עבור לתוכן

איך חברות כמו גוגל יוטוב וכדומה מרוויחות?הרי הכניסה לאתר לא עולה..

Featured Replies

פורסם

הרי אם הציבור לא ממן אותם וכל אחד יכול להיכנס לאתרים האלה בחינם אז איך הם שוות כלכך הרבה כסף והבעלים שלהם כלכך עשירים?

כאילו חוץ מפרסומת ממה עוד הם יכולים להרוויח? מניות בבורסה או דברים כאלה?

פורסם

פרסומות בעיקר אני מניח

פורסם

הם מרוויחות כיום את מרבית ההכנסות שלהם מפרסומות. אתה צריך לחשוב על היקף החשיפה לפרסומות באתרים האלו, הם מעל לכל דימיון (זה עולמי, וזה האתרים הכי פופלרים בתחום)...

חוץ מזה גוגל עושה מחקר וניסיונת גם על מערכת פרסומות לרדיו / עיתון / טלוויזיה כמקור הכנסה נוסף, ואני מניח שביוטיוב ינסו להוסיף פרסומות גם לפני צפיה בסרטים....

פורסם
  • מחבר

וחוץ מפרסומות? מה לגבי המניות שלהם בבורסה..?

קראתי פעם שנגיד ביל גייטס או אנשים שפתחו חברה גדולה.. אז כשהחברה היתה קטנה היה לה מניות קטנות ובזכות זה שהמניות גדלו במלא ככה החברה נהייתה שווה כלכך הרבה.. אז גם לגוגל ויוטוב היו מניות ככה..? ולאט לאט המניות שלהם גדלו?

כאילו זה גם מקור הכנסה עצום לא?

פורסם

youtube עושה פרסום ממוקד לפי תוכן הסרטים.

ל- google יש את adsence ו- adwords - שאלה שירותי הפרסום הכי פופולארי באינטרנט שמתלבש על האתר ומציע תוכני פרסום לפי תוכן האתר.

פרט לכך לגוגל יש עוד המון שירותיים עסקיים בתשלום כמו chekout - שזה כמו paypal (חשבון כספי אינטרנטי) - ויש עמלות על השימוש בו בצד העסק.

שירותי אי-מייל לאירגונים, שירותי סטטיסטיקה, שירותי SEO ועוד ועוד ועוד

מה שחינם לך... לא חינם לבתי עסק שאתה גולש בהם.

פורסם
  • מחבר

אז האנשים שימצאו את גוגל גם הרוויחו מהמניות? או רק פרסומות?

כאילו מה בכלל מביא המניות? מי מרוויח מיזה?

פורסם

אני מציע לך לרשום "מניות" בגוגל ואני מניח שתיכנס לויקיפדיה באחד הלינקים - פשוט תקרא קצת על מושגים כלכליים

פורסם

אז האנשים שימצאו את גוגל גם הרוויחו מהמניות? או רק פרסומות?

כאילו מה בכלל מביא המניות? מי מרוויח מיזה?

מניות הם דרך לגייס כסף. חברה "מנפיקה" חלקים מהשליטה בה תמורת כסף. עד שגוגל הנפיקה ב 2004 היא הייתה באחזקת שני אחים.

אבל הם החליטו להנפיק את החברה לטובת גיוס כסף לפרוייקטים השאפתניים שלהם.

בכל מקרה - כסף שהונפק ממניות - לא מופיע בתור רווח תפעולי - אלא בתור הון של החברה.

זאת אומרת שאם השאלה שלך איך גוגל עושה כל כך הרבה כסף - ואתה מתכוון לפירסומים על הרווחים המטורפים של החברה - אז לא מדובר בכסף מהנפקת מניות. מה גם שאחרי ההנפקה מניות מחליפות ידיים פרטיות - לא עושות כסף עבור החברה - בד"כ.

גוגל עושה מיליארדים בכל רבעון פשוט רווחים מהתפעול השוטף... בין השאר שירות הפרסום שלהם שהוא השרות הכי פופלארי באינטרנט - שהיא המדיה הכי גדולה בעולם - אז למה להתפלא... זה כמו השוק של כל חברות המדיה הישנה (טלוויזיה, עיתונים , רדיו וכו') בעולם בייחד - וגוגל היא הדינוזאור הכי גדול שם.

פורסם
  • מחבר
מניות הם דרך לגייס כסף.

אבל מצד שני אתה אומר

כסף שהונפק ממניות - לא מופיע בתור רווח תפעולי - אלא בתור הון של החברה.

אז בעצם הכסף הזה הוא וירטואלי ולפי זה מוערך שווי החברה.. אבל מתי הכסף יתממש למציאותי..

ואיך בדיוק שני האחים שהמציאו את גוגל קיבלו את הכסף מהמניות שהם הנפיקו לאנשים?

הרי זה הון של החברה.. אז הם לא מקבלים מיזה כלום..

פורסם

youtube עושה פרסום ממוקד לפי תוכן הסרטים.

ל- google יש את adsence ו- adwords - שאלה שירותי הפרסום הכי פופולארי באינטרנט שמתלבש על האתר ומציע תוכני פרסום לפי תוכן האתר.

פרט לכך לגוגל יש עוד המון שירותיים עסקיים בתשלום כמו chekout - שזה כמו paypal (חשבון כספי אינטרנטי) - ויש עמלות על השימוש בו בצד העסק.

שירותי אי-מייל לאירגונים, שירותי סטטיסטיקה, שירותי SEO ועוד ועוד ועוד

מה שחינם לך... לא חינם לבתי עסק שאתה גולש בהם.

בשלב זה שירותי האמייל לאירגונים, סטטיסטיקה, (הם נותנים SEO ?), וכל השאר, הם בחינם לכולם, גם לך וגם לבתי עסק, לא ? לגבי ה CHECKOUT שלהם, הפופלריות שלו נראית לי ממש שולית לעומת PAYPAL ובעקבות זה גם ההכנסות שלהם מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים