עבור לתוכן

SAMSUNG 971P : (

Featured Replies

פורסם

אני בשוק !!

מזה הצבעים המזוויעים האלה ...

ראיתי במו עיני, החלטתי ללכת על סמסונג971פי או על דל2007אףפי.

בין מס' מותגים פופולרים בשוק ניתן לראות כבר בתצוגה את ההבדל שבין הסמסונג 931סי לבין שאר הירקות שהוצגו, ....

בסופו של דבר ראיתי את שני הסמסונגים כאשר היותר בזול מבינהם נראה היחיד משאר התצוגה ששמר על גוון אמיתי יותר קרוב לסיארטי, אבל כשתמונה עם רקע שחור נפתחה לפתע, ההבדל כבר היה מורגש לטובת ה971, בכלאופן בסוף החלטתי להוסיף עוד 200שקל ולהנות מטכנולוגית גבישים יותר מתקדמת...

יש לי רק שאלה אחת אליך באווירת החג "מה נשתנה?"

פורסם

אני לא יודע מה התפיסה שלך של גוונים נכונים וכו אבל ממה שרשמת על ה 931C אני מסיק כי לא מדובר בצבעים מדויקים למדי.

כמובן שאין שום צורך שתשקר לעצמך ותגיד לעצמך שהמסך מצויין, מצד שני משתמע שישנה בעיה מוסימת ב "setup" שלך.

יכול להיות שמשהו לא מכוון שהלכה, אולי ה Adobe Gamma (אם יש לך פוטושופ) משנה את טבלאות הגאמא של הכרטיס מסך שלך לרעה וכו.

בסופו של דבר ה 971P מתמודד עם מסכי CRT זולים בכבוד רב. הוא בעל יחס ניוגודיות גבוהה אשר מוביל לעיתים למצבים

שפתאום ניתן לראות כל מיני פאקים למינהם כגרפיקה כגון חוסר זרימה במעברי צבע וכו אשר נגרמים למעשה בגלל דחיסת גוונים

וכמעט ואינם נראים במסך CRT אך בLCD כמו ה 971P הם מתבלטים החוצה.

בנוסף על איזה נקודה לבנה עבדת עם ה CRT שלך? D65, D50 או 9300K? האם כיוונת דברים אלו ללא True tone?

מהנסיון שלי כל עוד הולכים על LCD "יקר" הביצועים לא נופלים מ CRT איכותי חוץ מבמספר נקודות שאותן פירטתי במדריך

כגון חוסר היכולת להראות תמונה "חדה" בכל רזולוציה השונה מהרזולוציה הטבעית. אלו לא בעיות או חבלי ילדות של טכנולוגית ה LCD

אשר קיימת למעלה מ-30 שנה אלא בעיות שקיימות וימשיכו להיות חלק ממסכי LCD, פלאזמה, SED, OLED וכו.

ספציפית בקשר ל 931C וגוון אשר קרוב ל CRT, המסך הזה הכי רחוק ממסכי CRT בגלל שהוא מראה 97% ממכלול הצבע של NTSC

בניגוד למסכי CRT שמציגים 72% מתקן NTSC בדומה לרוב מסכי ה LCD קיום, אחת מהסיבות לא ללכת ה 931C היא בדיוק זו.

כפי שרשמתי במדריך כאשר אתה מגדיל את מכלול הצבע של המסך אך נשאר רק עם 16.7 מיליון גוונים בפועל המסך שלך נהיה פחות מדויק

והגוונים שאתה רואה על מסך שכזה שונים למעשה מהגוונים של מסך יותר מדויק שפועל על 72%, זו הסיבה שהמסך מתבלט אך לצערי

הוא לא מתבלט לטובה ולמעשה היתרון של 97% בא לידי ביטוי רק בעת עבודה על תוכן שצולם או נקלט ב 97%.

כאשר עובדים עם כזה מסך על תוכן שנקלט ב 72% התוצאות רחוקות מלהיות מספקות וזה כולל את החלונות שנבנה על מכלול sRGB או 72%.

פורסם

ואם מישהו יוכל להאיר את עיני ולכוון אותי לפונקציה הכי אפקטיבית שלא ניגלתי אליה בתוכנה אז בבקשה.

אני מניח שאפשר. קודם כל עבור תפריט-תפריט ותלחץ על Reset. ב-Options כנס ל-Source Select ותבדוק אם זה על Digital.

ואלו ההגדרות בהם אני משתמש:

תחת Pictureי:

Brightnessי = 40.

Contrastי = 70.

תחת Colorי:

Color Toneי = Normalי.

Color Controlי = B-50 ,G-50 ,R-48.

ב-Calibration אין מה לשנות (סתם תהרוס את המצב כי המסך כבר מכוייל ברמה שתצטרך ציוד כדי לשפר משהו).

Magic Colorי = Offי.

Gammaי = Mode 1.

תחת Imageי:

Image Setup ו-Position אמורים להציג Not Available (אם זה כן Available אז אתה לא על DVI)י.

Sharpnessי = 60.

זהו.

אה, ואנחנו מדברים על ה-Magic Tune הזה, כן? לא על מה שאתה מקבל עם הדיסק.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים