עבור לתוכן

בעיה עם טלוויזית LCD חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבוקר קניתי לסבתא שלי Toshiba 32WL66.

בגדול רואים סבבה בטלווזיה, אבל שמתי לב שכשאני מחבר מכשיר(DVD, ממיר...) שיש לו תפריטים, הכתב בתפריטים מטושטש לחצי שניה ואז הוא נהייה חד, וזה קורה כל פעם שאני זז עם החיצים.

למישהו יש מושג למה זה קורה?

נ.ב. חברתי את המכשירים עם AV.

פורסם

אם חיברתי את המכשירים בחיבורי Composite מה שאתה רואה זה המנגנון תיקון תמונה של טושיבה.

הוא מנקה רעשים ומבצע דאינטרלציה לאות. מומלץ לחבר מכשיר DVD בחיבור Component וממיר "דיגיטלי"

בחיבור SCART אשר מוגדר בממיר להוציא RGB, כך תקבל את האות והתמונה האיכותית ביותר.

פורסם
  • מחבר

אם חיברתי את המכשירים בחיבורי Composite מה שאתה רואה זה המנגנון תיקון תמונה של טושיבה.

הוא מנקה רעשים ומבצע דאינטרלציה לאות. מומלץ לחבר מכשיר DVD בחיבור Component וממיר "דיגיטלי"

בחיבור SCART אשר מוגדר בממיר להוציא RGB, כך תקבל את האות והתמונה האיכותית ביותר.

לטלוויזיה הזאת אין חיבורי SCART.

הפונקציה הזאת ממש בלתי נסבלת ולא יעילה. מה הטעם אם לא מנקה רעשים "on the fly"?

המממיר של סבתא שלי הוא רק AV או SCART ואין אפשרות לשדרג אותו.

פורסם

לפי התמונה המצורפת לטלויזיה יש חיבורי Scart ואני ממליץ שתשתמש בהם, המעבד שמתקן שיבושים במסך

הוא כל התכלית של טלויזיות טושיבה "חדות" למעשה אני לא ראיתי שום דבר בטושיבה שגרם לי להעדיף אותה

על פני דגמים מתחרים של LG או סאמסונג אבל תיקון התמונה מבוצע באופן דומה בכל הטלויזיות.

חיבורי Scart מוקפים באדום.

toshiba32wl6640002scarthc4.jpg

פורסם

אני חייב להבין,

SCART יותר טוב מקומפוזיט?

פורסם

Scart הוא חיבר רב תכליתי בעל 21 חוטים, הוא למעשה ה HDMI מהדור הקודם האנאלוגי.

בהתאם להגדרות של ההתקן אשר מוציא את האות(לדוגמא ממיר של YES/HOT) החיבור יכול להעביר את האותות הבאים:

1. CVBS הידוע גם בשמו Composite אשר מכיל מידע בהירות ומידע צבעים על אותו החוט וגורם לירידה משמעותית באיכות.

2. Y - C הידוע גם בשם S-Video חיבור אשר משתמש בשני חוטים כדי לפריד את מידע הבהירות ממידע הצבע ולכן מעלה את חדות התמונה.

עדיין ניכרים שיבושים בצבע בגלל שאות הצבע לא מופרד.

3. RGB משתמש בשלושה חוטים כאשר כל חוט מעביר מידע בהירות של אחד מצבעי היסוד אשר מרכיבים את התמונה, אדום, ירוק וכחול.

חיבור זה הוא האיכותי ביותר מכיוון שכל מידע הבהירות והתאורה נשמר בניגוד לחיבורים האחרים בהם נאבד מידע מסוים.

בנוסף לאות וידאו מעביר חיבור Scart גם ערוץ קול סטריאופוני.

אם אתה מחבר ממיר של YES/HOT דרך Scart ובהגדרות מגדיר CVBS אתה למעשה מעביר אות Composite מהסוג הגרוע ביותר

על גבי החיבור, אך אם אתה מכוון אותו ל RGB תקבל איכות טובה יותר.

מכאן ניתן להסיק שבהתאם להגדרה בממיר חיבור Scart יכול להיות זהה ל Composite או טוב יותר מ Composite.

ההשוואה ל HDMI מתבקשת מכיוון שבדומה ל Scart גם HDMI מעביר אות קול על אותו הכבל אך HDMI הינו חיבור

דיגטלי אשר עולה רבות באיכותו על פני Scart ותומך בתכני HD ובערוצי קול מסוג Dolby Digital.

פורסם
  • מחבר

לפי התמונה המצורפת לטלויזיה יש חיבורי Scart ואני ממליץ שתשתמש בהם, המעבד שמתקן שיבושים במסך

הוא כל התכלית של טלויזיות טושיבה "חדות" למעשה אני לא ראיתי שום דבר בטושיבה שגרם לי להעדיף אותה

על פני דגמים מתחרים של LG או סאמסונג אבל תיקון התמונה מבוצע באופן דומה בכל הטלויזיות.

חיבורי Scart מוקפים באדום.

toshiba32wl6640002scarthc4.jpg

עם כל הכבוד לתמונה, הטלוויזיה יושבת כמה מטרים ממני, והיא בלי SCART.

פורסם

תחבר את הדיוידי בחיבור יותר טוב כמו קומפוננט

ותנסה לבדוק את ההגדרות בטלויזיה

ארז תודה רבה על התשובה המקצועית

אבל מה קורה אם בממיר יש לי חיבור סקרט ובטלויזיה רק קומפוזיט?

האיכות תהיה כמו של קומפוזיט גם אם האות יוגדר כ-RGB?

פורסם

אם בטלויזיה אין חיבור Scart אלא Composite בכל מקרה לא תוכל לחבר באופן יותר טוב,

הגדרה בממיר של מצב RGB לא תשפר כלום כי החיבור מוגבל ל Comopsite.

פורסם

מישום מה בממיר של הכבלים אין אפשרות לבחור בRGB? לא יודע כמה זה משפיע אבל שמעתי לא מעת המלצות להגדרה הנ"ל (הממיר מתוצרת ADB? אם מישהו מכיר)

פורסם

גם לי יש ממיר ADB בכבלים וכן אפשר לבחור RGB

ארז, חיבור סקרט במצב RGB משתווה באיכותו לקומפוננט?

פורסם

?^?^^ איפה זה נמצא בדיוק כי די חפרתי בהגדרות...

פורסם

services

הגדרות

הגדרות תמונה

פורסם

טוב אני יבדוק את זה (לא בבית עכשיו) למרות שאני די בטוח שיש שם רק אפשרות של פורמט מסך ניגודיות וכו (לא ראיתי שום RGB)...בכל אופן אני יבדוק (-:

פורסם

בד"כ ה-PAL שם מסומן כברירת מחדל

לפי זה תדע למצוא אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים