עבור לתוכן

אלטרנטיבות לויקיפדיה

Featured Replies

פורסם

אז קראתי את התגובה הזאת ב-ynet, ותהיתי לעצמי "האם יש עוד אלטרנטיבות לויקיפדיה?".

* אישית אני אוהב את ויקיפדיה, אני מוצא שם כמעט הכל והמידע נוח ומפורט. רק בשביל ידע כללי.

התגובה:

18. שקרים ורמאויות מבית גוגל - כנסו!

האם ויקפדיה היא האנציקלופדיה היחידה באינטרנט בעולם?

התשובה היא לא, יש עוד עשרות אנציקלופדיות!

אז למה ויקפדיה כמעט תמיד בראש תוצאות החיפוש בגוגל?

התשובה פשוטה מאד - כסף, והרבה מאד כסף.

ויקפדיה כידוע ניזונה "מתרומות", אלה ש 50% מסך התרומות מועבר לגוגל משום מה.

קידום בגוגל!

והיכן האנציקלופדיות האחרות, שלא עשו דיל עם גוגל - אי שם בתוצאות החיפוש, או לא מופיעות בכלל!

גוגל לא מציגים שום תוצאה אובייקטיבית, יד אדם מכוונת את תוצאות החיפוש באופן יזום.

אל תהיו תמימים, גוגל זה עסק כלכלי לחלוטין, שתוצאות החיפוש בו מוטות כבר שנים למטרות רווח והון עצמי.

גוגל מסלקת או מורידה מיקומים של אתרי אינטרנט שתוצאות החיפוש שלהם עוקפות את ויקפדיה!

הסוף של גוגל קרב מאד, למי שיש מניות אני ממליץ לברוח עכשיו.

יש לי חבר שאתר האינטרנט שלו הוסר מגוגל בין היתר כתוצאה מכך שתוצאות החיפוש לו היו מאד מדוייקות, דבר שפגע בהכנסות גוגל באותן מילות חיפוש במודעות של תשלום לפי הקלקה adwords

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3377188,00.html

:xyxthumbs:

פורסם

גם אני אוהב את ויקיפידה, מאוד נוח וקל לשימוש.

כנ"ל גוגל.

מונפול?

מסכים.

כיום אני מעריך ש95% מכל העולם משתמש בגוגל לחיפושים, ולמה לא? מנוע חיפוש לא רע בכלל!

אבל הכתבה הציגה צד שונה ודי מעניין.

פורסם

שטויות. למה התוצאות של ויקיפדיה תמיד בראש?

ראשית, הן לא. כבר ראיתי מקרים בהן היו כמה תוצאות לפני זו של ויקיפדיה. היו אפילו מקרים בהם הקישור לויקיפדיה היה בכלל בדף השני ולעיתים רחוקות אפילו רק בחמישי. אבל זה באמת קורה הרבה, וזה כי...

שנית, הדפים השונים בויקיפדיה פופולאריים. אתה רוצה כותב על מלפפון ורוצה קישור לאתר שיסביר מה זה? בד"כ תלך לויקיפדיה. חינם, מקיף למדי ועם יחסי ציבור טובים. מה רע? ככל שיותר אתרים מקשרים אל הדף הזה, כך הדירוג שלו בגוגל עולה.

שלישית, הדפים בויקיפדיה "ידידותיים לגוגל". הם לא מכילים כל מיני דברים שמעצבנים את נוסחת חישוב ה- page rank של גוגל.

רביעית, שם הערך תמיד מופיע בכותרת הדף. גוגל נותן ערך גבוה לכותרת. אם המילה שאתה מחפש מופיעה בכותרת הדף, יש סיכוי גדול יותר שגוגל יחזיר את הדך הזה בין הראשונים, אם המילה מופיעה רק בתוכן, הסיכוי נמוך יותר.

עכזיו למי שבכל זאת מאמין בתאוריית הקונספירציה הזו מתבקש להסביר מה בעצם יש לגוגל להרוויח מהעסק. הרי הם תורמים לויקיפדיה, כלומר זה עולה להם כסף. מה הם מרוויחים מזה?

פורסם

עכשיו למי שבכל זאת מאמין בתאוריית הקונספירציה הזו מתבקש להסביר מה בעצם יש לגוגל להרוויח מהעסק. הרי הם תורמים לויקיפדיה, כלומר זה עולה להם כסף. מה הם מרוויחים מזה?

ויקפדיה כידוע ניזונה "מתרומות", אלה ש 50% מסך התרומות מועבר לגוגל משום מה.

קידום בגוגל!

והיכן האנציקלופדיות האחרות, שלא עשו דיל עם גוגל - אי שם בתוצאות החיפוש, או לא מופיעות בכלל!

:xyxthumbs:

לפי זה הקשר הוא הפוך. ויקי נותנת כסף לגוגל

מצד שני, לפי כותב התגובה הזאת בטח היהודים מנסים להשתלט על העולם, אלוויס עדיין חי, השירות החשאי רצח

את קנדי, והנחיתה על הירח היא בלוף ענק שמטרתו הסוואת המטרה האמיתית - השתלטות הערנב על העולם!!!

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, ממש סטיתם מהכוונה שלי.

אני מסכים אתכם לגבי זה שמה שההוא כתב זה שטויות, אבל הכוונה הייתה לדעת אם יש אלטרנטיבות לויקיפדיה. סתם כדי לדעת.

פורסם

יצור אלטרנטיבות לויקיפדיה הוא רעיון די מטומטם. אם כל הכבוד ל"תחרות" וכו ויקיפדיה היא חברה ללא מטרות רווח וכל אלטרנתיבה שתוריד את כמות האנשים שעובדים על ויקיפדיה בסך הכל תזיק.

פורסם

למה צריך אלטרנטיבה? יש אחת חינמית,חופשית,ומקצועית (בשפה האנגלית) .

אל תהיו תמימים, גוגל זה עסק כלכלי לחלוטין,

חשבתי הם מהפכנים שפשוט רוצים להפוך את העולם טוב יותר :o

פורסם

אלטרנטיבות לא חסר, אבל בעברית? אולי האנציקלופדיה של ynet, שהיא הרבה יותר קטנה ועולה כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים