עבור לתוכן

התלבטות בקניית מסך דק 19" שמיועד לטקסטים,סרטים ומשחקים קלים (תקציב של 2000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

כמו שכתבתי בכותרת, אני מעוניין במסך דק 19" שייעודו לטקסטים, סרטים ומשחקים קלים.

בהתחלה חשבתי על LG 1953TR אך אחרי הכתבה שקראתי באתר אני חושב ללכת על פאנל VA.

1. האם ההבדל הגדול במחיר (כ-700 שקל) בין LG1953TR ל-Samsung 971P/ViewSonic VP930B משתלם בהתאם לצרכים שלי ?

כמו כן, האם עדיין ההוצאה הנוספת משתלמת כשמדובר על לפטופ ללא חיבור DVI (אני אוכל לרכוש בעתיד תחנת עגינה עם חיבור DVI) וכרטיס מסך shared (אינטל 224MB 945GM Express) ?

2. מה לגבי המסך של XEROX עם פאנל VA שהומלץ בפורום ? חוץ מהמוניטין של ViewSonic וsamsung בתחום שלדעתי יותר טוב מ-XEROX, האם ישנם הבדלים משמעותיים נוספים ?

3. איזה מסך עדיף יותר לצרכים שלי ? ViewSonic VP930B או Samsung 971P בהתחשב שהניגודיות וזמן התגובה של הסמסונג טובים יותר.

4. האם הביקורות על המסכים, שכנראה חוברו ב-DVI, רלוונטיות למסכים שיחוברו עם VGA ? האם המסך שהולך להתחבר עם VGA "יהנה" מהיתרונות המוצגים בביקורות ?

תודה וחג שמח

פורסם

1) אני חושב שכן, יש הבדל גדול מאד באיכות התמונה ובזוויות הצפייה שמצדיק את ההפרש במחיר.

2) הזירוקס הוא מסך תקציבי מצוין למי שאין כסף ל - VS או ל - SAMSUNG, הם עדיפים עליו בזמן התגובה ובארגונומיקה ובחיבורים שהם מציעים.

נ"ב: מלבד ה - XEROX XG-91D יש עוד מסכי VA זולים יחסית:SONY X95F, LENOVO 192P, BENQ FP91GP.

3) אם אתה נוטה קצת יותר לסרטים מאשר לשימושים אחרים אז לך על ה - VS שעדיף בתחום הזה, בשאר הם די שווים.

4) על זה אני מתקשה לענות, אבל יש אנשים שלא שמים לב להבדל בין החיבורים.

פורסם

השאלה אם הVS שווה את התוספת במחיר, תוספת של כ 500 שקל, אני בעצמי מיתלבט בין הXEROX ל VS ...

פורסם

אני אומר זואת שוב ושוב ו.... שוב.

המסך מהווה לפחות 50% מחווית השימוש במחשב אם לא יותר מזה. הוא יחזיק למחשב הזה וכנראה גם לבא אחריו... זה המקום האחרון לדעתי בו יש לחסוך וגם זה בלית ברירה.

לגבי ה-VP930B וה-971P לדעתי אין כל ספק שהם מסכים מצויינים לכל השימושים ושווים כל שקל. ב-VP930 יש לעיתים קצת "קורונה" במשחקים ורבים טוענים שב-971P יש מריחות מורגשות משחקים. עדיין אלו נושאים שמשמעותיים רק לגיימרים סופר רגישים לעניין ולא למקרה שלך.

שאר מסכי ה-VA הזולים יותר נראים מאוד אטרקטיביים ו-99.9% שהם יהיו עדיפים על כל מסך TN שתקנה, לפחות בסרטים ועבודה עם טקסט. לא ראינו עדיין ביקורות רציניות שלהם ולכן אני ספקן - במיוחד לגבי עניין השימוש במשחקים.

היחידי שכן נבחן (וגם פה בפורום) הוא ה-SONY X95F שעולה פחות מ-1500 ש"ח אבל די קשה להשגה.

לדעתי לך על אחד משני ה"יקרים" כי זה לא המקום לחסוך!

פורסם
  • מחבר

1) אני חושב שכן, יש הבדל גדול מאד באיכות התמונה ובזוויות הצפייה שמצדיק את ההפרש במחיר.

2) הזירוקס הוא מסך תקציבי מצוין למי שאין כסף ל - VS או ל - SAMSUNG, הם עדיפים עליו בזמן התגובה ובארגונומיקה ובחיבורים שהם מציעים.

נ"ב: מלבד ה - XEROX XG-91D יש עוד מסכי VA זולים יחסית:SONY X95F, LENOVO 192P, BENQ FP91GP וגם NEOVO F-419 25MS.

3) אם אתה נוטה קצת יותר לסרטים מאשר לשימושים אחרים אז לך על ה - VS שעדיף בתחום הזה, בשאר הם די שווים.

4) על זה אני מתקשה לענות, אבל יש אנשים שלא שמים לב להבדל בין החיבורים.

הנטייה שלי היא יותר לטקסט מאשר סרטים, האם עדיין ה-VP930B עדיף ?

אילו יתרונות יש ל-971P על פני ה-VP930B ?

פורסם
  • מחבר

הנטייה שלי היא יותר לטקסט מאשר סרטים, האם עדיין ה-VP930B עדיף ?

אילו יתרונות יש ל-971P על פני ה-VP930B ?

Anyone ??

פורסם

לי אישית אין ניסיון עם ה-971P אבל מניסיוני ה-VP930 הוא מצויין בכל הקשור לטקסט ביחס לכל מסך 19' אחר שראיתי.

היחיד שראיתי שעולה עליו משמעותית הוא ה-DELL 2007FP שקיבלתי היום ועולה רק מעט יותר. ה-dot pitch שלו קטן משמעותית ולכן הטקסט נראה חלק וחד בהרבה (אבל גם קטן משמעותית - עדיף לעבוד בזום גדול יותר או עם פונטים גדולים במעט).

פורסם

לי יש את הזרוקס, ולטקסט הוא מצוין. גם לסרטים הוא לא רע, ביחוד מבחינת איכות התמונה.

הבעיה העיקרית איתו זה ההשתקפות, בגלל שיל לו כיסוי זכוכית. בתנאי תאורה סבירים ואם מסך שרובו בהיר (כמו שי בטקסט) זה לא כ"כ מורגש, אבל בסרטים, שבהם הרבה פעמים רוב התמונה כהה, זה יותר מורגש.

פורסם

תוכל לתת סקירה קטנה על ה-XEROX לטובת הכלל?

פורסם

איזה סקירה אתה רוצה? אין לי מסך אחר שאני יכול להשוות מולו, ואיו בנצמרק למסכים שאני יכול פשוט להריץ.

פורסם

1. זויות צפיה.

2. אחידות תמונה

3. ארגונומיה + נוחות של תפריטי מסך.

4. איכות פיזית של המסך, פיקסלים מתים/תקועים.

5. שימושיות:

א. טקסט וגלישה - איכות טקסט, ביחוד בפונטים קטנים.

ב. סרטים - איכות תמונה, יש/אין אפקט נצנוץ, מריחות...

ג. משחקים - מריחות, קורונה, איכות תמונה

ד. גרפיקה - דיוק צבעים (לא ממש אפשרי בלי מכייל - רק התרשמות).

מגבלות/יתרונות מיוחדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים