עבור לתוכן

זיכרון RAM בויסטה

Featured Replies

פורסם

אני מודה שמה שרשמתי זה בולשיט,

אבל הנה, קראתי והחכמתי ואני מוכן להעשיר את הידע שלכם :

בויסטה יש מנגון שנקרא SuperFetch זהו מנגנון שלומד את התוכניות שהמשתמש מפעיל, ואז כל פעם שהויסטה נדלקת,

היא מעלה לזיכרון RAM או לזיכרון USB שהכנסתם למחשב, את הדברים שצריך בשביל להפעיל את התוכנה.

מדובר בהבדל דיי גדול בזמן ההפעלה של התוכנה (ב TOMSHARDWARE דיווחו על שיפור של 7 שניות בממוצע בהפעלת microsoft outlook)

מכיוון שיש צורך בכמה שיותר זיכרון, הכניסו מנגנון נוסף בשם READYBOOST שנועד להרחיב את הזיכרון RAM ע"י הכנסת זיכרון USB או אחר (כמו למשל SD של מצלמה דיגיטלית). מסתבר, שהמהירות של ה USB2 היא הרבה יותר איטית מהמהירות של ההארדיסק מבחינת קצב העברת נתונים (USB2 תומך ב 5 עד 30 MB לשנייה ואילו הארדיסק תומך 50 עד 90 MB לשנייה) אבל יש יתרון אחד חשוב ל FLASH שאין להארדיסק וזה SEEK TIME. בעוד שההארדיסק, העשוי מחלקים מכנים נעים בעל SEEK TIME של 10 עד 20 ms , ניתן לייחס לזיכרון הפלאש זמן אפסי, עד ללא קיים.

מסתבר, שלמרות שקצב העברת הנתונים איטי יותר מהארדיסק, ה SEEK TIME הופך את זכרון ה USB ליותר משתלם מהארדיסק (מבחינת מהירות)

אז מה שיקרה זה שהמערכת תעלה לזיכרון RAM קודם כל, ואם יש לה גם כונן USB כזה, היא תעלה בנוסף גם אליו כך שאת הדברים שיותר סביר שהמשתמש יפעיל, היא שמה בזיכרון RAM ואת הדברים הפחות סבירים ב USB (היא עושה את זה באמצעות SERVICE שרץ, בשם SUPERFETCH שמנטר את פעולות המשתמש, במיוחד באיתחול המחשב. יש לזכור שהתוכניות לא יעבדו יותר מהר, רק יטענו יותר מהר.

הערת אגב - ב WINDOWS XP גם יש איזהשהוא סוג של הדבר הזה - ואתם נתקלים בו כל הזמן. מה קורה, למשל, כשאתם פותחים את WORD סוגרים ואז פותחים שוב? - בפעם השנייה זה הרבה יותר מהיר נכון? הסיבה לזה היא שהקבצים ש WORD צריך כבר טעונים בזיכרון ולכן אין צורך לגשת להארדיסק. כמובן שאם אחרי זה הפעלתם עוד 20 תוכניות אז מערכת ההפעלה משחררת את מה שהקצתה לוורד.

לנוכח המחירים של ה USB בהשוואה לזיכרון RAM (למרות ירידת המחירים של DDR2) ובנוסף העובדה , שהמערכת לא שומרת שום קובץ חיוני על כל כונן READYBOOST שהוא, אתם יכולים לנתק את ה USB בכל זמן ולהשתמש בו כ USB...

באמת שאין כאן על מה להתווכח, אם יש לכם, תחברו אותו, ואם לא אז לקנות רק אם אתם חושבים שיהיה לכם שימושי USB ביום יום (ללכת איתו במחזיק מפתחות) ושיפור כלשהו בביצועים.

צריך לזכור שזיכרון RAM עדיין הרבה יותר טוב. בקשר למה שציינת עם ה 512MB זיכרון ראם, בוודאי בוודאי שמינימום זה גיגה. אני אסביר למה, מספיק שהפעלת כמה תוכניות פשוטות (אפילו רק את ה explorer ואת browser) כבר עברת את ה 512MB בשימוש, ומכיוון שכאן לא מדובר בסתם קבצים מיותרים בשביל להפעיל תוכנה מסוימת, אלא בקבצים שממש חשובים למערכת בשביל לתפקד (הקרנל, EXPLORER וכו') אז השיפור בביצועים הרבה יותר משמעותי מאשר סתם עוד מקום בשביל ש OUTLOOK יטען מהר יותר.

רוב המידע כאן תורגם מ TOMSHARDWARE,

תיקראו פעמיים אם משהו לא ברור, ייתכן וחזרתי על קונספט יותר מפעם אחת / פיזרתי קונספט אחת בכמה שורות

פורסם

הערת אגב - ב WINDOWS XP גם יש איזהשהוא סוג של הדבר הזה - ואתם נתקלים בו כל הזמן. מה קורה, למשל, כשאתם פותחים את WORD סוגרים ואז פותחים שוב? - בפעם השנייה זה הרבה יותר מהיר נכון? הסיבה לזה היא שהקבצים ש WORD צריך כבר טעונים בזיכרון ולכן אין צורך לגשת להארדיסק. כמובן שאם אחרי זה הפעלתם עוד 20 תוכניות אז מערכת ההפעלה משחררת את מה שהקצתה לוורד.

ממש לא קשור למערכת ההפעלה

זה המעבד לא הOS

ואם היית קורא את הלינק שנתן Huber היקר היית מבין הכל

לא הית צריך לחפש יותר מדי

שם הכל מוסבר

פורסם

לי יש ויסטה על 2 גיגה זיכרון REM והוספתי זיכרון חיצוני Lexar JumpDrive 2 GB

http://www.lexar.com/jumpdrive/lightning.html

לא כל זיכרון יאפשר הפונגציה הוא חייב להיות מהיר , למשל הPQI U339 Pro הזה אמור לתמוך אבל אצלי הוא לא הצליח

http://www.pqi.com.tw/product2.asp?oid=18&catE1=18&PROID=13

השימוש בREADYBOOST גורם לישומים להפתח מהר יותר למי שאין לו סבלנות זה נחמד

למרות שיש לי 2 גיגה ראם אני חש שיפור במהירות עקב הוספת הזיכרון החיצוני

פורסם

JACK

אתה טועה מאה אחוז. מערכת ההפעלה WINDOWS XP משאירה את הקבצים בזיכרון אחרי שאתה סוגר את התוכנה,

זה בא מידע אישי וחוזק ע"י מה שנכתב ב TOMSHARDWARE

פורסם

אם אני לא טועה גם ב98 היה קורה אותו דבר

היית פותח את הIE וסוגר ופותח שוב

בפעם השניה זה היה יותר מהיר

פורסם

קוראים למנגנון הזה PREFATCH יש ספריה כזו בWINDOWS ששם נמצאים הקבצים המיועדים לטעינה מהירה.

פורסם

ג'ק, זה עניין לוגי קטן, שקורה ונופלת אי הבנה לפעמים, תלוי בהקשר.

אם למשל אני אומר הגמל שלמה הזה בצבע ירוק, זה נכון. זה שכל גמלי השלמה הם ירוקים זה נכון. אבל אני דיברתי על הגמל שלמה הזה, ואמרתי שהוא בצבע ירוק וזה נכון (ללא קשר לגמלי שלמה אחרים). כלומר אתה יכול להגיד לי נכון (בוינדווס אקספי זה ככה) אבל גם בוינדווס 98 זה ככה.

אם התכוונת לומר שמכיוון שזה לא רק בוינדווס אקספי קיים אלא גם ב 98 לכן זה לא קשור למערכת הפעלה, אז זה פשוט טענה לא נכונה...

עוד טיעון מעניין לחשוב עליו (לא קשור לעניין, יותר לפסיכומטרי) :

הנחת יסוד : אין יצור שקוראים לו גראגרא.

אני אומר לך : כל הגראגראים בצבע שחור

הטענה שלי היא שאין פה סתירה. לא קיים גראגרא ולכן אני יכול לומר מה שאני רוצה עליו. זה שאמרתי שכל גראגרא בצבע שחור זה לא אומר שיש גראגרא (למרות שזה מרומז בשאלה, אבל לוגית ...)

פורסם

:lol: :lol: :lol:

:kopfpatsch::nixweiss::s07::bash::nono::nixweiss::kopfpatsch::nixweiss::nono::bash::s07: :s07: :bash::nono::nixweiss::bash:

נראה לי צריך להמציא פרצופים חדשים בשבילך

עזוב אחי תשאר עם הפיל :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים