עבור לתוכן

שאלה לגבי מסע בזמן ומהירות האור (שאלות תאורתיות)

Featured Replies

פורסם

אם אני נע במהירות האור לכיוון כלשהו, נגיד לכיוון של כוכב שאנחנו עוד רואים, אבל הוא כבר לא קיים אבל האור שלו (כשהוא עוד היה קיים) עדיין מגיע אלינו ונגיד ליד אותו כוכב שכבר לא קיים ישנו כוכב מיושב (פשוט כדי שיהיה שם מישהו כדי שהשאלה שלי תהיה רלוונטית).

אז כשאני אגיע לשם, ואראה שאין כוכב, האם אני באותו הזמן או שטיילתי קדימה בזמן? ואלה שמיושבים בכוכב ליד יראו אותי אז הגעתי מהעבר או מהעתיד מנקודת המבט שלהם?

זה ממש מבלבל אותי, אפילו קשה לי להסביר.. אני מקווה שהבנתם.

פורסם

אאל"ט, אם תנוע במהירות האור, תגיע בדיוק בהווה...

אם תנוע מעל למהירות האור, אתה תגיע אליהם מהעתיד (שלהם...)

פורסם
  • מחבר

מדהים כמה שמשפט כל כך קצר עושה לי כל כך הרבה סדר בראש..

אבל זה אומר שמהמבט שלי אני מגיע לעבר?

פורסם

כן...

פורסם

לאור יש מהירות סופית, לא אינסופית. אור שיוצא כרגע מכוכב במרחק 100 שנות אור יגיע אלינו רק בעוד 100 שנים. כלומר אם תביט בו עכשיו, תראה אותו כפי שהיה לפני 100 שנים. אם תפנה את מבטך לכוכב שנמצא במרחק 1000 שנות אור, תראה אותו כפי שהיה לפני 1000 שנים. ככל שאתה מביט רחוק יותר במרחב, כך אתה מביט רחוק יותר בזמן.

פורסם

כן אבל מה הקשר לשאלה? :nixweiss:

פורסם

אבל זה אומר שמהמבט שלי אני מגיע לעבר?

פורסם

אתה רואה את העבר שלהם, אתה מגיע להווה כשאתה נע במהירות האור....וכאילו מצמצם את הטווח פשוט באותו הזמן...

פורסם

כל הכבוד על התשובות העינייניות חברה

הלוואי וככה היה מסתיים כל ת'רד

:yelclap::xyxthumbs:ממש סבבה לקרוא

פורסם
  • מחבר

באמת כל הכבוד ועשיתם לי סדר בראש :)

פורסם

אז סתם עוד שאלה תאורטית.

אם נגיד אני יתחיל לרוץ מסביב לכדוה"א במהירות גבוהה ממהירות האור.

מה יקרה ?

אני יחזור בעצם לעבר ?

אם אני יחזור לנקודת ההתחלה , אני יראה את עצמי מתחיל לרוץ ?

אז תיאורטית אפשר לחזור לעבר רק מהנקודה שבה התחילה התנועה שמעל למהירות האור...

נכון ?

פורסם
  • מחבר

תאורתית אם תרוץ מספיק מהיר מעבר למהירות האור תוכל לראות את עצמך עדיין עומד בהתחלה ומגרבץ :o

פורסם

אבל אם אני רוצה לראות את עצמי לפני הריצה מגרבץ אני גם אצטרך לגרבץ במהירות גבוהה ממהירות האור,

כי הרי אם אני יגרבץ רגיל, ואז ידפוק "ספרינט" ויחזור, זה יקח יותר מזמן ממה שיקח לאור לעבור מרחק שבו אני כבר לא יראה את עצמי (מגרבץ...)

פורסם

ראית יותר מידי סופר מן.

פורסם

אז תראה את עצמך בתחלת הריצה כי הזמן בוא תפתח את המהירות זה הזמן שיספיק לך כדי לחזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים