עבור לתוכן

עזרה בקנית מסך EIZO S1931SH

Featured Replies

פורסם

אהלן ח'ברה . לצורך עבודתי אני צריך לעבוד עם 2 מסכים . יש לי כבר מסך LG1920P שהוא לא רע (יש לו פאנל PVA שאין אותו לאף מסך של LG שמשווק בארץ היום -לפחות עד כמה שאני יודע...) ,וכיון שמדובר בשני מסכים של 19'' אז חשובה לי זוית צפיה רחבה. אחרי חיפושים וקריאת ביקורות בארץ ובחו"ל אז ה-EIZO הוא כנראה המסך שמתאים לי. העניין הוא שאני לא ממש יודע איפה לקנות אותו-אני פוחד לקנות דרך האינטרנט מחנויות עלומות שם או מוניטין גרוע (תסתכלו בזאפ מי מוכר אותם ותבינו לבד...). את ה-LG שלי קניתי בבאג ששם נתנו לי אחריות לשלוש שנים אצלם בסניף-אם יש תקלה אז הם שולחים ליבואן . חשבתי גם על מסך של סמסונג 940T שגם הוא עם אותו פאנל כמו ה-EIZO ,ואפשר להשיג אותו בבאג (ביררתי-למרות שלא מופיע באתר האינטרנט שלהם), אבל אני לא מאמין שהוא משתווה ל -EIZO .יש למישהו עצה בשבילי? תודה מראש.

פורסם

אני לא ממליץ לך לרכוש את המסך של EIZO דרך האינטרנט, אלא בחנות שמאפשרת לך לבדוק אותו על המקום, כך שבמידה ואתה רואה פיקסל שרוף שממוקם במקום שמפריע לך תוכל לדרוש שיביאו לך אחר. בשביל זה אתה צריך לגלוש לאתר של היבואן מאג מערכות לייזר וליצור עמם קשר בדוא"ל במטרה שינחו אותך אל חנות מורשה הקרובה לאזור מגוריך ושמאפשרת להתרשם מהמסך.

בקשר לסמסונג 940T אני לא ראיתי אותו פיזית וממה שראיתי ברחבי הרשת אכן יש לו פנל זהה ונראה לי שהדגם 971P שהוא יותר חדש ממנו מצוייד גם באותו פנל רק קח בחשבון שלעומת ה-EIZO שניהם לא מכויילים מבחינת OverDrive (המריחות יותר מודגשות בהם במשחקים וייתכן גם בסרטים) כנראה בגלל שבפנלים שסמסונג הרכיבה בהם נעשה שימוש בשיטת 6Bit + dithering (אוזכר כאן http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=28891&page=2&sid=ee7924772e1cf1e177ddd178744c8128 ) ואילו EIZO מנצלת את יכולות אותו פנל עד תום עם 8Bit לפיקסל ויותר מכך ממירה אותם ל-10Bit עם LUT מובנה. בכל מקרה, ה-971P מציג צבעים נאים, אבל ה-EIZO מוצלח יותר ב-OverDrive ובבהירות מעודנת יותר שמשתלבת טוב יותר עם הניגודיות הסטטית.

פורסם

מה זה משנה אם הוא ראה את המסך או לא? נדיר מאד היום שיש פיקסל שרוף במיוחד בחברות המובילות,

אם יבדקו בחנויות כל מסך שהם מוכרים לא יהיה לזה סוף,

יש פיקסל שרוף מחזירים,שוב.. נדיר שזה קורה.

פורסם

גם אם ההסתברות לפיקסל שרוף נמוכה מאוד במסכים יוקרתיים, עדיף לבדוק על המקום ולא להיטלטל לשווא עם המסך שוב מהבית לחנות.

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים , אבל אני עדין מבולבל.... קודם כל אני לא ממש יודע מה זה כיול של מסך- (קראתי למשל בביקורות בזאפ שתוכנת הכיול של viesonic vp930b הפופולרי מסובכת מאד....כשקניתי את המסך הנוכחי שלי לא זכור לי שהתקנתי תוכנה כלשהי.. אפילו הדרייבר היה מיותר....אז אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה כיול ומה זה overdrive אודה לו..

דבר נוסף ,היבואן מאג מערכות לייזר הוא חנות אינטרנטית גם כן....אפשר לקנות דרכם והם עוד יותר יקרים מהאחרים שמפורסמים בזאפ. חשבתי לקנות בפנדה, אבל המוניטין שלהם מרתיע אותי קצת.

ועוד דבר למי שכתב על ה 971P אז הוא לא בא בחשבון מבחינתי כיון שאין לו אפשרות תליה על הקיר...

פורסם

צג של EIZO קרוב משפחה שלי רכש במחיר יותר נמוך ממחירי יבואן בחנות מורשה לא דרך האינטרנט והיבואן העביר לו את שם החנות בעצמו.

Overdrive היא טכניקה שמיושמת ע"י העלאת מתח רגעית, כך שהקריסטלים נמרצים מעט יותר ולאחר מכן המתח חוזר לנורמלי אחרי שהושגה האוריינטציה המתאימה עבור הקריסטלים. כך זמן התגובה שלהם משתפר. אם הטכניקה לא מכויילת על ידי היצרן בצורה אידיאלית הדבר מתבטא לרוב בתופעות של קורונה (הילה שמופיעה אחרי עצמים שנעים בתנועות מהירות במהלך משחק למשל).

כיול כרוך בהתאמות וכיוונים של הנקודה הלבנה וצבעי ה-RGB בצורה אופטימלית כך שהדמויות שאתה רואה על המסך יוצגו קרוב עד כמה שניתן למה שאפשר לראות בפלט מודפס או בדף שסרקת בסורק. הכיול המוצלח ביותר נעשה ע"י קולורימטר (שעולה 3/4 ממחיר VP930 ) אשר יוצר פרופיל צבע חדש במחשב שלך (ICC) דרך כרטיס המסך.

כלומר אם אתה גרפיקאי שעוסק בצילום או הכנה לדפוס הכיול החומרתי הוא קריטי; אם אתה לא עוסק בתחום זה, אז אין לרוב טעם לרכוש מכייל.

אבל אם אתה לא גרפיקאי מקצועי ובכל זאת רוצה צג עם צבעים שמתקרבים יותר לאיכות צבעים של מסך CRT מבלי לרכוש מכייל האופציות הטובות ביותר הן Dell 2007WFP/FP, Viewsonic VP930 ו-Eizo S1931 וכל אחד מהם יתאים לחיבור לזרוע בתקן VESA. יש הבדלים בין שלושת אלה, כאשר ה-Dell בפאנל S-IPS בעל יכולת יותר משמעותית לזוויות צפייה אנכיות ואופקיות רחבות יותר, אבל עם גודל פונטים זעיר וחד יותר בגלל רזולוציה גבוהה יותר, ה-Viewsonic בעל זמן תגובה וניגודיות טובים לסרטים (אבל תיתכן קורונה במשחקים - זה סובייקטיבי) ודורש כיול דרך התוכנה על מנת להגיע לאיכויות הצבעים של הצג האחרון. ה-EIZO מצטיין בצבעים חיים בברירת המחדל ולא דורש כיול כלשהו מהמשתמש הממוצע כאשר יש לו גם ניגודיות, אחידות צבע ואחידות תאורה מצויינים.

פורסם

אם אתה גרפיקאי מקצועי, אני חושב שאין מנוס מכיול חומרתי בכל מקרה. גורמים שונים במסך יגרמו לרמת הדיוק בהצגת הצבעים לרדת עם הזמן, ולכן כל כמה חודשים רצוי לכייל את המסך. (אלא אם כן מדובר בעסק שדורש דיוק מירבי ביותר כמו בית דפוס, שם מכיילים מסכים כל חודש)

כיול ע"י תוכנה לעולם לא יגיע לרמה של כיול חומרתי, כי הוא עדיין מסתמך על העין שלך, והשיפוט שלנו דרך העיניים רחוק מלהיות מדוייק. שלא לדבר על כמות הגורמים הסביבתיים שמשפיעים על הראיה שלנו בזמן כיול. (תאורה, עייפות העיניים, ציפוי הפאנל של המסך וכו')

הנה קישור למקום היחיד שאני מכיר בארץ שבו מוכרים קולורימטר ברמה גבוהה: http://www.colortek.co.il/Contents.asp?pageName=%EE%EB%F9%E9%F8+%EC%EB%E9%E5%EC+%EE%F1%EB%E9%ED&pageID=233

(אין לי מושג מה המחיר שלו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים