עבור לתוכן

מחשב חדש - בעיה בהגדרת S-ATA2 ?

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם!

מצטער מראש אם טעיתי, אבל לא ידעתי אם זה מתאים למציאת דרייברים בתוכנה או בעיית חומרה.

בכל מקרה הבעיה שלי היא כזאת:

הפעלתי את המחשב החדש שלי וראיתי שהמניאקים בחנות לא התקינו וינדוז אפילו ולא פירמטו את ההרדיסק ולא כלום.

באתי להתקין, ונזכרתי ששמעתי בעבר על הבעיה שוינדוס XP לא מזהה לבד את החיבור החדש של S-ATA2.

עכשיו, זכרתי פתרונות שונים ומשונים, שכללו לחיצת F6 בSETUP של XP והכנסת Floppy Disk עם הדרייברים המתאימים.

היו 2 בעיות:

1. יש לי את הדרייברים רק בדיסק של הלוח אם, ואין לי כיצד להעביר אותם לFloppy Disk.

2. אין לי בכלל כונן Floppy במחשב החדש ??? ??? ???

בנואשות, ניסיתי להמשיך את ההתקנה של הוינדוס בכל זאת, בתקווה שיהיה בסדר.

כפי שאתם רואים, אני כותב לכם עכשיו מהמחשב החדש, משמע הוא עובד, למרות שהXP בתחילת ההתקנה רשם הודעת ארור שהוא לא מזהה בכלל Mass Storage Device במחשב, המשכתי את ההתקנה על ידי לחיצת ENTER , כביכול בהיותי מאשר שאינני מעוניין במקור אחסון.

המשך ההתקנה היה רגיל לחלוטין. הוא זיהה 238 ג'יגה , חילקתי אותו לPratitions, פירמטתי והכל עובד.

השאלה היא כזאת: האם הוא באמת איכשהו זיהה לבד בסוף למרות ההודעת שגיאה והכל בסדר (מדובר בדיסק של XP עם SP2) ?

או: האם הוא עובד אבל מניח שהכונן הקשיח איכשהו מחובר בחיבור נחות ולא מזהה את הS-ATA2 ועקב כך בעצם לא עובד בצורה האופטימלית?

כמובן אם לדעתכם התשובה היא השניה אז מה עליי לעשות ואיך אני יכול להגדיר את הכונן כ-S-ATA2 מבלי שימוש בFloppy Disk?

תודה מראש!!!

נ.ב

האם יש דרך לבדוק באיזו צורה המחשב מזהה את החיבור של הכונן? IDE,S-ATA,S-ATA2?

פורסם
  • מחבר

סליחה למה לא עונים לי??? ???

חבר שלי טוען שאם בכלל עובד לי הOS זה אומר שהוא מזהה את הכונן קשיח כ-S-ATA2 אחרת הוא לא היה עובד בכלל...

אבל אני רוצה את הדעה שלכם כדי לדעת בטוח? תענו בבקשה :-\

תודה

פורסם

אחרי שחלונות עולה זה לא משנה. תתקין את הדריברים של הלוח אם, ואז גם לא תהיה דילמה.

פורסם

אני לא מבין זה מחשב חדש? אז איזה לוח מדובר איזה ציפ יש לו?

פורסם

פעם, בלוחות הראשונים עם ה SATA אולי היית צריך דיסקט. היום כל הלוחות יכולים להפעיל את ה SATA במצב שמדמה IDE, ובכך מערכת ההפעלה מזהה אותו ככונן רגיל. אתה צריך דיסקט רק אם אתה מפעיל את הכונן במצב SATA או במערך RAID כלשהו.

פורסם

סליחה למה לא עונים לי??? ???

חבר שלי טוען שאם בכלל עובד לי הOS זה אומר שהוא מזהה את הכונן קשיח כ-S-ATA2 אחרת הוא לא היה עובד בכלל...

אבל אני רוצה את הדעה שלכם כדי לדעת בטוח? תענו בבקשה :-\

תודה

הכול טוב ויפה שאתה רוצה שיענו לך , אבל יש דבר שנקרא סבלנות ובסופו של דבר זה משתלם!

להבא אני פשוט ייתן לך אזהרה(תקרא את חוקי הפורום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים