עבור לתוכן

מה ההבדל בין HDTV 720P 1080I ל BLUE RAY ?

Featured Replies

פורסם

אני רואה שבזמן האחרון באתרי ביטורנטים הפרטיים לסרטים נכנסה המדיה החדשה להורדות ה"BLUERAY" הקטע שכל סרט בבלו ריי מתחיל רק מ 15 ג'יגה לסרט ואולם ה HDTV 720P או ה 1080I זה 4-10 ג'יגה

השאלה שלי היא מה ההבדל בין האיכות הכי גבוה של HDTV (1080I ל סרט BLUERAY ?

נ.ב

לכל אילה שעדיין מתלהבים מהאיכות של DVDRIP !!! ממליץ לכם בחום לעבור לסרטי HDTV ! עולם אחר ! אי אפשר לחזור אחורה !!!

אתמול יצא לי לראות את אייס אייג' 2 ב 1080I (רזולוצייה של 1900) ונפלתי מהכסא מהאיכות :xyxthumbs:

פורסם

יש לי שאלה, חייב מסך עם תמיכה בHD בשביל להפעיל סרטים של זה?

תודה

פורסם

גם מסך וגם חומרה חזקה יחסית.

פורסם

BR ו HD הם אמצעי איחסון, אין להם השפעה על האיכות של הסרט.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי אומר חייב חומרה חזקה אבלללל .....(יש לי כולה מעבד 3200 והכל רץ חלק)

וכן צריך מן הסתם מסך שתומך ברזולוציות האילה ...אבל לא חייב להוריד 1080I אפשר 720P שת'אמת ?? על כל אחד שיגיד לי שרואה באמת הבדל - 100 שקל מזומן במקום !!

"BR ו HD הם אמצעי איחסון, אין להם השפעה על האיכות של הסרט". אז אם אני אוריד סרט בלו ריי 30 ג'יגה מול 4 ג'יגה של HDTV האיכות בעצם זהה ?

פורסם

לא זה כמו להגיד סרט 4000 דיסקטים מול סרט 27600 דיסקטים. זה לא אומר עדיין כלום.

פורסם

מאיפה אתה מביא שאלה כזאת :screwy:

BLUE RAY זה יעני השם של סוד הדיסק,יש אותו ויש HD DVD

hige DEFiNiTiON יש

Width : 1920 pixels

Height : 1080 pixels

שזה 1080i

ויש

Height : 720 pixels

שזה 720P

פורסם

מאיפה אתה מביא שאלה כזאת :screwy:

BLUE RAY זה יעני השם של סוד הדיסק,יש אותו ויש HD DVD

hige DEFiNiTiON יש

Height : 1080 pixels

שזה 1080i

ויש

שזה 720P

אני חושב שהתכוונת ל-

Width : 1280 pixels

שזה 720P

פורסם

לעניות דעתי שניהם יכולים להיות i או p.

פורסם

אני חושב שהתכוונת ל-

ב"קטנה" ;D

פורסם

טוב קצת לסכם ולעשות סדר בבלאגן שקצת נוצר פה:

BLUERAY כשמו כן הוא, היא טכנולוגייה שסוני פיתחה בשיתוף עם PIONEER ועוד כמה חברות (מידע מלא : http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc)

העושה שימוש בדיודת לייזר כחולה (בניגוד לאדומה) המסוגלת לקרוא ברמת דיוק הרבה יותר גבוהה מדיודת הלייזר האדומה. אין כל קשר לרזולוצייה של סרטים המאוכסנים על גבי הדיסק וכל הגדולה שלו זה יכולת אכסון עצומה (עד 50 GB) על גבי דיסק בגודל סטנדרטי (כגודל DVD, CD רגילים..)

HD , זה קיצור של High-definition שבעברית זה הגדרה גבוהה (או בשפה פשוטה - רזולוצייה גבוהה) אשר מגדירה על פי תקן עולמי מה הן הרזולוציות שמוכרות כרזולוציות HD. הנמוכה ביותר היא 1280X720 (טעות נפוצה היא לחשוב שגם 480P היא HD , אך היא לא..) והגבוהה ביותר כיום היא 1920X1080..

לכל הרזולוציות קיימות שני שיטות שידור - וPROGRESSIVEגם INTERLACE (מכאן ה P וה I ) כאשר ה P נחשבת למתקדת ועדיפה בהרבה על I, במיוחד כאשר רוצים להציג רצף מהיר של תמונות (סרטי אקשן בעיקר ומשחקים..) מפני שבטכנולוגיית ה P מוצגת בכל פריים תמונה שלמה על המרקע אשר מתחלפת בתמונה שלמה אחרת, בעוד שב I (בעברית "שזור" = INTERLACE) מוצגת תמונה לא שלמה אלא רצועות והתמונה המחליפה אותה משתלבת במקומות שבהן לא הוצגה התמונה הקדימה לה..

בכל מקרה, לדעת רוב הצופים בעולם, 720P היא רזולוצייה מספקת בהחלט (גם לפי דעתי האישית..) במיוחד כיום, כשמסכי 1080P שנקראים גם FULL HD עדיין יקרים מעוד לציבור.. (למידע נוסף לגבי טכנולוגיית ה HD אפשר לעיין כאן = http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_television )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים