עבור לתוכן

אם אני מחליף מעבד אני צריך לפרמט את המחשב??

Featured Replies

פורסם

השימושים שלי הם : סרטים/קידודים-פה ושם/משחקים/ביטורנט/אימיול ,,לגבי משחקים אתה אומר שהם מנצלים מעבד אחד אבל כמו שאני רואה ההבדל הוא כ600 mhz בין מעבד בודד..זה עדיין משמעותי לא? יש לך אתרים טובים שמראים את ההפרשים?

בשביל הורדות מהאינטרנט לא צריך מעבד חזק בכלל - התוכנות האלו כמעט ולא משתמשות במעבד (אולי רק כדי לעשות hash חד פעמי לקבצים).

משחקים - רוב העומס במשחקים נופל על כרטיס המסך ולא על המעבד, מה גם שרוב המשחקים עדיין לא מסוגלים לנצל יותר מליבה אחת, אז כאן לדעתי לא תראה שיפור משמעותי אם תשדרג.

קידודים - כאן זה כבר סיפור אחר. קידוד דורש כוח עיבוד גדול, וסביר להניח שהתוכנות שאתה משתמש בהן יידעו לנצל ריבוי ליבות, אז מעבר למעבד כפול ליבה יביא לשיפור במקרה הזה. השאלה היא כמה אתה כבר מקדד, והאם הרווח הזה בזמן שווה את ההשקעה הכספית.

אם תחכה ל K10, אתה יכול לחכות עוד הרבה זמן, וגם אז יש סיכוי שהלוח שלך לא יהיה מתאים, וגם אם כן - לא תנצל את המעבד במלא כוחו, שכן ה K10 יאפשר שימוש ב HTT של 4GHz לעומת 2GHz בלוחות עבור סוקט AM2.

אם תחליף ל X2 3800, במצב סטוק (בלי OC), אתה תרגיש ירידה בביצועים בתוכנות שיודעות לנצל רק ליבה אחת (רוב המשחקים), מכיוון שה X2 3800 מקביל (פחות או יותר) ל 2 מעבדי A64 3200 שעובדים במקביל, ולך יש A64 3800, שהוא יותר חזק מA64 3200 בודד.

לחכות באופן כללי ליציאת מעבדים חדשים או להורדות מחירים עתידיות - לא בטוח שזו עצה טובה, מכיוון שתמיד ייצאו מעבדים חדשים, ובשלב מסויים הלוח שלך כבר לא ייתמוך בהם, ותצטרך גם זיכרון חדש וכו'.

בקיצור - רק אם אתה המעבד הנוכחי שלך לא מספק אותך, ואם יש לך את הכסף - תקנה אחד יותר טוב. כרגע, לדעתי, לא תראה שיפור של 100%, 50% ואפילו 20% אם תחליף מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים