עבור לתוכן

LCD 19' WIDE ומעלה - צפיה ועריכת תמונות, סרטי וידאו, משחקים.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לקנות מסך LCD בגודל 19 אינצ' ומעלה (20 ו-22) גם רלוונטי.

מטרות השימוש לפי סדר עדיפויות:

1. צפיה בתמונות, בנוסף עריכה (אני מצלם עם Canon 5D בחוג צילום. חובבן מתקדם..).

2. צפיה בסרטים (Divx/Xvid ושות').

3. משחקים (מעט).

כמובן שבין השאר חשוב לי להיות מסוגל לכתוב מסמכי וורד ולקרוא מידע באינטרנט בלי לפרק את הרשתית מתוך מאמץ.

הייתי מעונין לקבל תשובה בשני חלקים:

א. תמורה עבור כסף - המסך הטוב ביותר בקטגוריה.

ב. תחום המחירים הבינוני-גבוהה.

תודה מראש,

חג שמח.

פורסם

את המאמר על מסכי ה LCD קראת? בפורום עיינת?

אם אתה מעונין במסך 19" תאלץ ללכת על מסך בפורמט רגיל כגון ה VP930 או ה 971P לשימושים שלך

הייתי בוחר ב 971P כי הוא יותר מדויק מבחינת כיול צבעים מהמפעל מאשר ה VP930 שביקורת שעשיתי

עליו נמצאת בפורום. מחירו של ה VP930 עומד על 1880 ש"ח ואילו מחירו של ה 971P על 1900 ש"ח

ה VP930 מצויד בפאנל P-MVA ואילו הסאמסונג מצויד בפאנל S-PVA.

אם אתה מעוניין לעלות ברמת הפאנל והמסך אני ממליץ על ה Dell 2007FP/WFP כאשר לפי השימושים שלך

אתה מוזמן להעדיף מסך רגיל (FP) או רחב (WFP) שניהם מגיעים עם פאנל S-IPS שעל יתרונותיו

תוכל לקרוא במאמר על מסכי ה LCD, מחירו של הדגם הרחב 2300 ש"ח ומחירו של הדגם הרגיל 2400 ש"ח.

פורסם

בגירה - אם הוא הולך על 19' אני חושב שלעריכת תמונות לחובב צילום מתקדם עדיף בהחלט ללכת על ה-EIZO 1931.

אני מסכים שלמסכי 19' אין את הרזולוציה הנדרשת במקרה הזה... אתה יודע לאיזו רזולוציה מפלצתית המצלמה שלו מגיעה? אולי CRT איכותי של 21' יהיה מסוגל להציג אותן ברזולוציה שתספק מקצוען בתחום. כמובן שיש את ה-DELL 3007WFP אבל הוא מחוץ לסקאלה נראה לי מבחינת מחיר.

עד כאן התשובה לסעיף (א).

לגבי (ב) אני חושב שבגירה צודק לגמרי - ה-DELL נותן את התמורה הטובה ביותר לביצועים... רזולוציה מצויינת עם פאנל IPS משובח במחיר שפוי.

פורסם

לדעתי האיזו S1931 פשוט לא שווה את התוספת.

יחס העלות/תועלות של המסך הזה גרוע למדי כאשר ניתן לקנות את ה 971P של סאמסונג.

בשביל להעריך צבעים של תמונה ולתקן ולבצע שינויים לא צריך מסך 30" מספיק מסך 19" איכותי.

CRT 21" ברמה גבוהה יעלה כמעט כמו מסך LCD בגודל 24" בלי להתחשב בכך שזו פשוט מפלצת ענקית.

פורסם

זה כבר תלוי כמה הקליינט איסטיניסט (אבל אז ממילא הוא יקח CRT).

צודק, אבל בחלק (א) הוא שאל ללא תלות במחיר...

בשביל להעריך צבעים של תמונה ולתקן ולבצע שינויים לא צריך מסך 30" מספיק מסך 19" איכותי.

אני לא חושב שזה נכון לגמרי - שוב, זה תלוי בקליינט.

CRT 21" ברמה גבוהה יעלה כמעט כמו מסך LCD בגודל 24" בלי להתחשב בכך שזו פשוט מפלצת ענקית.

נכון, אבל הוא יגיע לרזולוציה גבוהה יותר.

לילה טוב.

פורסם

1. אני לא ראיתי בשום מקום שהוא שאל ללא תלות במחיר, כן ראיתי שהוא ביקש לפי תמורה עבור כסף ושם ה 971P מככב.

2. אני ראיתי גרפיקאים וצלמים מיקצועיים שעובדים ב 1024X768, כאמור מדובר בהעדפה אישית אבל מנסיון

באמת לא צריכים מסך גדול, צריך מסך מדויק ומכויל בייחוד אם אתה מדפיס את התמונה לאחר מכן.

3.רזולוציה גבוהה יותר עם גודל נק' קטן ביותר.

פורסם

אני לא יודע אם נעשתה השוואה הוגנת ואובייקטיבית בין 971P ל-S1931, אבל בכל זאת ישנם הבדלים בין המסכים בפער ניכר מבחינת כיול זמן התגובה ואיכות התאורה (היחסית לניגודיות) בין המסכים. ב-EIZO ניגודיות סטטית לא מוגזמת (1:1000 לעומת 1:1500 ב-971P) שנשארת יציבה לאורך כל סקלת הבהירות, כלומר הבהירות מכוילת כך שהיא אף פעם לא מוגזמת ומסנוורת יתר על המידה ביחס לניגודיות המרשימה להיפך - היא נעימה ובריאה בהרבה לעיני המשתמש, וב-Samsung הניגודיות הסטטית אף פעם לא תוכל להיות מנוצלת באופן חיובי. רוב המשתמשים יסתנוורו מהמסך, במיוחד בתנאי תאורה סביבתית נמוכה אלא אם ייאלצו להוריד לרמה נמוכה את הבהירות.

מלבד זאת, גם זמן התגובה 6ms של ה-971P הוא בבחינת הגזמה, כי למסך הזה יש בעיית Ghosting קשה, שאינה תואמת להצהרת זמן התגובה, עד כי ניתן לחשוב שיש בעיה רצינית עם הגדרות כרטיס המסך... לכן למשחקים הוא לא מתאים בכלל וצפויה אכזבה לשחקן המזדמן הוא מיועד לתצוגת תמונה סטטית יותר מאשר דינמית. ב-EIZO יותר קשה בהרבה להבחין ב-Ghosting ו-Corona אינה קיימת בו כב-VP930, ד"א EIZO עשו עבודה טובה בהרבה בכיול ה-Overdrive של ה-S1931.

פורסם
  • מחבר

מהם ההבדלים המשמעותיים בין הדל 2007 לבין הסמסונג 971P לשימושים שלי (א. צילום, ב. צפיה בסרטים)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים