עבור לתוכן

האם אבותנו עשו טעות גדולה שהם לחמו ברומים אחרי מות הורדוס?

Featured Replies

פורסם

ראיתי כרגע סרט על הורדוס בערוץ 8

וראיתי מה הוא בנה לנו וגם תשיגעונות שלו

אבל לא הבנתי לעזזל למה יצאנו למלחמה?

הורדוס פיתח מאוד את ירושלים ואזורים אחרים בארץ

ואני לא ראיתי אף סיבה שהרומים ישנו תיחס אחרי מותו

בכלל אבותינו אולי היו תחת שלטון רומי אבל הם קיבלו הגנה מרומה והחיים להבנתי היו די טובים בארץ יחסית לתקופה

אז מה דעתכם הינו צריכים לצאת למלחמה הזות? או לא?

• תגובות 48
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל לא היה כל כך טוב בארץ..לפי מה שאני זוכר מספרי ההיסטוריה הוא לקח המון מיסים והעם לא ממש אהב אותו

הרומים לעמות זה מאוד אהבו אותו גם כי הוא התחנף וגם כי הוא היה מאוד נאמן להם..ולכן אחרי שהוא מת כנראה לא היה להם מועמד מספיק טוב שיחזיק את העם כמו שהורדוס עשה כל כך טוב..ולכן הקשיחו את היחס כלפינו.

פורסם

בחייאת זום זום מה זה משנה עכשיו? :bash:

פורסם

:lol: :lol:

תאמת לא יודע :silly:

פורסם
  • מחבר

אותי זה מעניין אם אותך לא אז למה לעזזל מגיב בדיון?

פורסם

כי אני צריך לעשות משהו עד הסדר

פורסם
  • מחבר

תשחק בPeggle Deluxe במקום להפריע לדיון

פורסם

אני לא רואה פה שום דיון...

פורסם

על השליטה היוונית בארץ אני לא יודעת הרבה, אני יודעת שיוון היתה אימפריה כמו רומא (רק קטנה יותר) רומא היתה אימפריה שהיתה חיה ומעצימה את עצמה על חשבון אומות אחרות. הם היו פועלים כקן נמלים, כאשר רומא (הבירה) הינה המלכה של הקן והכל נעשה בשבילה. לא תמיד היחס היה רע. הרבה פעמים הם התייחסו לעמים שכבשו כנחותים מהם (גרמניים, גאלים, קלטים ואחרים) ואף ניסו להשמיד אותם (את הגוטיים הם ניסו להרעיב למוות כדי לצמצם את האוכלוסיה ולהקל את השליטה וההטמאות בתוכם). מצריים לא התנגדה לאימפריה ולכן לא סבלה הרבה. מי ששיתף פעולה קיבל את הפרסים שלו - תשתיות מפותחות (אמות מים וביוב), הגנה צבאית ומיליציה עירונית, שגשוג כלכלי וטכנולוגי.

מה שהלך בארץ לא היה לי ברור, חוץ מהעובדה ששבטי ישראל אשר חיו פה אז היו מאד עקשנים. למרות שבזמן רומא הרשו להם לעבוד את ה' (בניגוד ליוונים שייונו בכוח), שבטי ישראל התנגדו ליוונים ולרומאים כי הם הכניסו עבודה זרה לארץ, נקודה.

הרבה מאד אומות הרוויחו מהאימפריה הרומית והיוונית דווקא.

פורסם
  • מחבר

אז זהו מהדברים שקראתי הכשיו בויקי הרבה מהבעיות בארץ נבעו

בגלל הדת אומנם הרומים לא היו צדיקים גדולים אבל בלי קיצונים דתים יהודים

הרוב היו יכולים לחיות ברמת חיים טובה יחסית לתקופה

הרומים בזה שהגנו על עצמם הגנו על הארץ ובנו תשתיות וכו

כמובן שהם יתיחסו לעמים אחרים בגיזענות אבל היה יכול להיות גרוע הרבה יותר

פורסם

יש שיגידו שהעם היהודי היה "נבלע" מהתבוללות, לולא ההתנגדות לאימפריות. עם היוונים, אולי, עם הרומאים לא. עובדה שבסוף רומא נפלה והעמים שהיו תחת שליטתה משגשגים היום מאד, עוד יותר מאיתנו, והם הרוויחו מהטכנולוגיה של היוונים והפכו לאימפריות וממלכות משל עצמם.

בני ישראל לא היו עם מפותח במיוחד, אם אפשר להגיד. בכל הקשור לטכנולוגיה, תברואה, אמנות, ספורט, רפואה ודברים אחרים, הם פיגרו מאות שנים אחרי מצריים או רומא למשל. באמת שישראל יכלה להרוויח משלטון רומי, אבל העקשנות הדתית לא איפשה את השגשוג הזה ולפי מיטב הבנתי גם גרמה לחורבן בית שני וגרוש לגולה. תקנו אותי אם אני טועה...

הרומאים הקימו את הערים הראשונות באנגליה, הולנד, צרפת וגרמניה של היום, כי בזמנו השבטים שחיו שם היו מאד מאד מפגרים טכנולוגית. ברברים פרימיטיביים לכל דבר. תראה ערים שהם הקימו שם כמו Trier בגרמניה (הייתי שם) או Bath באנגליה. הם בנו שם דברים מדהימים.

פורסם

אבל היו לא מעט מקרים שהייתה "הפליה" משיקולים של הרומאים נגד היהודים לא בעניין דת אבל עדיין ..

רוב הזמן באמת העם לא התנגד לרומאים וניסה לחיות פשוט את החיים שלו בלי קשר לרומאים

היה גם את שוד אוצר המקדש ע"י הנציב פלורוס שממש עורר את זעם העם..

בקיצור זה מאוד מורכב ויש עוד הרבה סיבות למה העם מרד ברומאים

פורסם

על השליטה היוונית בארץ אני לא יודעת הרבה, אני יודעת שיוון היתה אימפריה כמו רומא (רק קטנה יותר) רומא היתה אימפריה שהיתה חיה ומעצימה את עצמה על חשבון אומות אחרות. הם היו פועלים כקן נמלים, כאשר רומא (הבירה) הינה המלכה של הקן והכל נעשה בשבילה. לא תמיד היחס היה רע. הרבה פעמים הם התייחסו לעמים שכבשו כנחותים מהם (גרמניים, גאלים, קלטים ואחרים) ואף ניסו להשמיד אותם (את הגוטיים הם ניסו להרעיב למוות כדי לצמצם את האוכלוסיה ולהקל את השליטה וההטמאות בתוכם). מצריים לא התנגדה לאימפריה ולכן לא סבלה הרבה. מי ששיתף פעולה קיבל את הפרסים שלו - תשתיות מפותחות (אמות מים וביוב), הגנה צבאית ומיליציה עירונית, שגשוג כלכלי וטכנולוגי.

מה שהלך בארץ לא היה לי ברור, חוץ מהעובדה ששבטי ישראל אשר חיו פה אז היו מאד עקשנים. למרות שבזמן רומא הרשו להם לעבוד את ה' (בניגוד ליוונים שייונו בכוח), שבטי ישראל התנגדו ליוונים ולרומאים כי הם הכניסו עבודה זרה לארץ, נקודה.

הרבה מאד אומות הרוויחו מהאימפריה הרומית והיוונית דווקא.

כמה עמים שהיו אז תחת שליטת הרומים המשיכו לחיות כאותו עם עד ימינו?

אחד הפרופסורים באוניברסיטה מנה לנו בעבר מעל 10 אומות גדולות, מימי הרומאים שנעלמו כליל.

ליהודים היה נכון בדיוק אותו גורל, אלמלא היה להם את הדת שלהם שאיחדה אותם אז.

הרומאים, בניגוד לתוכניות היפות עליהם בערוץ 8 היה עם סופר אכזרי, שבד"כ התנהג טוב לנתינים שלו,

אך לעיתים לא היסס לשחוט אותם ללא רחם. למשל: בחורבן העיר בית"ר בשנת 135 לספירה, הרומאים הרגו

לפי הערכות שמרניות מיליון איש. מצביא רומאי מסוים טוען בסיפוריו שהדם ששפכנו שם הגיע עד לחוטם של הסוסים שלנו!

ולסיום, בוא לא ננתח את ההיסטוריה על סמך תוכניות של ערוץ 8? בתוכנית מסוימת ניתן להציג לך חצאי אמיתות בלי סוף,

ולמכור לך פחות או יותר מה שרוצים.

פורסם
  • מחבר

תיראה הפסדנו במרד ועדיין יש יהודים בעולם

זה אומר שכניראה הרומים היו נותנים לנו לחיות -אנחנו פשוט לא הינו איום קיומי על רומה

ובעניין האכזריות אז כל העמים היו אכזרים רק תפתח ספר תנך ותיראה כמה דם זורם שמה

כולל מילחמות שיהודים טבחו בעמים אחרים

ואפילו יש חוקים על עבדים ושפחות שלא בדיוק נותנים זכויות יתר לעבדים ולשפחות

פורסם

אני עדיין חושבת שאלו היו עמים שהתנגדו לרומאים, אשר לא שרדו עד היום. תסתכל בכל אירופה וצפ' אפריקה במקומות שבהם היו הרומאים ואיזה שגשוג יש שם עד היום (צפ' אפריקה היום לא נחשב. האיסלאם הרס הכל בדרכו). אנגליה היתה של הרומאים, הולנד, גרמניה, גאליה (מערב צרפת), נורמנדי (צפ' צרפת), ספרד ועוד. וכן, הם היום אומות יותר מפותחות.

ולא, לא כל הידע שלי הוא מערוץ 8. חבר שלי לומד פוליטיקה, מדעי החברה והיסטוריה לתואר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים