עבור לתוכן

NTLDR is Missing - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

חברה, אני יודע שתגידו לי להריץ חיפוש, אז לפני פתיחת האשכול כבר הרצתי חיפוש, וניסיתי להבין מי נגד מי בתשובות של אנשים, מיותר לציין שדיברתי עם נציגת תמיכה של מייקרוסופט שניסתה לעזור לי במשך שעה בכתיבת כל מיני פקודות בדוס עם הכנסת דיסק הווינדוס והגעת לRecovery Mode, שום דבר לא עזר, כל פעם אחרי שהוא מריץ את זכרון הRAM, עולת השגיאה:

NTLDR is missing

Press Ctrl + alt + del to restart

הנציגה טוענת שיש בעייה חומרתית ככל הנראה והבעייה היא לא בהרד דיסק, האם יכול להיות ששגיאה שכזאת תנבע במבעיה חומרתית בלוח אם לא תקין?

אני אנסה עוד שעה לבקר אצל חבר ולהרכיב את הארד דיסק אצלו כ-ראשי, במידה והווינדוס יעלה כראוי אז הבעייה היא לא בהארד - דיסק אני מניח?

במידה והבעייה אכן תופיע אז מן הסתם הבעייה היא בהארד - דיסק. במידה ואני ישים את הארד דיסק שלי כמשני אצלו במחשב (יש לו Windows) אני יוכל לבצע איזה שהיא פעולה כדי שתתקן לי את הקובץ הסורר (העתקת קבצים מהארד דיסק למשנהו וכו') ?

תודה רבה לכם, מקווה שהבנתם את הבעייה, אני כרגע אובד עצות ממש, מקווה לתשובות מהירות,

עומרי פדידה

Gadgetim.co.i

נ.ב: אני כרגע על מחשב ישן שהרכבתי פה מחלקים, מאוד ישן: הוא לא מזהה הארד דיסק של 80 ג'יגה של Maxtor :nixweiss:

פורסם

אצלי הבעיה הזו נוצרת שאני מנתק את הHD שעליו נמצא הBOOT.INI ואז צריך להחזיר אותו לBOOT PRIORITY... מה שאתה בעצם צריך לעשות הוא לשים את ההארדיסק שעליו יש את הBOOT.INI(ההארדיסק שבו נמצאת מחיצה C) בBOOT PRIORITY ראשון..

אתה נכנס לביוס.. בביוס מחפש Hardisk Boot Priority ומכוון את ההארדיסק עם מחיצה C להיות ההארדיסק הראשון ברשימה..

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי למה כוונתך,

אם תוכל להסביר לי בצורה יותר מובנת מה אני צריק לעשות.

הווינדוס אצלי מותקן על גבי מחיצה D, וקיימת גם מחיצה C משנית.

פורסם

יש לך הארדיסק 1 או 2?

ואני צריך את דגם הלוח אם שלך כדי לנסות בערך להבין איפה לעזור לך...

פורסם
  • מחבר

1.

תראה, אני חושש שהלוח אם עושה בעיות, אבא שלי גילה כי הקבלים התחילו להנפח. אז כנראה יש בעייה בלוח אם.

בכל מקרה, אני הולך לבדוק את הארד דיסק עכשיו אצל חבר, תחזיקו לי אצבעות.

פורסם

אבל אני מנסה לעזור לך.. למה אתה לא נותן לי לעזור לך? תנסה להיכנס לביוס ולהגדיר את הHardisk Boot Priority!!!

פורסם
  • מחבר

מה שאתה מתכוון זה בעצם להיכנס לביוס להגדיר את הארד דיסק כפירסט בוט? הארד דיסק כבר מוגדר ככה.

פורסם

1. תאפס את הביוס ותבדוק שכל הדיסקים הקשיחים מזוהים.

2. תיכנס ל Recovery Console ותריץ את הפקודה fixmbr. היא אמורה לתקן את ה boot sector אם הוא נדפק איכשהו.

3. לא עוזר - נסה לריץ את החלק הטקסטי של ההתקנה של מערכת ההפעלה. החלק הראשון הזה פשוט מייצר את ה boot sector. אחרי שהוא מסתיים, נסה להפעיל מחדש את המחשב (אל תפרמט את הדיסק הקשיח בשלב ההתקנה).

4. לא עוזר כלום - יש לך בעיה כלשהי במחשב - עם הדיסק הקשיח, הלוח או הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

חברה בשורה יחסית משמחת: מצאתי בבית איזה הארד דיסק 15 ג'יגה בית ישן, חיברתי אותו למחשב החדש, התקנתי עליו גוסט עם ווינדוס, ושמתי את הארד דיסק שלי כSlave, והפלא ופלא הוא זיהה הכל ואת כל הקבצים של הארד דיסק עם בעיית הNTDLR.

עכשיו חשבתי ככה, אני יעתיק את הקובץ הבעייתי מהווינדוס על HD 15 ג'יגה ל80 ג'יגה והכל יסתדר. מהם הקבצים שצריך להעתיק מהווינדוס הפעיל או מהדיסק ווינדוס כדי לסדר את הבעייה?

שמואל, כמו שאמרתי, הנציגה של מיקרוסופט הריצה איתי את כל הפקודות והפעולות שאתה רק יכול לדמיין (בדיקת דיסק קשיח, fixmbr, ועוד כל מיני דברים).

פורסם

תנסה לגבות ולפרמט אם זה לא עוזר - נדפק לך הסקטור הראשון של ההרדדיסק שאחראי על הבוט.

פורסם

הבעיה היא כזאת NTLDR הוא למעשה קובץ אשר אחראי על פעולת האתחול כחלק מקבצי המערכת כאשר המחשב פונה להארד דיסק הוא בודק את הקבצים האלה אשר נמצאים בכונן שעליו מותקן הווינדוס כלומר C וכאשר הוא לא מוצא אותם אז המחשב לא עולה.

פתרון הבעיה:

יש שתי אפשרויות לתקן את ההבעיה

1 להעתיק אותו מהדיסק של ווינדוס דרך דוס(עשיתי את זה לבן דוד שלי דרך הטלפון וזה עבד נורא פשוט...).

2 להעתיק אותו לתייקית הC מההארד דיסק השני שיש לך.

אנחנו נלך על האפשרות השנייה כנס לתייקה שבה נמצא ווינדוס(לא לתיקייה של ווינדוס) על ההארד דיסק החדש שיש לך -->כלים--> אפשרויות תיקייה ->תצוגה->תסיר את הוי שם מריבוע אחד שכתוב בו "החבא קבצי מערכת"-(זה משהו בסגנון הזה)-->אשר

עכשיו אתה תראה שנוספו לך כל מיני קבצים חפש את הקובץ שקוראים לו NTLDR ועכשיו העתק אותו אחרי כן תלך לתיקייה שבה נמצא ווינדוס על ההארד דיסק הפגום(כלומר C) ותעתיק אותו לשם אחרי כן תפעיל את המחשב מחדש תשנה את הביוס שיעלה לך מההארד דיסק הראשון ובהצלחה..

מקווה שעזרתי לך מכאן אני כבר לא אוכל להמשיך כי אני נוסע בזמן הקרוב ואני לא יהיה בבית(צה"ל...)

פורסם
  • מחבר

כשאתה מתכוון לתיקייה של הווינדוס אתה מתכוון ל- c:/windows?

פורסם

1.

תראה, אני חושש שהלוח אם עושה בעיות, אבא שלי גילה כי הקבלים התחילו להנפח. אז כנראה יש בעייה בלוח אם.

בכל מקרה, אני הולך לבדוק את הארד דיסק עכשיו אצל חבר, תחזיקו לי אצבעות.

אני חושש מזה, כי התופעות האלה יכולות להתבצע גם בגלל לוח כושל

פורסם
  • מחבר

אכן נשמע מוזר, אבל הצלחתי להתקין פה על איזה HD של 15 ג'יגה וינדוס וחיברתי אותו למחשב עם הלוח אם "הבעייתי" והכל פועל כראוי, כנראה ככלות הכל הבעייה היא בקבצי הארד דיסק.

פורסם

זו תופעה שנתקלתי בה הרבה

בד"כ הפתרון הוא די פשוט -

הכי טוב לעלות מהדיסק התקנה של וינדוז ולעבור לRecovery Console (תלחץ R אחרי שעולה ההתקנה)

אם אי אפשר תעלה בSafe Mode (בדיסק הבעייתי, אם אפשרי) או במצב רגיל אם הבעייתי הוא המשני, ואז תעלה Start->Run

כשיש לך שורת פקודה תרשום: Chkdsk /R

כתלות במצב שבו תהיה, יכול להיות שהוא יבקש ממך לעשות ריסטרט, תן לו מה שהוא מבקש

בהנחה שלא עשית שטות שגרמה למצב הזה, ברוב המקרים זה פשוט דיסק בדרך להידפק טוטאלית - כדאי לגבות ולהחליף דיסק אם הוא באחריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים