עבור לתוכן

חוצפתו הרבה של אהוד ברק

Featured Replies

פורסם

כששמעתי שאהוד ברק מתכוון לחזור לפוליטיקה ולרוץ מאוחר יותר לראשות הממשלה התמלאתי כעס רב.איך הוא לא מתבייש הרי לאחר תקופת כהונתו המצב הבטחוני והכלכלי היו גרועים מאוד להזכירכם:הוא אחראי על בריחת צה"ל מדרום לבנון באישון לילה בבושת פנים וכעכברים הנמלטים על נפשם,הוא הרי רצה למכור אותנו לרוצח יאסר ערפאת(הכוונה להצעתו למסור לידיו של הרוצח ערפאת יותר מ90% מיהודה ושומרון כולל מזרח ירושליים והר הבית),הוא גרם לאנתיפאדה קשה ועקובת דם לאחר שהרוצח יאסר ערפאת דחה את הצעתו חסרת האחריות.אפילו הנשיא קלינטון השתומם והופתע מאוד עד כמה אהוד ברק היה מוכן ללכת לקראת יאסר ערפאת רק כדי להוכיח שהוא בא עם הסכם "שלום".הוא בין היתר גם אחראי על התבססות החיזבאללה בדרום לבנון והתוצאה כבר ידועה.לכן אני מציע לו שיפתור אותנו מעונשו ושישב בבית ויעשה לביתו ולא יעניש אותנו שנית בכהונתו.אני גם מקווה שהעם הזה ימד לקח ולא יאפשר לו לכהן כראש ממשלה ולא כשר ביטחון.

פורסם

שמע, לכל מטבע ישנם 2 צדדים.

הצורה בה יצא ברק מלבנון היתה מחפירה, אבל היה צריך לעשות את זה לברק היה האומץ לסכן הכל ולהוציא אותנו משם.

הוא לא גרם לאינטיפדה, אינעל העולם, הוא לא היה ראש ממשלה מזהיר, אך להטיל עליו דברים שלא הוא גרם להם זאת שערוריה.

את אותו הדבר ניתן להגיד גם על ביבי, כשר אוצר הוא דווקא היה לא רע, אבל כראש ממשלה הוא לא היה טוב בלשון המעטה. אנשים לא זוכרים.

אני לא רוצה את ברק בתור ראש ממשלה עוד הפעם, אני לא רוצה את ביבי בתור ראש ממשלה.

אבל השניים כן ראויים להיות בממשלה, ברק בתור שר ביטחון - כן, יש לו את הניסיון הדרוש לתפקיד ואת האומץ לקבל החלטות.

את ביבי בתור שר ההסברה, החוץ או האוצר כאשר העדיפויות הן בהתאמה.

פורסם

ואת מי תשים כראש ממשלה?

פורסם

הבאבא סאלי?

פורסם

אני הייתי שם את עמי איילון.

היה לי חוג בית איתו והוא מאוד הרשים אותי - גם בתשובות הטובות והיצירתיות שהיו לו לשאלות קשות, אבל בעיקר בגלל שהבן אדם בעל רצון אמיתי לעשות כאן יותר טוב, ללא תמרונים פוליטיים וללא השלכת "חרא" על יריביו הפולטיים (לפחות בתוך המפלגה).

השאלה לגבי זה היא, האם זה ריאלי? כלומר, שבן אדם שהוא ממש אינו פוליטיקאי בשום קנה מידה, אלא אדם של עשייה נטו, מסוגל בכלל להגיע להיות ראש ממשלה?

אני אישית בספק רב (אבל אני אשמח מאוד להתבדות, במקרה הזה).

אגב, בהזדמנות אני אפרט כאן לגבי החוג בית, שאלות ותשובות, כי לדעתי זה מעניין. אבל כרגע אין לי זמן להתעסק בזה :-\

פורסם

שמע, לכל מטבע ישנם 2 צדדים.

הצורה בה יצא ברק מלבנון היתה מחפירה, אבל היה צריך לעשות את זה לברק היה האומץ לסכן הכל ולהוציא אותנו משם.

הוא לא גרם לאינטיפדה, אינעל העולם, הוא לא היה ראש ממשלה מזהיר, אך להטיל עליו דברים שלא הוא גרם להם זאת שערוריה.

את אותו הדבר ניתן להגיד גם על ביבי, כשר אוצר הוא דווקא היה לא רע, אבל כראש ממשלה הוא לא היה טוב בלשון המעטה. אנשים לא זוכרים.

אני לא רוצה את ברק בתור ראש ממשלה עוד הפעם, אני לא רוצה את ביבי בתור ראש ממשלה.

אבל השניים כן ראויים להיות בממשלה, ברק בתור שר ביטחון - כן, יש לו את הניסיון הדרוש לתפקיד ואת האומץ לקבל החלטות.

את ביבי בתור שר ההסברה, החוץ או האוצר כאשר העדיפויות הן בהתאמה.

איך אפשר היה לצאת מלבנון בצורה לא בזיונית?

באותו זמן הייתה לך ממשלת בובות סורית שאיתה אי אפשר היה להגיע לשום הסכם, סוריה רצתה שנשאר ולא הייתה עושה שום מאמץ להסכם נורמאלי כלשהו.

הסכם עם החיזבאלה לא היה קורה בחיים.

ברק לא אשם, ברק הוא לא זה שנתן לחיזבאלה להתגורר על חשבון המערכת, לא היה לו זמן לטפל בזה...

מי אתה חושב שדחה כל תצ"א חדש וכל סקירת מודיעין וכל תוכנית פעולה מההסכות האלה... שרון, וגם אולמרט, בטענה שהם לא יעשו שום דבר, ואם כן כמה פצצות וסגרנו בית...

לא היינו צריכים להשאר מלבנון אחרי 82, האמריקאים עפו, הבריטים עפו, הצרפתים עפו כולם עפו...

נשארנו שמה בכוונות שאנחנו נרים שמה משטר בובות זה לא ייצא, זיינו את צד"ל לצערי, כל חייל בצד"ל היה צריך לקבל אזרחות ישראלית אוט', לא אכפת לי כמה מחבלים מרגלים ועושי תחבולות היו נכנסים. 1000 כאלה לא שווים אדם אחד שהיה מספיק אמיץ כדי להרים נשק במאבק נגד האחים שלו כדי להקים מדינה ולא משטר בובות וטרוריסטים. צריך היה לקבל מאיתנו את הכל, ולא מדי ב' ישנים וכמה מנות קרב, ואחרי זה להאשר מאחורי גדר המערכת.

ישראלים בכלליות אוהבים לנקות מהידיים שלהם את כל החרא ולא לקחת אחריות על שום דבר, אבל חוץ מבעניין צדל לא היה יותר מידי מה לעשות עם היציאה מלבנון. חוץ מלמקש את כל דרום לבנון לא יכולת לעשות כלום.

פורסם

הבאבא סאלי?

אורן זריף :smile1:

יעצור טילים בעזרת כוח המחשבה וישחרר לנו את האסירים

פורסם

אני לא אמרתי שאני הייתי עושה את זה יותר טוב, עצם היציאה היתה מצויינת, שאני אמרתי מחפיר, בעיקר התכוונתי לטיפול בחיילי צד"ל ומשפחותיהן.

זאת עיקר הביקורת שלי בכלפי ברק בעצם היציאה.

פורסם

אני לא מבין מה פותח הת'רד רוצה מברק

הוא נבחר על המצע של לצאת מלבנון

רוב העם היה בעד מהלך כזה

אמנם לא יצאנו בצורה הירואית, אבל עשינו את זה בלי פגיעות בנפש (אצלנו)

ההזנחה של הנושא מצד כל ראשי הממשלות מאז ברק, זה כבר נושא לדיון אחר .

תחשוב על זה ככה, אם היו יוצאים מוקדם יותר אולי זיתלאווי היה נשאר בחיים :P

פורסם

מה שאנחנו צריכים זה בכלל CAD - Computer Aided Democracy.

(מי ששיחק בDeux Ex מס' 1 ו-2 יבין יותר טוב)

פורסם

איך אפשר היה לצאת מלבנון בצורה לא בזיונית?

על ידי הכנסת כוחות רבים שהיו מאפשרים פירוק וקיפול מסודר של כל המוצבים והעמדות של צה"ל בלבנון.

פורסם

על ידי הכנסת כוחות רבים שהיו מאפשרים פירוק וקיפול מסודר של כל המוצבים והעמדות של צה"ל בלבנון.

מי היה מקפל את זה, אין לך סיבה להוציא משמה דברים פוצצנו בערך את כל מה שהיה שמיש כל המוצבים שראית במלחמה זה מוצבים חדשים שהחיזבאלאא בנה.

הוא בנה אותם על המיקום של מוצבי צה"ל בעיקר בגלל שהמוצבים האלה היו מלכתחילה במיקום אסטרטגיה יאה, אז אם ההכנסת כוחות שלך הכוונה היא ללהוריד הר אז כן זה מאוד יעיל. ובנוסף לזה הבונוס שהוא כביכול כבש את המוצבים האלה מצה"ל עם הסמנטיקה של הדגל שלך מתנופף על ההריסות של מוצב אוייבך.

אם היית רואה מה החיזבאלה בנה שמה ואת הדברים הבאמת הזויים לא הראו בחדשות אז היית מתפחלץ לאדריכלים של הבורות בקריה יש מה ללמוד מהשמורות טבע של החזבאלה. כל המוצבים שלהם היום מחוברים בסיבים אופטיים, היה לך שמה נקודות תצפית שהוסבו בתוך סלעים מפייברגלס וכל דבר אחר שראית בסרטים.

אם היה להם חיל אוויר מזמן כבר היה להם איזה האנגר שמוסתר בתוך צלע של הר, היית רואה הר זז ומטוס טס משמה...

פורסם

אני יודע שהחיזבאללה בנה את המוצבים שלו על הריסות המוצבים של צה"ל (אם כי לא בכל המקרים ובכלל, יש הריסות מוצבים של צה"ל שפשוט משמשות לחיפוי על משגרי טילים של החיזבאללה... אחרי הנסיגה תמיד היו יורים לאותן נקודות כשהיו מזהים נפילות), לא זו הכוונה שלי.

הרי כל הנסיגה התבצעה בערך ב-48 שעות - איך שצה"ל ירד מעמדה מסוימת, ישר עלה לשם חיזבאללה. הנסיגה התבצעה מאוד בחופזה וכמעט ללא כל התחשבות בחיילי צד"ל - אם היו מכניסים פנימה עוד שתי אוגדות, ניתן היה לבצע את הנסיגה בצורה הרבה יותר מסודרת, בלי לחץ מטורף של זמן ובלי להפקיר את הצד"לינקים.

על הטווח הארוך זה מן הסתם לא היה משפיע כלל, כי הכל זה תוצאה של מדיניות ההבלגה של ישראל אחרי הנסיגה, אבל לפחות לאותה תקופה זה היה נראה פחות כמו בריחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים