ועם המון "רעש " .וזה גם כששניהם היו מחוברים יחד וגם כשניתקתי כל אחד במקביל כדי לראות אם החיבור הסימולטני לשני המסכים אחראי במשהו לבעיה. פיתרון חלקי מצאתי כשהורדתי את האצת החומרה (hardware acceleration) בכמה דרגות -חלק מה"רעש" נעלם ,אבל התמונה לא חלקה ויש פחות הבחנה בין הצבעים....חבר שלי שהוא טכנאי אמר לי שבאופן כללי כרטיסי on-board , נותנים תמונה יפה יותר מהרבה כרטיסי AGP וגם מחלק מכרטיסי PCI-E.

אם מישהו מכיר את הבעיה ויכול להמליץ לי על כרטיס AGP שיתן לי תמונה נקיה יותר -עד כמה שיותר קרובה לאון-בורד, אז אודה לו מאד. זאת לא שאלה טיפשית- ברור לי שהכרטיס שקניתי הוא ממש לא בקצה הסקאלה אבל ממה שאני יודע כרטסי מסך יקרים ו/או משובחים הם בעיקר בעניין של משחקים-אני לא יודע איזה כרטיס מתאים דווקא יותר לטקסטים גרפים וסרטים . גיימר אני לא, ממש לא ,חשובה לי רק איכות תמונה משובחת לטקסטים גרפים ווידאו אז אם מישהו יכול להמליץ על כרטיס כזה (ולא משנה המחיר -העיקר שיראו נקי), אני מאד מאד אודה לו.(היה לי,ד"א,עוד ניסיון רע עם 9600 PRO של גיגבייט -קניתי לפני כחצי שנה וראו עוד יותר גרוע מזה שקניתי עכשיו....). כאמור אני צריך לקבל החלטה עד מחר בבוקר.... :kopfpatsch: :kopfpatsch:

בקשר למסך -האמת שחשבתי לקנות את ה-EIZO 1931SH אבל אחד המוכרים בזיגזג אמר לי שהשירות וטיב האחריות של היבואן הוא גרוע ולכן ויתרתי לצערי. לעומת זאת ,אם מישהו מכיר טוב את האיזו והוא לא יותר מדי "זורח" אז אודה לו אם הוא יכתוב את זה כאן-אני אקח את הסיכון ואקנה אותו. בסך הכל הרבה אנשים קונים אותו והם מרוצים מאד.וגם כאן אני חייב להחליט עד מחר בבוקר....

תודה מראש לכל מי שיענה לי.

פורסם

6200 יותר טוב מהמשולב שלך (הRAMDAC שלו הרבה יותר טוב), אבל אם הוא לא מספיק אז כרטיס מסדרת הRADEON של ATI ..ץ לדוגמא X1300 או אחד של nVidia כמו ה7100 או 7300GS . ההאצה התלת מימדית לא משנה כלל , ההאצה של ה2D זהה ב7100 ל7900 לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

6200 יותר טוב מהמשולב שלך (הRAMDAC שלו הרבה יותר טוב), אבל אם הוא לא מספיק אז כרטיס מסדרת הRADEON של ATI ..ץ לדוגמא X1300 או אחד של nVidia כמו ה7100 או 7300GS . ההאצה התלת מימדית לא משנה כלל , ההאצה של ה2D זהה ב7100 ל7900 לדוגמא.

אני לא יודע למה אתה קורא "טוב" ,אבל רואים הרבה פחות טוב דרך ה6200 מאשר דרך המשולב שלי...אתה מוזמן לבוא אלי לראות- אבל רק עד מחר בבוקר...

את תגובתך לגבי הכרטיסים האחרים שציינת פשוט לא הבנתי.

פורסם

אז אני אסביר יותר ברור :)

קח Radeon X1300 או Geforce 7100 או 7300GS/LE .

פורסם
  • מחבר

אז אני אסביר יותר ברור :)

קח Radeon X1300 או Geforce 7100 או 7300GS/LE .

תודה אבל הייתי מעדיף אם היית מתייחס יותר בפירוט למה ששאלתי..... אני זקוק לכרטיס שיציג תמונה טובה. אתה טוען שה-6200 שיש לי כרגע הוא טוב יותר מהמשולב שלי- מה שלחלוטין לא נכון - במיוחד בוידאו שזה קטסטרופה. אז איך אני יכול לדעת שהכרטיסים האחרים שציינת יתנו תמונה טובה יותר?.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים