עבור לתוכן

האם יש חוק בקשר לנהיגה אחרי זמן רב מאוד שלא נהגתי ?

Featured Replies

פורסם

ישמע אולי קצת טיפשי אבל :

יש לי רשיון החל משנת 1999

ועד היום לא נהגתי (כלומר מאז שהוצאתי את הרשיון, לא יכולתי להרשות לעצמי רכב לצערי עד עכשיו)

הרשיון עצמו בתוקף

אבל אחרי 8+ שנים שבהן לא נגעתי ברכב

האם יש לפי הכירות מישהו כאן עם החוק, משהו על זה בחוק ?

או שזכותי לנהוג ?

אני חושב או לקחת רכב ולהסתובב קצת בכבישים צדדיים לתפוס בטחון

או אולי אפילו שיעור נהיגה אחד או שניים או שלושה... בשביל עצמי.

אם אני עושה "פאדיחה" על הכביש, לא תאונה או משהו חס ושלום, אבל שוטר עוצר אותי

והתגובה שלי היא "לא נהגתי 8 שנים" , מה הוא יכול לומר לי ? (שוב, הרשיון בתוקף...)

תודה.

פורסם

לא ידוע לי על שום חוק.

אבל אם אתה מרגיש כ"כ חסר בטחון, אז תרים טלפון לאיזה מורה לנהיגה, תסביר לו את המצב שלך, ותקבע איזה שיעור אחד, רק כדי להעלות את הבטחון שלך.

פורסם

זה כמו אופניים, לא שוכחים לנהוג במכונית, אבל מבחינת התיאוריה - תמרורים\חוקי תנועה, אולי באמת עדיף קצת לרענן.

פורסם

מה אם נהיגה מונעת?לא חויבת לעשות?

פורסם
  • מחבר

נהיגה מונעת ? עשיתי את זה שנה או שנתיים אחרי שהוצאתי את הרשיון.

אבל עדיין לא נהגתי, סתם באתי לשיעור וחצי וההם זהו... זה היה כ"כ מזמן..

היום נהגתי האמת, בערך חצי שעה, כולל לצאת לבין עירוני , הסתדרתי לא רע בכלל,

(לקחתי איתי "מלווה" :silly:)

זה באמת כמו לרכב על אופניים

(אני מרגיש כ"כ גבר גבר עכשיו)

רק שאני צריך להתרגל לשים לב למראות כל הזמן (כמו בלימודים לטסט לפני 8 שנים..)

בכל אופן, אני מבין שמבחינת החוק אני תקין ?

תודה לכם.

פורסם

השאלה המתבקשת- איך הם יודעים?

פורסם

לרוע המזל כן אתה בסדר.

למה לרוע המזל? כי אתה בן אדם אחראי שיודע שהוא כבר המון זמן לא נהג ומודע לזה שצריך להיזהר, אבל יש אנשים (ע"א ערסים) שפשוט יתפרעו בלי קשר לכלום.

בכל מקרה הרי למדינה אין שום דרך בעולם לדעת אם נהגת כל יום על האוטו של חבר שלך או אם לא נגעת באוטו בכלל, הדבר היחיד שקובע זה התוקף של הרשיון.

פורסם

השאלה המתבקשת- איך הם יודעים?

ככה:

אם אני עושה "פאדיחה" על הכביש, לא תאונה או משהו חס ושלום, אבל שוטר עוצר אותי

והתגובה שלי היא "לא נהגתי 8 שנים" , מה הוא יכול לומר לי ? (שוב, הרשיון בתוקף...)

שוטר לא יכול לומר לך כלום (כי אין חוק נגד זה), אבל מסיבה כלשהי אתה עומד למשפט תעבורה, השופט יכול לנקוף את זה לרעתך.

פורסם

ברור שהוא ידע אם תאמר לו מה זו התשובה המפגרת הזאת?

פורסם

אתה בן אדם אחראי שיודע שהוא כבר המון זמן לא נהג ומודע לזה שצריך להיזהר, אבל יש אנשים (ע"א ערסים) שפשוט יתפרעו בלי קשר לכלום.

מה הקשר למישהו שלא נהג הרבה זמן? הנהיגה של ערסים לא משתפרת עם הניסיון, להיפך בדר"כ... :-\

פורסם

התכוונתי שאין דרך אחרת שהם ידעו.

לא צריך להתנשא.

בכל מקרה, אם שוטר עוצר אותך, אל תתן תירוצים (הייתי עייף, לא נהגתי הרבה זמן, זה אוטו חדש) - זה רק יגרום לו להיות פחות נחמד אליך.

פורסם

לפותח הדיון,

בעקרון מספיק שאתה מודע לבעיתיות שבדבר, ואתה אומר שיצאת לנהג כבר והיה בסדר אז תמשיך ככה לנהוג בזהירות, כל פעם תלמד יותר והבטחון יגדל. בעקרון כמו שנאמר לך כאן אתה גם יכול לקחת כמה שעורים עם מורה נהיגה כדי להתרענן שזה יתן את אותו אפקט כמו לנהוג לבד רק שיהיה לך פידבק טוב יותר. בכל אופן אל תדאג אתה לא היחיד שהיה במצב כזה מהר מאוד נזכרים ומתחילים לנהוג כמו שצריך, במיוחד אם יהיה לך צורך לנהוג על בסיס יומי לעבודה או משהו...

מבחינת החוק אני לא חושב שיש כאן בעיה כיוון שדאגת להשאיר את הרשיון בתוקף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים