עבור לתוכן

האם אבותנו עשו טעות גדולה שהם לחמו ברומים אחרי מות הורדוס?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הוא דיבר עלי בקשר לערוץ 8

• תגובות 48
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בתקופה השלטון ההלניסטי רבים מתושבי הארץ קיבלו על עצמם את אורח החיים היווני, היוונים פעלו בעצם כמו הBORG במסע בן כוכבים.

מטרתם הייתה לחלוש על העולם ולהטמיע את תרבותם העליונה לאותה תקופה, תרבות המקדשת את יופי הגוף האנושי, הפילוסופיה והאמנות כדרך חיים והאמונה באלי יוון כאמונת האמת.

המתנגדים לסיפוח תרבות זו היו אלו שדרשו לשמר את מאפייני הדת והתרבות והמרד היה עיקש מאוד, בכל הרבדים כמעט שלטו היוונים, אפילו הכהן הגדול נקרא מנלאוס (שם יווני).

ע"פ ההלכה בית שני נחרב בגלל שחיתות ושנאת אחים.

אם היה עדיף שלא נלחם ביוונים ? זה אומר כנראה שההתבוללות ההמונית הייתה מוחקת את זכר העם היהודי והוא היה נתמע בין עמים אחרים.

פורסם

אם זה מעניין אותך תקרא על פוסידניוס. הוא האמין שזו זכות להכבש ע"י רומא, תהליך שבו אפשר להפיק ממנו רק תועלת במטרה להגיע לשלום עולמי.

פורסם
  • מחבר

פוסידניוס בטח היה חכם מאוד

פורסם

אני אשאל שאלה אחת פשוטה: אתם הייתם מוכנים להיות אחת המדינות של ברית המועצות? עם ישראל נלחם על חירותו בתור מדינה יהודית - ועל זה

לא יכלו המורדים לותר. אם מסתכלים על העם היהודי בתור קבוצה של אנשים שחיפשה לשבת בשקט, לגדל יבולים ולעסוק בחוקי תורה אז

באמת לא היתה להם בעיה לשבת תחת שלטון הרומים אך עם ישראל לא ראה עצמו בתור "קבוצה אתנית" כזו או אחרת. הוא ראה את עצמו בתור

עם בעל מדינה משלו שבה הוא חי את חייו לפי דרכו.

ואגב ערוץ 8 ואפילו מדעי החברה ופוליטיקה סה"כ מעבירים את המסר שהבמאי\פרופסור וכו' רוצה להעביר ולא יותר. גם ספרי ההיסטוריה הם

כאלו ולכן צריך לדעת ללמוד לקרוא מאחורי השורות.

ועוד הערה קטנה לסיום. קרירין, אם היית מציע להם שיפטרו מה"דתיים הקיצוניים" ויחיו בשלום - אף אחד לא היה מבין אותך. המושג "חילוני"

(או "חופשי" בראשית דרכו) הומצא לפני כ150-200 שנה.

פורסם

אני דווקא מתחרט שהבריטים לא נשארו כאן ..

יכלה להיות לנו מלכה ;D

פורסם

אתה מהדתיים הלאומיים, נכון?

פורסם

olmert3.jpg

אבל לנו יש ג'וקר!

משהו כאן מסריח?!

פורסם

אתה מהדתיים הלאומיים, נכון?

לציין אותי ודתיים הלאומיים באותו משפט זה עלבון למגזר שלם :)(של הדתיים הלאומיים)

פורסם

olmert3.jpg

אבל לנו יש ג'וקר!

משהו כאן מסריח?!

למה אתה מעליב את כל הג'וקרים באשר הם??

הגו'קר בחפיסה שלידי מוסר לך שזה ממש מעליב שאתה קורא לו אפס מאופס ומאחל לך שתגיע למצב שבו תרצה לקנות ספרים וציורים של עליזה

פורסם

לאחרונה לאחר שראיתי את "300" דיי התחלתי להתעניין באותה תקופה ועכשיו סיימתי לראות גם את העונה השנייה של ROME (את העונה הראשונה ראיתי שנה שעברה כבר)

שזו מיני סדרה (10 פרקים לעונה) שצולמה בהשקעת ענק של רשת HBO בשיתוף עם ה BBC . הסדרה למעשה מתוסרתת לפי ההיסטוריה מבעבד לעינהם של שני חיילים רומים מאותה תקופה (מה שמביא את העיניין, המתח והדרמה מעבר להיסטוריה משעממת נטו כמו בדוקו' בערוץ 8 ), אחרי שסיימתי לראות את העונה בדקתי בויקפדיה לגבי אותם ארועים ונוכחתי לגלות שהכל היה מדוייק למדיי החל מקרבות ומיקומם ועד כך שמאחורי כל שחקן היה ממש ניתן למצוא דף בויקיפדיה שאכן העיד על האדם האמיתי שעמד מאחורי הדמות גם לשחקנים שנראו יותר כשחקני תפאורה מאשר לדמויות היסטוריות אמיתיות כמו חיילים , מפקדים ,עוזרים אישיים ,אמאות ,אחיות ועוד . כמו כן ניתן לראות המון על החיים באותה תקופה ....

מה שמעניין ומביא אותי לנקודה שמתקשרת לנושא הדיון הוא שגם הצד היהודי קיים שם (בתקופת שלטון הורדוס) וכמו שנאמר שם וכמו שנאמר כבר פה

ליהודים הייתה תמיד שאיפה לחיות כעם יהודי במדינה יהודית בלבד ודבר זה לא יכל להתאפשר תחת כיבוש כזה או אחר

אחרי הכל העם היהודי הוא אחד העמים המיוחדים בעולם במנהגיו והמונתו ואם הוא לא היה שומר על חזונו ומתנגד לכובשיו סביר להניח שהיה מאבד את יחודו...מתבולל כמו העמים האחרים ואז מתפוגג כמו רבים וגדולים אחרים

הסדרה ממומלצת לא רק לחובבי ההיסטוריה

פורסם
  • מחבר
מתבולל כמו העמים האחרים ואז מתפוגג כמו רבים וגדולים אחרים

מנקודת המבט המדעית שאני מחסידיה

היהודים לא היו מיתפוגגים -הם היו אופכים לרומים והגנים היו ממשיכים לעבור מדור לדור

אז נכון הדת היהודית ומנהגים היו נעלמים אבל מבחינת הגזע הינו מישתלבים אם הרומים

ככה שהגנים עצמם לא היו נעלמים

פורסם

ראיתי כרגע סרט על הורדוס בערוץ 8

וראיתי מה הוא בנה לנו וגם תשיגעונות שלו

אבל לא הבנתי לעזזל למה יצאנו למלחמה?

אני מאוד מקווה שאני לא אעשה סלט, כי זה לא חומר שאני מתמצא בו, אבל שיהיה (תסלחו לי):

רומא נתנה חסות לכל מי שרצה, אבל בתמורה היא רצתה שאותם אנשים יהיו בעלי תרבות רומאית, וזה דבר שלא מצא חן בעניי כמה יהודים אז הם מרדו.

חז"ל לא ראו באופן חיובי את המרד, והם כינו את הלוחמים כבריונים ובזו להם.

הם ידעו שבגלל אותם בריונים תחרב ירושלים, ואז כאשר לא היה מנוס, הם עזבו את ירושלים והפכו את הדת היהודית לאחת שלא קשורה לקרקע כהכנה לגלות.

בעומר מתאבלים בגלל 24 אלף תלמידי רבי עקיבא שנהרגו, ונהוג לחשוב שזה במגפה, אבל הם מתו בקרב (במרד של בר כוכבא שהיה כניראה מאוחר יותר).

בעצם, בשביל מה יש ויקיפדיה?

המרד הגדול:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%9F_%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%A9%D7%A0%D7%99

מרד בר כוכבא:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8_%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%90

פורסם

מנקודת המבט המדעית שאני מחסידיה

היהודים לא היו מיתפוגגים -הם היו אופכים לרומים והגנים היו ממשיכים לעבור מדור לדור

אז נכון הדת היהודית ומנהגים היו נעלמים אבל מבחינת הגזע הינו מישתלבים אם הרומים

ככה שהגנים עצמם לא היו נעלמים

אז מה היה נשאר בעצם ? הזהות היהודית הייתה נעלמת וכך גם הגנים שהיו מתערבבים עם גויים אחרים וכך אט אט היינו מאבדים זיקה יהודית כל שהיא (תראה מה קורה עכשיו כשיש לנו מדינה)

במיוחד בעולם המדעי של היום כשיש רעב לעובדות והוכחות מוחשיות וכבר קשה להאמין לכל דבר שלא ניתן לחוש במיוחד כשכל יום רואים דברים לא אמיתיים בסרטים ,בקסמים ושאר תחבולות ותחסיסים שכולנו כבר התרגלנו אלהם ולוקחים אותם כערבון מוגבל

פורסם

מישהו אמר פה גנים יהודיים?

שמישהו יאיר את עייני בקשר למושג הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים