עבור לתוכן

מתלבט בין כמה מסכי 19" בתקציב של עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

קודם כל, רציתי באמת לציין לטובה את המדריך שיצא בHWZONE למסכי LCD. בדיוק עכשיו סיימתי לקרוא את החלק השני שלו ואני חייב לציין שהרבה זמן לא ראיתי מדריך מפורט כל כך, מקצועי כל כך ועם זאת ברור כל כך שכתוב בעברית בהרבה תחומים אחרים - גם בHWZONE וגם במקומות אחרים. בעצם, הוא מתעלה גם על המון מדריכי קנייה באנגלית שיצא לי לקרוא. אז סחתיין.

ואחרי ההקדמה, אני מחפש עכשיו מסך LCD בתקציב של עד 2000 ש"ח. אבל כמובן שהייתי מעדיף לקבל מסכים טובים ב1500 ש"ח אם אפשר...

התחלתי את מסע החיפושים שלי בזאפ אבל הבעייה העיקרית היא שאני מנסה לסנן החוצה מסכים עם פאנל TN, ובגלל שבזאפ רוב המפרטים באמת לא מציינים פאנל אני נשאר עם מעט מסכים רלוונטים כשכל האחרים, כולל כאלו רלוונטיים, סוננו החוצה. בתכלס ישנם שני דגמים שאני רואה כרגע כרלוונטיים שם, שניהם נעים באזור ה1950 ש"ח:

1. samsung 971P

2. ViewSonic VP930B

השאלה היא כמובן על מה אתם ממליצים מהתנסות שלכם, או מביקורות שפזורות באינטרנט שתוכלו לקשר אליהן, וגם האם יש אלטרנטיבות סבירות זולות יותר משני אלו או במחיר דומה.

אם מישהו מכיר אולם תצוגה שבו ניתן להשוות בין שני הדגמים אז אני בכלל אשמח לדעת.

ולפני ששואלים - המסך אמור להיות סופר פונקציונלי לכמעט כל השימושים ה"רגילים":

1) משחקים ועוד משחקים

2) תכנות וטחינת קוד (הרבה עבודה מול רקע לבן)

3) גלישה באינטרנט וקריאת הרבה טקסט

4) שימוש קל בתוכנות גרפיות של Corel - לא משהו מקצועי

5) צפייה בסרטים

זהו בעצם. הרבה תודה למסייעים.

פורסם

הVS בעל צבעים עמוקים יותר,

ובעל אמינות גבוהה יותר.

הוא עושה הכל טוב יותר מהסמסונג,

יותר "צבעים חיים".

אולי נופל קצת במשחקים.

נתקלתי באנשים שאמרו שיש מריחות קלות,

אך אני שיחקתי מול המסך (פרק זמן לא קצר)

ולא הבחנתי בכלום.

כך שיוצא שהוא מושלם בכל הפרמטרים.

קח אותו, בחירה נבונה.

עוד לא נתקלתי במסך כזה איכותי (אני לא מרחיק לכת או משהו),

אך יש כאלו שיחלקו על דעתי.

חשוב להדגיש שזוהי דעתי האישית בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

SWG, שיטטתי קצת בעצמי לאתר של TOMS ובאמת ההמלצה שם היא גם דומה למה שציינת:

http://www.tomshardware.com/2006/03/27/the_spring_2006_lcd_collection/page45.html

כפיתרון all-around באמת ממליצים על הviewsonic. צויין שם שהSamsung הוא אמנם הבחירה הטובה ביותר למי שמתעסק בתמונות ומדיה בזכות הכיול שלו אבל הביצועים שלו בסרטים ומשחקים הם פחות טובים.

וכאן השאלה שלי לMcFly: אוקי, אני באמת רואה שהכיול שלו הוא בעצם הכי טוב שיש ונותן את הדלתא הכי נמוך ולכן את הצבע הכי אמיתי, אבל השימוש שלי בתוכנות גרפיות הוא לא מקצועי אלא יותר חובבני. השאלה היא כמה הכיול הזה באמת משנה מעבר לכך? האם ההבדל יורגש עד כדי כך שגם אני ארגיש הבדל רציני? ואם ניתן לכייל את המסך בבית בצורה יותר טובה מהמפעל בלי להשתמש בציוד מקצועי? כי אם כן, היתרון הזה נראה לי פחות משמעותי.

אבל עוד שתי שאלות:

האם יש מסכים אחרים עם פנל דומה שנמכרים בישראל חוץ משני אלו, כי עד עכשיו שמעתי בעיקר עליהם?

והאם כדאי לשקול מסכים גדולים יותר אבל עם פנל "נחות" יותר? אני רואה מסכים של 20" עד 22" (רובם רחבים) שחלקם נמצא באותו טווח מחירים כמו הVX2235WM של Viewsonic ואחרים. אני יודע שמדובר במסכים עם פנל TN, אבל מדובר ביותר מסך ויותר רזולוציה והשאלה היא האם הטריידאוף הזה שווה, או שעדיף לא להיגרר לגודל וללכת על מסך קטן אבל איכותי יותר.

פורסם

לגבי מסכים מבוססי VA או IPS - פשוט תבחר:

Recommended models by price:

1. SONY X95F - 19' (~1500 NIS)

2. SAMSUNG 971P - 19' (~2000 NIS)

3. VIEWSONIC VP930 - 19' (~2300 NIS)

4. DELL 2007WFP - 20' wide (~2400 NIS)

5. DELL 2007FP - 20' (~2500 NIS)

6. LG L2000C - 20' (~2500 NIS)

7. EIZO 1931 - 19' (~2600 NIS)

8. NEC 20WGX2 - 20' wide (~3200 NIS)

9. DELL 2407WFP - 24' wide (~4500 NIS)

יש עוד שני דגמים זולים להם אין סקירות מקצועיות אבל מבוססי VA

BENQ FP91GP

XEROX XG91D

מניסיוני עם ה-VP930 הוא מצויין גם במשחקים ובמיוחד בעבודה עם טקסט - פשוט תענוג.

לגבי מסכי 22' ובמיוחד לגבי ה-VX2235WM איתו עבדתי כמה חודשים - לשימושים שלך לא הייתי מתקרב אליהם עם מקל של 200 מטר.

למשחקים וסרטים הוא מצויין ותוספת הגודל בהחלט מפצה על חסרונות הפאנל שכמעט אינם מורגשים במקרים אלה. אבל לקוד וטקסט המסך פשוט בלתי נסבל ותוספת השטח לרוחב פשוט מבוזבזת ולא נותנת שום פיצוי על איכות הטקסט העלובה וגווני הרקע המתחלפים עם כל הזזה מזערית של הראש.

המלצה אישית - תמתח את התקציב מעט ולך על DELL 2007FP שיתן לך הרבה יותר שטח עבודה עם רזולוציה גבוהה יותר לעומת מסכי 19'.

יש אותו ב-2320 ש"ח ב-IQPC ולדעתי גם זמין במלאי. הוא עדיף משמעותית על הדגם הרחב לעבודה עם טקסט. רק תוודא קודם שגודל הפונטים מתאים לך כי מסכים אלה (1600X1200) הם בעלי ה-Dot Pitch הקטן ביותר.

פורסם

איך הDELL 2007FP במשחקים וסרטים?

פורסם

מצויין - ללא קורונה או מריחות במשחקים, צבעים מדוייקים ועשירים בסרטים.

פורסם

סתם הערה על הדרג מחירים שלך tmpusr

ה-VP930 נוטה לכיוון ה-2000 ואפילו כבר אפשר למצוא ב-1900

כך שבקרב בינו לבין הסאמסונג לא מדובר במחיר כי הוא זהה.

פורסם
  • מחבר

tmpusr באמת תודה על הקטלוג והמידע, למרות שכמו שאמרו כאן הוא לא מעודכן (הVP930 כבר ירד הסופ"ש מתחת ל1900).

באמת התלבטתי אם להשקיע עוד 500 שקל בשביל תוספת רזולוציה ואינץ נוסף, אבל זה נראה לי עדיין קצת יותר מידי כסף. אני אחכה לראות אם תהיה ירידת מחיר של המסך 3:4 אחרי החג ואם לא כנראה נלך על הVP930 (הייתי שוקל גם את הWFP אבל אחרי 3 שנים עם מסך 15.4" בלפטופ החלטתי שלמסך WIDE יש פשוט יותר מידי חסרונות נכון להיום).

תודה באמת גם על כל שאר ההמלצות מכולם, ולדעתי כדאי אולי לבנות איזה טבלה בסטיקי בראש העמוד עם מסכים מומלצים בכל טווח מחירים ובכל קטגוריה על בסיס הרשימה הזאת.

פורסם

DELL 2007FP

אם תוכל לקנות אותו,

הוא יגרום לך להגיד: "זה היה שווה את זה"

ללא ספק. (בלשון המעטה)

פורסם
  • מחבר

ואם כבר בעקבות ההמלצות פה אני בכל זאת שוקל לשדרג למסך 20" רחב, רציתי לשאול אם מישהו שמכיר את שני המסכים יודע איזה יתרון משמעותי יש לWFP על פני הvx2027wm של viewsonic?

אני יודע שהדל מגיע עם פאנל IPS כנראה, אבל הרי גם לו יש חסרונות. אם אני משדרג למסך רחב, וגדול יותר, אז השיקול העיקרי הוא סרטים כי אני כבר אשתמש בו במקום טלוויזיה. עד כמה שידוע לי, פאנל IPS קצת פחות מתאים לצפייה בסרטים.

פורסם

יש עוד שני דגמים זולים להם אין סקירות מקצועיות אבל מבוססי VA

BENQ FP91GP

XEROX XG-91D

יש גם את ה - LENOVO L192P שנראה לי עדיף על שניהם.

ולמה הפרדת את הסוני מהם ? לפי מה שאני זוכר גם עליו אין סקירות מקצועיות.

פורסם

ל-SONY X95F אמנם אין סקירות מקצועיות אבל הוא נסקר די בהרחבה בפורומים של ANANDTECH וגם פעמיים פה בפורומים.

זה 4 פעמים יותר ממה שאפשר להגיד על שאר הדגמים הזולים - וזה רק מה שאני אישית ראיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים