עבור לתוכן

איזה צ'יפסט עדיף?: VIA K8T890 או nForce430

Featured Replies

פורסם

התכוונתי לציפסט .

מנהל קבר .

" ממתי VIA SIS ATI מייצרים לוחות ? "

בואנה אתה ממש קולומבוס , שקל ? או שתיים החדש ?

• תגובות 49
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני טכנאי כבר 12 שנה, ויש לי חנות...

אתה מדבר שטויות במיץ חמציץ.

הצ'יפסטים לא נשרפים (ראיתי 4 כאלו בחיי), הלוחות בד"כ מתפגרים (רכיבים אחרים - מייצבי מתח, קבלים וכד').

אם תקנה לוח מחברה זולה עם אלקטרוניקה ברמה נמוכה וערכת שבבים של VIA לדוגמא ותשווה ללוח מבית טוב, עם ערכת שבבים של נוידיה ולוח באיכות גבוהה אז כמובן שתראה הבדל. אם תקח 2 לוחות עם ערכות שבבים שונות אבל באותה הרמה אז לא תראה הבדל. איך ה VSTA של אסרוק לא נופל מה965 של אינטל (ומדובר בערכת שבבים של VIA בASROCK)?[br]פורסם בתאריך: 24.03.2007 בשעה 20:12:06

דווקא טכנאי ב 6 אלף ש"ח בחודש :)

חבל להם על הכסף לא?

פורסם

התכוונתי לציפסט .

מנהל קבר .

" ממתי VIA SIS ATI מייצרים לוחות ? "

בואנה אתה ממש קולומבוס , שקל ? או שתיים החדש ?

עדיין יצאת :kopfpatsch:

אני ממליץ לך לחזור לבדוק מה זה צ'יפסט בכלל, איך זה נראה, ומה הקשר בינו ובין איכות הלוח (רמז - הקשר לא קיים)

אחרי זה תחזור לשיעורי הבעה

פורסם

מנהל חינמי .

פורסם

וחוץ מלהגיד דברים כאלה על מישהו שאתה לא מכיר אין לך שום דבר להגיד בנושא

או במילים אחרות - כשאתה מסרב להכיר בעובדה שטעית ומתחיל להגיב לגופו של מגיב ולא לגופו של נושא

פורסם

אתה רוצה להגיד את המילה האחרונה ?

אין בעיה , תהנה .

פורסם

אתה רוצה להגיד את המילה האחרונה ?

אין בעיה , תהנה .

רק אל תשכח שהצ'יפסטים של VIA היו בתקופה השחורה של AMD, להזכיר לך שהמחשב עבד כמו בויילר.

פורסם

URIB THE KING :yelclap:

פורסם

אני רוצה לראות מישהו מעדכן דרייבר של VIA ודרייבר מאתר NVIDIA.

אני לא בעד ההתנגחות הזאת שהפכה לאישית,אבל אני חושב שאין מה להשוות בין בקרים של NV לבקרים של VIA.

יש ללוחות מבוססי VIA תקלות שונות ומשונות ואני חושב שההשואה שאין הבדל בניהם היא היתממות.

לא פעם ראיתי בפורום כאן ובחו"ל הסתיגות מהבקרים של VIA.

פורסם

הבעיה היא הלוחות ולא הצ'יפסט

פורסם

הבעיה היא הלוחות ולא הצ'יפסט

אז מה אתה אומר בעצם?ש-VIA טובים לפחות כמו NV?או בקרים של אינטל?אם אני צריך לבחור לוח מבוסס בקר VIA או בקר NV אז אין הבדל??

תנסה להכנס לאתר שלהם להוריד עידכון למשהו ותגיד לי איך הייתה "החוויה"..

פורסם

דווקא הורדתי שבוע שעבר, לא מסובך מדי

וכן איכות הצ'יפים היא לפחות ברמה של NV או AMD-ATI או אינטל

פורסם

מספר הערות:

1. ערכת השבבים היא מרכז הלוח, וכל המידע עובר דרכה, ולכן השפעתה על ביצועי הלוח היא גדולה.

2. השפעת ערכת השבבים גדולה מאד, מכיוון שהיא אחראית על תעבורת המידע בין המעבד לזיכרון, שמהווה את רוב תקשורת הנתונים במחשב. אולם, במקרה של AMD, שבו בקר הזיכרון נמצא על המעבד, אין קשר בין ערכת השבבים לבין הזיכרון, ולכן השפעת ערכת השבבים פחותה.

3. ביצועי הלוח תלויים מאד גם באופן מימוש ערכת השבבים, ולא רק בסוגה. למשל - אם ממקמים את הרכיבים במקומות לא אידאליים, הביצועים יהיו פחותים.

4. VIA מייצרת ערכות שבבים כבר הרבה זמן, ויש להם כמה ערכות טובות. הנה לדוגמא ביקורת על ערכת השבבים P4M890 שלהם:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=577

הביקורת הנ"ל מאד משבחת את ערכת השבבים הזו, ובאופן מדהים היא מוציאה ציונים טובים למרות שהיא לא תומכת בערוץ זיכרון כפול (בעיות נוספות הם שימוש ב SATA I, זיכרון עד 533MHz, כרטיס רשת של 10/100, כרטיס קול מיושן).

פורסם

3. ביצועי הלוח תלויים מאד גם באופן מימוש ערכת השבבים, ולא רק בסוגה. למשל - אם ממקמים את הרכיבים במקומות לא אידאליים, הביצועים יהיו פחותים.

לא נכון. לוחות שונים עם אותה ערכת שבבים ייתנו ביצועים קרובים מאוד\זהים. ההבדלים יכולים לנבוע מ-Tweaking קל ב-BIOS, אבל ממש ממש לא מהמיקום הפיזי של הרכיבים.

פורסם

ניראה לי ש MR KENNEDY זה אותו משתמש ששמו היה "תכנאי השכונה " רק בכינוי אחר אני כמעט בטוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים