עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם עם AGP

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב P4 3.0GHZ HT עם לוח אם די מאפן של MSI)865PEM2) .הסלוט של הAGP תומך בAGP*8 אבל במתח של 0.8 V וכרטיס המסך חזק מדי בשבילו (7600 GT-LEADTEK)וצריך 1.5 V .האם אני צריך לוח אם חזק יותר ואם כן איזה?? ראיתי רק שני דגמים של ASROCK ואני לא בטוח לגבהם!! אני לא יודע אם המעבד שלי מתלבש עליהם והזיכרונות (TWINMOS 200DDRII)??

פורסם

הלוח שלך בסדר גמור, בוא נסביר בקצרה:

AGP x1/2 - 3.0v

AGP x4 - 1.5v

AGP x8 - 0.8v

פחות או יותר כל לוח שתומך ב-X8 יודע לספק את המתח הדרוש אם מוכנס אליו כרטיס מדור קודם, האמת שהלוח שלך כנראה תומך רק במהירויות X4 ו-X8.

עכשיו, איפה ראית שהכרטיס דורש 1.5 וולט לתפעול? כי בד"כ שכותבים כזה דבר מתכוונים שהוא יכול לפעול גם בלוח של X4 בלבד או שבהרבה מקרים אחרים גם מדובר בטעות כי יצא לי לראות חוברות הפעלה של כרטיסים שכתוב עליהם בבירור X8 אבל עם מתח של 1.5 (על מהירות X8) וזו טעות.

קשה לי להאמין שהכרטיס שלך יעבוד רק על מהירות X4, זה כרטיס יחסית חדש לכרטיס AGP ואין שום סיבה שהוא יעבוד על מהירות של דור קודם ולכן לפי דעתי הוא אכן עובד על X8 ומה שראית מדובר בטעות. הדרך הכי פשוטה לדעת היא להפעיל CPU-Z ולראות שם על איזה מהירות הכרטיס עובד, במקרה והוא אכן כותב X4 בלבד אז קודם תבדוק בביוס אם זה מוגבל ל-X4 כי יש הרבה לוחות שאפשר לשנות את זה ואם זה אכן עומד שם על X8 אבל הכרטיס עדין עובד על X4 אז כנראה שזו המהירות המקסימלית שלו וגם במקרה זה אין לך מה לדאוג כי הוא מקבל את כל המתח הנדרש.

פורסם
  • מחבר

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=2031&pg=1 ??? תראה באתר הזה למטה רשום במפורש זקוק לAGP2.0\3.0 1.5 V וזה מה שאין לי!!!

האמת היא שאני כבר 5 חודשים מקבל פרייזים במחשב :לא דומה לכלום שחוויתי --המחשב פשוט עובד אבל לא מגיב :לא TASK MANAGER ,לא עכבר ,כלום.הסמן נתקע איפשהו במסך ואני צריך לאתחל את המחשב בכפתור הRESET או שהוא תקוע....

מה שהביא אותי לבחון את המחשב שלי בכל בחינה :ספייוואר ,וירוסים ,דרייברים לא עדכניים/מתנגשים וכלום.אני יכול לדוגמה להשאיר את המחשב דלוק בלילה עם EMULE ולירואת בבוקר באיזה שעה זה נתקע כי זה עושה FREEZE ,ומה שמדהים זה שזה לא קורה אחרי שאני מפעיל משהו מיוחד ,קרו עוד מקרים כאלה בלי כלום ברקע .אני יכול לשחק שעות BF2 ואז לצאת לשנייה וזה נתקע . :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

אז אמרתי תחליף לוח אם כי הכרטיס זקוק ליותר ויכול להיות שהוא פשוט תוקע את המחשב...

פורסם

זה שכתוב שם 1.5 וולט זה לפי דעתי כדי לציין שהכרטיס יעבוד גם על סלוט שרץ X4 בלבד, כפי שאמרתי ב-AGP הכרטיסים מסוגלים לעבוד גם במהירויות ובמתחים של המהירות הקודמת, כלומר כרטיסים תומכי X8 יעבדו ב-X4 כמעט תמיד (תלוי בסלוט שיש בלוח כי יש להם חריצים שונים) אבל כנראה לא על מתחת לזה.

בכל מקרה יש לי השערה קטנה מה אולי גורם לפריזים אצלך, יתכן שהכרטיס תומך אכן רק במהירות X4 ומתח 1.5 וולט אבל הביוס בלוח שלך מכוון על X8 ולכן יש בעיות, יש לוחות שיודעים לזהות בעיה כזאת ולהוריד את ההגדרה אוטומטית אבל לא כולם, לדוגמה במחשב של אח שלי יש כרטיס שתומך ב-AGP X4 בלבד וכשאני שם בביוס על מהירות X8 אז גם אצלו יש הרבה תקלות וכאשר אני מוריד חזרה את המהירות אז הכל מסתדר, שווה לך מאוד לבדוק את זה, למרות שקשה לי להאמין שהכרטיס תומך רק במהירות X4, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת תבדוק עם CPU-Z על איזה מהירות הסלוט עובד.

עריכה: קרא את האתר הבא, ממנו תוכל להבין למה נוטים להגיד גם על X8 שהוא צריך 1.5 וולט:

http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html

פורסם
  • מחבר

שד אתה אחי!! איפה מצאת את האתר זה?? השכלתי ,אני אנסה באמת לעדכן את הביוס הוא מ2004 ויכול להיות שהוא מתנגש. אבל ראיתי בEVEREST שהוא עובד ב *8 אבל במתח של 0.8 V אז צדקת...

מקווה שזה זה.... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים