עבור לתוכן

המלחמה האחרונה - סרט מדהים לגבי עתיד העם היהודי בארץ - חובה לראות!

Featured Replies

פורסם

תכלס אני לא אהבתי את הסרט הוא יותר מידי מנסה לעשות שטיפת מוח והפסוקים שם בכלל לא קשורים :kopfpatsch:או לחלופין ניתן לקשר אותם למליון דברים

אבל בכל זאת להגיד שאין אלוהים זו שטות לפי דעתי יכול להיות שאלוהים הוא לא כמו שמתארים אותו יכול להיות שאלוהים הוא פשוט כח עליון מסויים בדיוק כמו שיש כוח חשמלי וכוח מגנטי וכוח המשיכה כי בסך הכל העולם שלנו מאוד מסודר עם כללים ברורים עם מפרצים של כאוס

• תגובות 57
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תכלס אני לא אהבתי את הסרט הוא יותר מידי מנסה לעשות שטיפת מוח והפסוקים שם בכלל לא קשורים :kopfpatsch:או לחלופין ניתן לקשר אותם למליון דברים

אבל בכל זאת להגיד שאין אלוהים זו שטות לפי דעתי יכול להיות שאלוהים הוא לא כמו שמתארים אותו יכול להיות שאלוהים הוא פשוט כח עליון מסויים בדיוק כמו שיש כוח חשמלי וכוח מגנטי וכוח המשיכה כי בסך הכל העולם שלנו מאוד מסודר עם כללים ברורים עם מפרצים של כאוס

אני מסכים איתך

יש ה' אבל לא של האיסלם לא של היהדות ולא של כלום

זה פשוט כוח כזה שמשליט סדר בעולם

פורסם

לדעתי הפסוקים הנבואיים כמו שבסרטון הם אל-זמניים, והנכונות שלהם בזמן מסויים במהלך ההיסטוריה בלתי נמנעת בגלל הטבע האנושי.

חז"ל כמו גדולי הנביאים לדעתי היו אנשים פנומנאליים - אולי היו להם כוחות, אולי היתה להם השראה אלוהית, אולי בכלל דיברו עם חייזרים :), אבל אני חושב שיש עוד אפשרות - שהאנשים האלו היו כ"כ מלומדים ובקיאים בהתנהגות החברה האנושית (בישראל ובשאר העמים הסובבים), עד כדי כך שיכלו לצפות מאורעות שיקרו מאות שנים בעתיד, בתור תחזית "מדעית" על סמך האינטואיציה העצומה שהיתה להם לגבי איך האנושות מתנהלת.

לדוגמא:

- באזורי פרס / בבל תמיד שלטו אימפריות עצומות. היה ניתן לצפות קיום של עם גדול כמו איראן שימשוך בחוטים וישפיע על המתרחש במזה"ת.

- חז"ל ידעו היטב על ההשפעה האדירה של האיסלאם במזה"ת (שגם הגיע לאיזור פרס / בבל), וידעו שהיא לא תעלם כ"כ מהר.

- חז"ל ידעו גם שהעם היהודי הוא רב תושיה וימצא דרך לרשת שוב את א"י. ובהתחשב בשליטה המוסלמית שכנראה תהיה באיזור, ובאתרים הקדושים לאסלאם בא"י, יהיו ליהודים בישראל לא מעט אויבים והשיבה שלהם לאו דווקא תהיה בדרכי שלום.

- ומאחר וההשפעה המוסלמית תשרור גם אצל אותו העם ה"פרסי" שיהווה כוח משמעותי, הוא ימשוך בחוטים כנגד יהודי ישראל כתוצאה מהעוינות של העמים המוסלמים מסביב.

- הגיוני גם לחזות שיהיו לא מעט יהודים בתפוצות שידאגו לכך שליהודי ישראל יהיו מספיק בעלי ברית בעמים אחרים (אחרי הכל ישראל מאז ומתמיד היתה פקעת אינטרסים אחת גדולה), כך שלא יהיה כ"כ פשוט לעמים העויינים להשמיד או לגרש את יהודי ישראל.

- ומאוד הגיוני לחזות את הדעיכה החברתית, הדתית והמוסרית של החברה בישראל, זה הרי קרה כ"כ הרבה פעמים בתקופות המקראיות. הדעיכה הזו כמובן תהיה כמו פצע מדמם שיחליש את ישראל, העמים העוינים מסביב "ירחרחו" את הדם ויתכוננו להתנפל על הטרף, בעלי הברית של יהודי ישראל יגיעו לעזרתם ותהיה מלחמה כוללת.

מה שיהפוך אותה לגדולה במיוחד ומכריעה זה ההשתתפות הישירה של אותו העם ה"פרסי" בלחימה, בנוסף לשנאת יהודים ברחבי העולם.

- וכצפוי זו תהיה בעיקר מלחמה של המוסלמים שיתאגדו יחד כנגד ישראל ובנות בריתה, ולכן זו תהיה ה"מלחמה האחרונה" - היא תכריע את העוינות המוסלמית כלפי יהודי ישראל, לטוב או לרע.

זו היתה רק דוגמא, אני יודע שיש המון עובדות שלא התחשבתי בהן, רק רציתי להראות שיש הגיון אינטואיטיבי מאחורי הנבואות של השיבה לארץ ו"המלחמה האחרונה"..

אבל הנה אנקדוטה מצחיקה: אחת מנבואות אחרית הימים של מלחמת גוג ומגוג (זו דווקא נבואה נוצרית) היא שיעלה מנהיג רשע שימלוך בישראל, מנהיג אהוד ופופולארי בעם שלא יגיע ממוסדות השלטון ולא יהיה איש ציבור, אלא יהיה "סלבריטי" (במונחים של אותה תקופה..)

ומה אתם יודעים? הנה ארקדי גאידמק יצר "תנועה חברתית", ואף אחד לא בטוח מה המניעים האמיתיים של כל הדברים שהוא עשה עד כה..

הממ.. חומר למחשבה? ;)

פורסם

אני מסכים איתך

יש ה' אבל לא של האיסלם לא של היהדות ולא של כלום

זה פשוט כוח כזה שמשליט סדר בעולם

אה עכשיו יש ה'? איזה שינוי תפיסתי...

פורסם

אה עכשיו יש ה'? איזה שינוי תפיסתי...

עכשיו התכונתי ה' בפירוש של כוח עליון,אני קורא לזה טבע..

בהתחלה התכוונתי "ה'" שזה יותר כיוון של ה' של דת שזה אני לא מאמין

קצת הבנת הנקרא לא תזיק לך

פורסם

מצטער אני לא מתווכח על יכולות שכליות עם ילד בן 13.

פורסם

אה בסדיייר..

פורסם

למה להעליב

אני חושב שההוכחה החזקה ביותר לקיום האלוקים כמו שהדת תופסת אותו זה עם ישראל

פורסם

ראיתי עד הסוף.

אני מנסה לקרוא עכשיו בספר יחזקאל ולהבין אולי קצת יותר.

לדעתי יש כאן טיפה הסטה.

פורסם

פסוקי התנ"ך יכולים להיקשר בקלות לכל מני מאורעות שנרצה. היתה פעם סדרת מתח טלויזיונית על חוקר מקרי רצח עם כוחות מיוחדים (שכחתי את השם שלה), ובאחד הפרקים ציטטו פסוקים מהתנ"ך שלכאורה ניבאו את אסון צ'רנוביל, וזה נעשה בצורה מאוד משכנעת.

פורסם

זה כמו הצופן התנכי

לקחו ספר שמן אחר וגם איתו הצליחו בקומבינה של אלכסונים וכו' למצוא דברים שקראו כמו קריסת בניני התאומים וכו'

בקיצור הכל בלוף

פורסם

זה כמו הצופן התנכי

לקחו ספר שמן אחר וגם איתו הצליחו בקומבינה של אלכסונים וכו' למצוא דברים שקראו כמו קריסת בניני התאומים וכו'

בקיצור הכל בלוף

דוקא זה יותר אמין כי יש שם ממש הרבה קומבינציות של משמעות בשום ספר אחר לא מצאו כל כך הרבה צרופי מיקרים עם תוכן

פורסם

זה כמו הצופן התנכי

בקיצור הכל בלוף

לא לזה התכוונתי בדיוק, גם פסוקי התנ"ך כמו שהם (בלי אלכסונים וטורים וקומבינציות) נתונים ליותר מדי מניפולציות. מה שהראו באותה סדרת טלויזיה היה פשוט ציטוט של פסקה מקראית בשלמותה כמו שהיא.

אבל יחד עם זאת חייבים להודות שיש לפסוקי התנ"ך מסרים אל - זמניים ומשמעותיים לכל זמן (ולכל מקום), וכאן הגאוניות שבתנ"ך (כמו שכתבתי בפוסט בעמוד הקודם, אני חושב שמחברי התנ"ך, הנביאים שלנו וחז"ל היו אנשים גאונים באמת, עם אינטואיציה פנומנאלית), כי המסרים האלה הם בד"כ לקחים שהאנושות אמורה ללמוד ולא כ"כ מצליחה.

כל העניין של הצופן התנ"כי דווקא לא אמין בעיני, ניתן למצוא קומבינציות כמעט לכל ארוע שהוא. אני יכול למצוא לך קומבינציה שתראה "נבואה" שאני אתקבל לטכניון באוקטובר 2004, ולאו דווקא בתנ"ך.

ווהרי מעולם לא מצאו צופן למאורע שקרה לפני שהוא התרחש.

מן הסתם לא מצאו "צפנים" בשום ספר אחר.. לא חיפשו!

פורסם

חיפשו דוקא בספרים אחרים כשערכו השוואות ולא מצאו ספר שיש לו כל כך הרבה צרופים על כמות אותיות כזו קטנה נראה לי השוו את זה למובי דיק ולמלחמה שלום ועוד איזה ספר והתנ"ך ניצח בגדול אם אני זוכר נכון 1:1000 ביחס למקום 2 וגם המשמעות היתה יותר בהקשר

נ.ב. אתה לומד בטכניון? גם אני לומד שםן

פורסם
דמגוגיה

דמגוגיה היא שיטה לשכנוע והשגת כוח פוליטי המתבססת על פנייה לדעות קדומות, פחדים, אמונות תפלות וציפיות הציבור הרחב - לרוב באמצעות שימוש ברטוריקה ותעמולה מתלהמות ורגשניות, ולעתים קרובות תוך שימוש במוטיבים לאומיים או פופוליסטיים.

המחקר בתחום עמדות ושכנוע בפסיכולוגיה החברתית מראה כי טיעונים דמגוגיים, במקרים רבים, הינם יעילים לא פחות מטיעונים בדרכי הגיון; זאת משום שבטווח הארוך האדם אינו זוכר מי העביר המסר, את מידת אמינותו, או את טיעוניו, אלא את המסר בלבד, ולעיתים אף את העובדה כי היו שלל טיעונים שתמכו בו (גם אם הללו היו שטחיים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים