עבור לתוכן

ארה"ב רודפת את ישראל בגלל... אחוז הפיראטיות הנמוך?

Featured Replies

פורסם

מערכת הפעלה אפשר לקנות גם ב600, וזה פעם בכמה שנים

כנ"ל לגבי אופיס

אז תפרוס את זה לחודשים וזה לא יוצא נורא

אין לך כסף לנרו? תשתמש בתוכנה שבאה עם WINDOWS

אין לך כסף לCS2? תשתמש בתוכנה חינמית אחרת

אבל אל תצדיק את הגניבה שלך בזה שאתה לא יכול להרשות לעצמך

כי זה לא נכון.

• תגובות 48
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"אני רק מנסה להסביר שהפגיעה בחברות היא לא כל כך גדולה כמו שמנסים להציג אותה. לפחות לדעתי. זה כמובן נושא שמאוד קשה להעריך או להוכיח ולכן הויכוח קיים."

אז על אותו משקל אפשר לפלח לשרי אריסון 500 מהארנק-זה במילא לא הרבה בשבילה! ו5 שקל ?? ושקל בודד??

פורסם

אנחנו עוד לא מדינת עולם שלישי עם תלג לנפש של 200 דולר, ארה"ב לא כזו רחוקה מאיתנו ברמת החיים ואיכשהו הם מסתדרים.

וניקח את הדוגמא שלך. כל הסכומים שהבאת מגיעים לכדי משכורת אחת, אבל מתפרסים על פני מספר שנים. נניח ורכשת מחשב חדש עם כל התוכנות האלה ב2002, תוכל להסתדר ללא שום הוספת מחיר עד כ2008. עידכונים באים בחינם למי שרכש. משחקים אפשר לקנות בחבילות, במבצעים, בחבילות במיליון ואחד דרכים (עובדה שאני מצליח לקנות מבחר די רב של משחקים ל360 ממשכורת צבאית בלבד, הכל עניין של עדיפויות) אז משכורת אחת שאפשר לפרוש על 6 שנים?

פורסם

"אני רק מנסה להסביר שהפגיעה בחברות היא לא כל כך גדולה כמו שמנסים להציג אותה. לפחות לדעתי. זה כמובן נושא שמאוד קשה להעריך או להוכיח ולכן הויכוח קיים."

אז על אותו משקל אפשר לפלח לשרי אריסון 500 מהארנק-זה במילא לא הרבה בשבילה! ו5 שקל ?? ושקל בודד??

זה בכלל לא על אותו משקל.

בגל מקרה, שיתוף הקבצים לא ייפסק, ושייעשו את זה בתשלום מצדי..

פורסם

מה ההבדל ?? אני מחיל פשוט את החברה בשרי אריסון ואת התוכנה בשווה כסף שלה?? אולי בגלל שזה גורם להרבה אנשים להיראות בתור גנבים ולכן הם רוצים לשבור את המראה??

בטח ששיתוף הקבצים יעלה כסף(לפחות בהתחלה מצד החברה שמספקת את החיבור)

פורסם

יש הבדל רציני

אם אתה לוקח משהו פיזי (זה גם כסף) אתה מונע מהבעלים החוקיים שלו להשתמש בזה

אם אתה מעתיק תוכנה אתה לא מונע מהבעלים החוקיים שלה להשתמש בתוכנה

פורסם

או.קיי.

אז מבחינת אנשים בעלי מוסר, זה בדיוק אותו הדבר.

גניבה חלה גם על תוכנה, אפילו שזה לא מפריע ל"בעליה החוקי".

פורסם

כאשר אתה מוריד תוכנה אתה מונע מהבעלים המוקרי שלה להשתמש בה בייעוד הכי בסיסי שלה- להרוויח כסף

פורסם

לא

אתה מונע מהמפתח שלה להרוויח כסף

פורסם

רובכם פה מפספסים את הנקודה העיקרית ששלמה ניסה להסביר.

קשה מאוד להוכיח כמה ואם בכלל נפגעות החברות מהפיראטיות מהסיבה הפשוטה שהמשוואה של X אנשים שהורידו בצורה פיראטית כפול מחיר התוכנה לא שווה את גודל ההפסד הכספי של החברה מהסיבה הפשוטה שאם לא היתה אופציה פיראטית לתוכנה, אותו מוריד פיראטי לא היה קונה אותה והיה משתמש באלטרנטיבה זולה יותר או פיראטית אחרת.... כמובן שזה פתוח לויכוח כי אנחנו נכנסים לראש של מאות מיליוני אנשים וכל אחד הוריד מסיבה אחרת אבל את העיקרון אני מקווה שקלטתם.....

פורסם

מאידך גיסא, אם לא היה אפשר להעתיק את וינדוס, אני בטוח ב-99% שהיא לא הייתה פופולארית כמו היום. למען האמת, אני מאמין שאפל היו משווים עם וינדוס מבחינת מכירות.

לרוב החברות כדאי לאפשר למוצרים שלהם להיות מועתקים, למה? כי הפרסום הכי טוב הוא מפה לאוזן וחווית שימוש של המשתמש עצמו.

אמנם נכון שלא כולם קונים, אבל על כל 5 מעתיקים יש 1 שקונה, אם מכניסים למשוואה אז זה בהחלט יוצא משתלם.

לצורך העניין, אם הייתי מפתח תוכנה טובה שאני יודע שמשתמש חייב להשתמש בה אך באותה עת יש גם אלטרנטיבות אחרות, אני כן אאפשר "לפרוץ" אותה, למה?

כי על כל 5 שמורידים יש 1 שקונה.. מפה גם נגזר עניין הפופולאריות והפרסום של התוכנה.

פורסם

או שהיית מתמחר אותה בהתאם כך שהיא תהיה הבחירה האידיאלית, אתה צודק בהחלט.

זה עוד פן מאוד משמעותי בנושא "גניבת" תוכנות, כי מצד אחד אתה יכול לראות את הדברים כפי שהצגת אותם [שאני מאמין שהם נכונים] אבל מצד שני אפשר להגיד שאם לא היתה דרך פיראטית לפרוץ והתוכנה שלך היתה הרבה יותר טובה ונוחה ויעילה מכל תוכנה אחרת בשוק כך שרוב המשתמשים היו חייבים אותה - הם היו קונים אםלא היתה להם דרך להשיג אותה בחינם, ושוב כמובן שלדעתי זה שגוי כי האדם הפשוט לא ירצה לשלם 1000+ ש"ח [וגם לא 600-700!!!!] על תוכנת הפעלה או תוכנת עריכת תמונות כך שבכל מקרה הוא לא היה קונה אותה..

בנוסף אפשר לרתום את הפיראטיות למטרות רווח אם מפתחי התוכנה היו מספיק חכמים [או אולי פחות צרי אופקים ועקשנים]

פורסם

בוא נגיד שאם כל אדם בארץ היה יכול לקחת כל מכונית שיש בעולם לנסיעה בלי הגבלה, ואח"כ להשאיר אותה אז רוב האנשים לא היו נשארים עם פרארי... לא נוחה, זוללת דלק, ולא פרקטית.

למה אני נותן את הדוגמא הזאת? כי רק ע"י פיראטיות התוכנות הבאמת טובות יכולות להגיע לתודעה של כולם. אם אני לא הייתי יכול להתנסות בצורה מלאה בכל התוכנות הפופולאריות שקיימות לשימוש X (נניח אנטיוירוס) ייתכן שהייתי יושב היום עם אנטיוירוס חרא ואפילו לא הייתי יודע על זה. ובאותה העת החברה שפיתחה את האנטיוירוס הכי טוב לא הייתה מגיעה לתודעת הציבור ובסופו של דבר נעלמת או מפסיקה להשקיע משאבים במוצר (כי במקום להשקיע בפרסום הם השקיעו במוצר, דבר שבכמה תחומים יכול להביא לכשלון)

אתה רואה את זה טוב מאוד בתחומים בהם אי אפשר 'להתנסות' בצורה רחבה במוצר לפני הרכישה, כמו למשל תעשיית הרכב. ולכן אני מאמין שהפיראטיות עוזרת לתעשיית התוכנה להשתפר ולהתשכלל כל הזמן ע"י 'ברירה טבעית' של הגולשים שמשתמשים בתוכנות היותר טובות כמעט תמיד.

כמובן שזהו לא כלל וזה לא פועל ב-100% כל הזמן ולא על כל שוק המחשבים.

פורסם

לצורך העניין, אם הייתי מפתח תוכנה טובה שאני יודע שמשתמש חייב להשתמש בה אך באותה עת יש גם אלטרנטיבות אחרות, אני כן אאפשר "לפרוץ" אותה, למה?

כי על כל 5 שמורידים יש 1 שקונה.. מפה גם נגזר עניין הפופולאריות והפרסום של התוכנה.

אאל"ט בBF2 עשו את זה

פורסם

אתם יודעים מה הכי מצחיק פה?

שאם יעשו עלינו חרם...אז כולם פשוט יורידו יותר ויהיו פיראטיים יותר מקצוענים...

ממש אבסורד, מדינה של 4 מיליון או 5 מיליון משתמשים לעומת ביליונים....בטח השנאה לישראל קשורה לזה או סתם זה שהיא תופסת כותרות יותר ממדינות אחרות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים