עבור לתוכן

כיצד נהיינו לקבלני תעודות בגרות

Featured Replies

פורסם

צריך להחזיר ענישה גופנית, ואני לא צוחק.

אה, ובלי קשר. מה שרקוב זה לא משרד החינוך אלא ההורים שמחנכים את הילדים שלהם להיות פארשים.

• תגובות 49
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני נגד הכאת ילדים, במיוחד לא כשזה אדם זר/מחנך. אתה תיתן למישהו לשים יד על הילד שלך?? אבוי.

ענישה גופנית, לדעתי, לא פותרת כלום ולרוב באה לספק צורך של ה"מעניש" להוצאת עצבים. יש ויש הורים שמכים את הילדים שלהם עד שהם מתעייפים ויוצאת להם הנשמה והם נרגעים. זה לא נועד לכלום. אז ילד קטן אולי יירתע מעט אבל זה יעורר בו פחד ומחשבה שזאת הדרך להתמודד עם בעיות. שלא לדבר על נזק נפשי שהכאה עלולה לגרום, שנאה ורצון לנקמה. מה שבטוח זה שישנה מכת מדינה של חוסר משמעת בקרב הילדים והנוער, מה שבא מהבית, בגלל חוסר תשומת לב של ההורים וחוסר התייחסות שלהם להתנהגות שלילית של הילד, וגם, ההרגל הזה של לתת לילד כל מה שהוא רוצה כדי שישתוק.

פורסם

יש מקרים שכל השאר פשוט לא עובד... כל הערסים המפגרים. תאמיני לי ש*חשש* ממכות לבדו היה משתיק אותם שיעור אחד לפחות.

הם מבינים רק אלימות, וזאת לא קלישאה.

פורסם

יש מקרים שכל השאר פשוט לא עובד... כל הערסים המפגרים. תאמיני לי ש*חשש* ממכות לבדו היה משתיק אותם שיעור אחד לפחות.

הם מבינים רק אלימות, וזאת לא קלישאה.

כל עוד זה בא בגבולות אני בעד

פורסם

ילד לא הופך להיות ערס אלא אם מההתחלה הוא מקבל חינוך גרוע, או שיש לו הורים ערסים כמותו. הערסים שאתה מדבר עליהם הם ילדים שכבר "הרסו" אותם עם שליחות רסן וחוסר הצבת גבולות בגיל צעיר יותר. מה שכן, גם ערסים לא מכירים דרכים אחרות להתמודד עם הילדים שלהם אז הם נותנים להם כאפה, בד"כ בלי להסביר להם מה הם עשו לא בסדר או לתת להם הזדמנות לחפר על זה, וזה מעודד את הערס הפנימי של הילד להגיב באלימות לכל דבר שלא נראה לו.

פורסם

דריה, את פסיכולגית, אני פשוט חולה על הניתוח וההסבר המצוין לתופעת הערס.

פורסם

ילד לא הופך להיות ערס אלא אם מההתחלה הוא מקבל חינוך גרוע, או שיש לו הורים ערסים כמותו. הערסים שאתה מדבר עליהם הם ילדים שכבר "הרסו" אותם עם שליחות רסן וחוסר הצבת גבולות בגיל צעיר יותר. מה שכן, גם ערסים לא מכירים דרכים אחרות להתמודד עם הילדים שלהם אז הם נותנים להם כאפה, בד"כ בלי להסביר להם מה הם עשו לא בסדר או לתת להם הזדמנות לחפר על זה, וזה מעודד את הערס הפנימי של הילד להגיב באלימות לכל דבר שלא נראה לו.

כמו שאמרתי הבעיות מתחילות בבית, וכל עוד ההורים מחפים על הילד אין מה לעשות, עדיין ענישה פיסית תהיה אפקטיבית...

פורסם

ענישה פיזית תגרום לאותו ערס שאלימות היא מוצדקת במקרים מסויימים והוא יעביר את זה הלאה למישהו שחלש ממנו, היא רק תכניס אותו למעגל שלם של אלימות.

פורסם

ענישה גופנית אינה אפקטיבית, אפילו מסוכנת. ההורים שלי היו מכים אותי בגלל כל שטות, אז אולי לא יצאתי פושעת ואלימה, אבל היחסים בינינו מאד קלקולים ואני לעולם לא אסלח להם על כך. כשאתה מעניש את הילד שלך ענישה גופנית, זה פשוט מוכיח שאתה לא חכם/מתקדם מספיק למצוא דרכי התמודדות אחרות, או שאתה פשוט משתמש בענישה הגופנית ככלי להוציא עצבים על הילד.

הבעיות אכן מתחילות בבית, אבל תמיד יש סיכוי, אפילו קלוש, שהילדים הכי נחמדים בעולם יקבלו דוגמא רעה מילדים מבית פחות טוב ויתדרדרו. ההבדל הקטן הוא שהורה "טוב" יכה את הילד שלו כדי שלא יסתובב עם פושטקים, בעוד שהורה מעולה יחלוק עם הילד שלו יחסי משפחה וכבוד גדולים מספיק בכדי שהילד לא ימרה יותר את פיו, וזה לא נוצר בהכאה, אלא בהסברה חוזרת ונשנית של ההשלכות של המעשים שלו. אני ראיתי איך מפקד הבסיס שלי מחנך את הילדים שלו, ביניהם ילדה היפרקטיבית, והוא טוען שהוא מעולם לא הרים עליהם יד. ילדים מאד מחוננים ומנומסים. כן, אפשר גם בלי מכות.

בשביל אוטו צרייך רשיון, בשביל נשק צרייך רשיון... אם תשאלו אותי, בשביל להביא ילדים צרייך גם רשיון ולכלול תכנית לימוד לאנשים שמתכננים משפחה.

פורסם

^^ מסכים עם כול מילה

פורסם

ענישה גופנית אינה אפקטיבית, אפילו מסוכנת. ההורים שלי היו מכים אותי בגלל כל שטות, אז אולי לא יצאתי פושעת ואלימה, אבל היחסים בינינו מאד קלקולים ואני לעולם לא אסלח להם על כך. כשאתה מעניש את הילד שלך ענישה גופנית, זה פשוט מוכיח שאתה לא חכם/מתקדם מספיק למצוא דרכי התמודדות אחרות, או שאתה פשוט משתמש בענישה הגופנית ככלי להוציא עצבים על הילד.

הבעיות אכן מתחילות בבית, אבל תמיד יש סיכוי, אפילו קלוש, שהילדים הכי נחמדים בעולם יקבלו דוגמא רעה מילדים מבית פחות טוב ויתדרדרו. ההבדל הקטן הוא שהורה "טוב" יכה את הילד שלו כדי שלא יסתובב עם פושטקים, בעוד שהורה מעולה יחלוק עם הילד שלו יחסי משפחה וכבוד גדולים מספיק בכדי שהילד לא ימרה יותר את פיו, וזה לא נוצר בהכאה, אלא בהסברה חוזרת ונשנית של ההשלכות של המעשים שלו. אני ראיתי איך מפקד הבסיס שלי מחנך את הילדים שלו, ביניהם ילדה היפרקטיבית, והוא טוען שהוא מעולם לא הרים עליהם יד. ילדים מאד מחוננים ומנומסים. כן, אפשר גם בלי מכות.

בשביל אוטו צרייך רשיון, בשביל נשק צרייך רשיון... אם תשאלו אותי, בשביל להביא ילדים צרייך גם רשיון ולכלול תכנית לימוד לאנשים שמתכננים משפחה.

את יודעת שילדים לא תמיד מתוכננים

פורסם

צריך להחזיר ענישה גופנית, ואני לא צוחק.

אה, ובלי קשר. מה שרקוב זה לא משרד החינוך אלא ההורים שמחנכים את הילדים שלהם להיות פארשים.

אני לא זוכר שבצבא מישהו הרים עליי יד כדיי שאני אעמוד בהקשב כאילו בלעתי ויאגרה.

הכל עניין של אסרטיביות, תאמין לי שאם אני עומד מול קהל ומעביר איזה שהוא חומר עיוני גם אם מדובר בילדים בני 6 אף אחד לא יצייץ.

שאתה משדר סמכותיות אתה מקבל יראת כבוד, זה רק עניין של גישה וטכניקה.

יש ילד שלא שם קצוץ על ההורה שלו ומתחצף ויש ילד שמתנהג בכבוד מופתי להוריו וההבדל בינהם זה לא שאחד קיבל מכות, אלא אחד לא קיבל את המתירנות להיות חוצפן ובשביל זה ממש לא צריך להרים יד.

אני כן בעד סטירת לחי בקרים מסויימים, זה מכניס את המח למצב התניה, כמו לקבל כוויה מאש, אתה פשוט יודע וזוכר עד גיל 100 שממש לא כדאי לך להתקרב.

פורסם

את יודעת שילדים לא תמיד מתוכננים

וכאן נמצאת הסיבה: http://www.theonion.com/content/files/images/onion_imagearticle26.jpg

כ-57% מהרווקים/ות הפעילים מינית בישראל מודים שאינם מקפידים להשתמש באמצעי מניעה בכל מגע או שמשתמשים באמצעי מניעה לא יעילים, כמו "לגמור בחוץ".

פורסם

בעחס, זוהמה!

אבל זה לא מדוייק, ישראל היא מדינה סובלנית לגבי הפלות כך שגם אם יש פנצ'ר אפשר לסדר.

כמובן שזה לא הכי נעים.

אבל אני מניח שבאמריקה סקס לא מוגן הרבה יותר נפוץ, זוועת עולם...

פורסם

LOL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים