עבור לתוכן

מאמר נחמד על "מסמך החזון" של עדאלה

Featured Replies

פורסם

כאן

נדמה שהכותב חי בסרט שהמסמך הזה יעיר את אנשי השמאל הקיצוני. מצד שני, אולי הוא לא באמת מאמין בזה וזה סתם כלי תעמולתי. בכל מקרה, כתוב היטב, לטעמי :)

פורסם

חזון חזון, הם הרגע הוציאו את עצמם מחוץ לחוק.

פורסם
  • מחבר

???

התכוונת מחוץ לחוק?

אם כן, אז זה לא "הרגע" - נדמה לי שזה כבר כמה חודשים המסמך הזה (המאמר לא). והם עדיין לא מחוץ לחוק, עד כמה שאני יודע (ולצערי).

פורסם

כן

סעמק שיזרקו אותם כבר.

פורסם

למישהו יש קישור למסמך המקורי? בלי לראות אותו אני לא מאמין לחצי מילה שהבנאדם הזה כותב.

פורסם

זה נשמע לך הזוי מדי, אלימלך?

שפוך על עצמך דלי מים קרים..

ברוך הבא למציאות

פורסם

אני לא שולל שזה יכול להיות אמיתי לחלוטין, אבל אני גם לא סומך על הבנאדם הזה שיאמר את האמת ולא יסלף את העובדות לטובתו.

פורסם

זכותך....

פורסם

תודה. את הקישור הראשון מצאתי לבד, אבל זה לא זה. גם באתר של עדאלה חיפשתי ולא מצאתי.

פורסם

מסמך המקור בטח נמצא בארגון עדאלה, ואני בספק אם זה יהיה דווקא באתר שלהם.

אני מניח שאפשר להשיג אותו בhard copy.

(ודווקא בערבית אולי כן יהיה להם באתר, אבל הערבית שלי חרבנא)

פורסם

טוב, קראתי את המסמך שלהם, הנה תמצית:

1. גבולות 67.

2. החוקה ניתנת לשינוי.

3. בית המשפט העליון רשאי לבטל חוקים רק בתנאי שהם נוגדים את החוקה.

4. לא ניתן לשלול אזרחות.

5. אזרחות תוענק ל:"בן זוג של אזרח מדינת ישראל" - עד כמה שאני מבין מזה אין בעיה להכניס לזה זוגות חד מיניים ובן/בת זוג שלא נשוי לאזרח המדינה.

6. פליטים יקבלו אזרחות אוטומטית, בקיצור כל הרשות יכולה לקבל תעודה כחולה באופן אוטומטי.

7. מוסדות דת יקבלו מימון ממשלתי.

8. תוקם ועדה שאחראית על "ענייני דו לשוניות ודו תרבותיות" שתיכלול אך ורק מפלגות ערביות או מפלגות ערביות-יהודיות. מה שאומר שצריך לשכוח מיהודים בוועדה הזו(על אף שאם כל תושבי הרשות יקבלו אזרחות, עם קצב הגידול שלהם אנחנו נהיה המיעוט בתוך שנתיים).

9. ברגע ש75% מהח"כים הערבים יצביעו נגד חוק מסויים("בתנאי" כמובן שהוא יפגע "במיעוט" הערבי) הוא יפסל אוטומטית. בקיצור מספיק ש10% מהח"כים יצביעו נגד וחוק יפול.

10. הוכנס סעיף שבו רשום במפורש(בין יתר שאר הדברים שרשומים בו) שאדם לא יופלה על בסיס נטייה מינית.

11. שמירה מאד, מאד קפדנית על הפרטיות. למעשה, לא יהיה ניתן לערוך על אדם חיפוש ללא הסכמתו(ולא משנה שהחוק מאפשר זאת או שהאדם הוא מחבל למשל).

12. כל אדם זכאי לצאת מהמדינה(את דעתי בנושא אני אצרף בחלק נפרד של ההודעה).

13. הזנות חוקית.

14. כל מי שסבל מקיפוח היסטורי של חלוקת קרקע יהיה זכאי ל"העדפה" מתקנת.

15. אסור יהיה להפקיע קרקעות, גם לשם מטרות ביטחוניות. מעבר לכך, כל אזרח שאדמתו הופקעה(וכאן מציינים בעיקר את עצם היותו אותו אזרח ערבי) יקבל את אדמתו בחזרה+פיצויים.

16. כל מי שהיה כאן ב48 זכאי לחזור ולקבל בית, כמובן שזה מוגבל לערבים בלבד.

17. שני ימים חופשה בשבוע.

18. כל האסירים יזכו לתנאים שווים.

19. לא קיים סעיף שנוגע לביטחון המדינה ולצבא.

עכשיו, דעתי בקצרה: חרפה, לוקה בחסר, נוגד את עצמו, המנסח צריך לקבל שיעור באזרחות, המצב הנוכחי עדיף.

דעתי לגבי כל סעיף נפרד:

1. אם זה אומר שלום עם מדינות ערב, אני יכול לחיות עם זה.

2. OK.

3. מה אם החוקה עצמה נוגדת את עצמה? האם בית המשפט רשאי להחליט ע"פ ראות עיניו?

4. חרפה. בוגדים לא זכאים לאזרחות. סעיף שהייתי מוחק.

5. סבבה.

6. ומה לגבי אלו אשר פעלו כנגד המדינה? האם גם הם יוגדרו כפליטים ויקבלו אזרחות? עוד סעיף שראוי למחיקה.

7. OK.

8. הועדה עצמה לא מפריעה לי, מה שמפריע לי זה שהיא תורכב רק מערבים למרות שבמדינה יש 2 שפות רשמיות ו2 אוכלוסיות גדולות.

9. חרפה. מדובר בדמוקרטיה, אם הם המפלגות הערביות קיבלו מהציבור כח ששוה ל10% - זה מה שהם צריכים לקבל ולא אחוז אחד מעבר לכך.

10. הללויה!

11. מאד לוקה בחסר.

12. שוב, לוקה בחסר. ומה אם אותו אדם הוא אסיר?

13. אחלה.

14. OK.

15. ואיך אותו אזרח יוכיח בעלות על האדמה? האם התיישבות על האדמה מספיקה או שיש צורך ברכישה של האדמה?

16. חרפה. לא רק ערבים עזבו כאן ב48.

17. טמטום, הסעיף מחייב כל אדם לקחת חופשה של 2 ימים. אם החוק היה מחייב את המעסיק לאפשר לכל אדם לקחת חופשה של 2 ימים בשבוע הייתי מקבל את זה.

18. גם אסיר ביטחוני? גם אסיר שמסוכן לציבור? מה לגבי אסיר שניסה לברוח בעבר? טמטום.

19. לוקה מאד מאד מאד בחסר.

חסר לי מאד סעיף שנותן הגדרה לצבא, כמו כן החוקה עצמה אינה מאפשרת אפליה על רקע שום בסיס אך מבצעת אפליה בעצמה כאשר כל סעיף שני של העדפה מתקנת מוגבל ומתייחס לערבים בלבד. מילא, אם כל מקום שבו רשום "ערבי" היה מוחלף ל"מיעוט" עוד הייתי מקבל את זה. ככה? ממש לא. לטעמי המסמך הזה מצהיר במפורש על כוונות עדאלה להקים כאן מדינה ערבית(על אף שרשום בחוקה "מדינה רב תרבותית). מי שניסח את זה צריך לקבל קצת שכל כי מבחינה לוגית לא ניתן לקיים את כל סעיפי החוקה.

פורסם

תגיד אתה בן 10?

פורסם
  • מחבר

בעצם, הרעיון הכללי מאחורי המסמך הזה הוא:

בית הדין הגבוה לצדק נוטה לתמימות קיצונית - ניתן לנצל עובדה זאת ולהשיג דברים שאינם דמוקרטיים בעליל במהותם בטווח הרחוק באמצעות תירוצי קיפוח. לכן מנחים אותנו העקרונות הבאים לפעולה:

1) נשתמש בתירוצי הקיפוח והשאיפה לשיוויון בכדי לאפשר לעמיתינו הפלסטינים לחבור אלינו בתוך מדינת ישראל, ובכך להשיג רוב "דמוקרטי".

2) להשתמש ברוב הדמוקרטי הזה בכדי לכונן כאן מדינת "כל אזרחיה" פלסטינית למהדרין, שבבוא היום אולי תתאחד עם מדינתה השכנה הפלסטינית ותהווה את פלסטין השלמה (לא שיש באמת צורך בזה, אבל לא משנה).

פורסם

תגיד אתה בן 10?

תגיד מה אתה רוצה ממני? 16

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים