עבור לתוכן

אושר טרומית חוק "שי דרומי" שייאפשר לאנשים להגן על ביתם

Featured Replies

פורסם

לפני 100 שנה "הסתדרנו" יופי עם גנבים חמושים שממש לא הייה להם איכפת לחסל כמה יהודים על הדרך... אני באמת לא חושב שהבדואים התקדמו הרבה מאז...

מצד שני, כמעט כל החוואים עשו צבא ולרובם יש ניסיון קרבי ::)

• תגובות 99
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה חי בסרט שגבר מבוגר עם משפחה יסכן את החיים שלו בשביל כמה כבשים?

גם אם הוא היה לפני 20 שנה בגולני...

פורסם

ועכשו כשהם יותאים עם נבוט כדי לגרש את הפורצים הם לא מסכנים את החים שלהם?

וזה שהבית שלהם יותר פרוץ מבית זונות ובדואים יכולים להסתובב שם חופשי- זה לא מסכן את החיים שלהם?

פורסם

ועכשו כשהם יותאים עם נבוט כדי לגרש את הפורצים הם לא מסכנים את החים שלהם?

אם הם ידעו שהפורץ חמוש, מבטיח לך שהם לא יצאו

וזה שהבית שלהם יותר פרוץ מבית זונות ובדואים יכולים להסתובב שם חופשי- זה לא מסכן את החיים שלהם?

מה זה קשור לעולם?

בכל מקרה, אני מכיר את העניין הזה קצת יותר מקרוב

אמנם לא עם בדואים, אבל גניבות של בקר (כבשים) בנסיבות דומות

במצב הנוכחי, מנסים לרדוף אחריהם

אבל בחיים לא הייתי יוצא אליהם עם נשק אם ידעתי שגם הם חמושים

ה3 כבשים שהם יקחו לא שווה את הסיכון

פורסם

סבבה, אז תגיד שאתה בקטע של "לדרבן" את המשטרה על חשבון החיים של בעלי החוות

בכל אופן, זה לא צריך להגיע למצב כזה

הם פשוט יבואו חמושים בקבוצות

אף אחד לא יקח את הסיכון של להתמודד מולם במטרה להגן על רכוש

ואז תיצור מצב של אנשים חמושים שעדיין לא יכולים להגן על עצמם.

אבל אין שום דבר שמונע מהם לעשות את זה גם היום!! מישהו יכול למנוע מקבוצה של בדואים חמושים לפשוט על חווה בנגב?? לא! ואם בעל החווה יתנגד להם, מי שייכנס לכלא זה הוא ולא הם! אז מה לעזאזל הנקודה שלך? שאם תנתן לחקלאים הזכות להתגונן, הבדואים יסלימו את ההתנהגות שלהם? זו בדיוק הגישה שהובילה למלחמת לבנון השניה! "אנחנו לא נגיב כדי לא ליצור הסלמה" אז הנה, הריסון העצמי התפוצץ לנו בפנים וזה היה כל כך, אבל כל כך צפוי שאפילו בן אדם עיוור שחי על המאדים יכול היה לראות את זה מגיע מקילומטרים.

תפנים שיש אנשים שמפרשים הבלגה כחולשה, ובאנשים כאלו צריך לטפל רק בשפה שהם מבינים - כח.

סבבה, אז תגיד שאתה בקטע של "לדרבן" את המשטרה על חשבון החיים של בעלי החוות

המשפט הזה כל כך צבוע שזה לא ייאמן. אתה מציע להפקיר את החקלאים לגורלם ולרחמיהם של הבדואים. אני מציע לתת להם *לפחות* את הזכות להגן על עצמם (זכות בסיסית שאין להם). אז מי מהמר על החיים של בעלי החוות? אני או אתה?

ה3 כבשים שהם יקחו לא שווה את הסיכון

וואלה. עכשיו באמת הוכחת שאתה "מכיר את העניין הזה מקרוב". הם לא גונבים "3 כבשים", הם גונבים עשרות ומאות והורסים חיים שלמים.

אבל בחיים לא הייתי יוצא אליהם עם נשק אם ידעתי שגם הם חמושים

כנראה שבגלל זה אתה לא חקלאי בנגב.

פורסם

אבל אין שום דבר שמונע מהם לעשות את זה גם היום!! מישהו יכול למנוע מקבוצה של בדואים חמושים לפשוט על חווה בנגב?? לא! ואם בעל החווה יתנגד להם, מי שייכנס לכלא זה הוא ולא הם! אז מה לעזאזל הנקודה שלך? שאם תנתן לחקלאים הזכות להתגונן, הבדואים יסלימו את ההתנהגות שלהם? זו בדיוק הגישה שהובילה למלחמת לבנון השניה! "אנחנו לא נגיב כדי לא ליצור הסלמה" אז הנה, הריסון העצמי התפוצץ לנו בפנים וזה היה כל כך, אבל כל כך צפוי שאפילו בן אדם עיוור שחי על המאדים יכול היה לראות את זה מגיע מקילומטרים.

תפנים שיש אנשים שמפרשים הבלגה כחולשה, ובאנשים כאלו צריך לטפל רק בשפה שהם מבינים - כח.

אתה בכלל קראת את התגובות שלי?

אני לא נגד פעולה, אבל לא כזאת

תכניס אותם לכלא ל20 שנה ע"י חקיקה

זה ירתיע אותם יותר.

המשפט הזה כל כך צבוע שזה לא ייאמן. אתה מציע להפקיר את החקלאים לגורלם ולרחמיהם של הבדואים. אני מציע לתת להם *לפחות* את הזכות להגן על עצמם (זכות בסיסית שאין להם). אז מי מהמר על החיים של בעלי החוות? אני או אתה?

כנ"ל

וואלה. עכשיו באמת הוכחת שאתה "מכיר את העניין הזה מקרוב". הם לא גונבים "3 כבשים", הם גונבים עשרות ומאות והורסים חיים שלמים

בטוח יותר ממך

בחייאת דינק, הם דוחפים את הכבשים בסובארו פשע ואנחנו רודפים אחריהם בשדות

מה אתה משחק אותה כאילו יש לך מושג על מה אתה מדבר?

כנראה שבגלל זה אתה לא חקלאי בנגב.

לא צריך להיות חקלאי בנגב

אפשר להיות גם חקלאי במושב בצפון, למשל כזה שנמצא ליד הכפר איבטין

פורסם

היום גם יש חקיקה, וגם היום לא מיישמים אותה... מה גורם לך לחשוב שגם אם יחקקו שגניבה= עונש מוות מישהו יישם את זה?

בדרום הם שורפים חממות שלימות, גונבים\ משמידים עדרים שלמים. המצב פה בכלל לא דומה למצב בצפון.

פורסם

היום גם יש חקיקה, וגם היום לא מיישמים אותה... מה גורם לך לחשוב שגם אם יחקקו שגניבה= עונש מוות מישהו יישם את זה?

אפשר לקבוע בחוק עונשים קבועים/עונש מינימלי

ולא לתת לשופטים לגזור עונש על פי הצד שהם קמו בבוקר

בדרום הם שורפים חממות שלימות, גונבים\ משמידים עדרים שלמים. המצב פה בכלל לא דומה למצב בצפון.

אני חושב שאתה סתם עושה דמוניזציה לגנבים (שזה לא דבר קל)

המטרה שלהם היא לגנוב, לא להתעלל בבעלי החוות/החקלאים

פורסם

אני לא נגד פעולה, אבל לא כזאת

לא מעניין אותי בעד איזו פעולה אתה, הדיון הוא על פעולה ספציפית שאתה מתנגד לה מנימוקים לא הגיוניים.

איך תכניס אותם לכלא ל-20 שנה? תקבע עונש מינימום? כן, זה בטוח יעזור.. במיוחד כשהשוטרים מגיעים שעה אחרי שקוראים להם, אחרי שהגנבים כבר ברחו עם השלל (במקרה הטוב) או היכו/דקרו את החלקאי במקרה הפחות טוב. ולך תמצא עכשיו שוטרים שייכנסו לרהט. מצב שבו אדם לא יכול להגן על רכושו הוא לא מתקבל על הדעת.

בחייאת דינק, הם דוחפים את הכבשים בסובארו פשע ואנחנו רודפים אחריהם בשדות

מה אתה משחק אותה כאילו יש לך מושג על מה אתה מדבר?

א) אתה גורם לזה להשמע כאילו שזה "בסדר"... "הם סך הכל דוחפים כמה כבשים בסובארו, לא ביג דיל"

ב) יש שגונבים שלוש כבשים ודוחפים באוטו ויש שגונבים את כל העדר

המטרה שלהם היא להרוויח כסף - אם כל מה שצריך כדי לקבל מהחקלאי 50,000 ש"ח זה לשרוף את החווה שלו - הדלק והגפרורים זה כסף קטן. אתה פשוט מנותק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3361782,00.html

תקרא את הכתבה הזאת. האם אתה טוען שהחקלאים משקרים?

פורסם
לא מעניין אותי בעד איזו פעולה אתה, הדיון הוא על פעולה ספציפית שאתה מתנגד לה מנימוקים לא הגיוניים.

איך תכניס אותם לכלא ל-20 שנה? תקבע עונש מינימום? כן, זה בטוח יעזור.. במיוחד כשהשוטרים מגיעים שעה אחרי שקוראים להם, אחרי שהגנבים כבר ברחו עם השלל (במקרה הטוב) או היכו/דקרו את החלקאי במקרה הפחות טוב. ולך תמצא עכשיו שוטרים שייכנסו לרהט. מצב שבו אדם לא יכול להגן על רכושו הוא לא מתקבל על הדעת.

אז בשביל מה אתה בכלל מגיב לטענות שלי אם לא מעניין אותך?

זה בכלל לא כמו שאתה מתאר את זה

לא מדובר בשוד מזויין

הם פשוט גנבים, אם אתה רודף אחריהם הם בורחים

ואני לא מצליח לקלוט איך לחמש את שני הצדדים (ושלא תטעה, אין סיכוי שזה מה שיעצור אותם ואין לי ספק שהם יתחמשו) יעזור לאחד מהצדדים

א) אתה גורם לזה להשמע כאילו שזה "בסדר"... "הם סך הכל דוחפים כמה כבשים בסובארו, לא ביג דיל"

ברור שזה לא בסדר, אבל זה המצב בפועל

ב) יש שגונבים שלוש כבשים ודוחפים באוטו ויש שגונבים את כל העדר

לא נתקלתי בדבר כזה

זה לא פשוט לגנוב כמה מאות (לפחות) כבשים

המטרה שלהם היא להרוויח כסף - אם כל מה שצריך כדי לקבל מהחקלאי 50,000 ש"ח זה לשרוף את החווה שלו - הדלק והגפרורים זה כסף קטן. אתה פשוט מנותק.

ממש לא מנותק, זה היה קורה על בסיס שבועי

גם עם כלבים, גדר ומערכת אזעקה בסכום עתק (מהסוג שמתקשרת לפלאפון ומודיעה "פריצה במשק" :))

בסופו של דבר, מה שהם עושים זה לפרוץ ולגנוב כמה כבשים, לא לשרוף חממות ולא להשמיד את העדר

פורסם
אחד החוואים שמע לפני כמה חודשים רעשים מוזרים מהדיר שלו. הוא יצא החוצה וראה מישהו מתעסק עם הכבשים. הבחור, שידע בדיוק מה קורה למי שמעז לירות באוויר, תפס את הפורץ ביד וניסה לסלק אותו בדיבורים. השותף של הפורץ, שהתחבא בקרבת מקום, שלף סכין ודקר את החוואי בצוואר. שלושה ימים עברו עד שחלפה הסכנה לחייו.
זה מתחיל משיחת טלפון שבה הוא נדרש לשלם תמורת "הגנה" על המשק שלו. כשהוא מסרב, הוא יודע מה יקרה למחרת בבוקר. בין השאר פרצו לבית האריזה שלו, הרסו חממות, ופעם סגרו לו את השערים עם מנעולים כדי שהתאילנדים לא ייצאו לעבודה. הנזק מוערך במאות אלפי שקלים.
מנהרה שלמה של פלפלים נעקרה. הנזק, אתם בטח מתחילים כבר לקלוט את התמונה, מוערך בעשרות אלפי שקלים.
יוסי, שביום שישי אחד קיבל דיווח שהמחסן שלו נפרץ. הוא הגיע למקום בריצה, אבל כל המהירות שבעולם לא עזרה: קיר שלם נשרף, והמחסן רוקן. סחורה בשווי 70 אלף שקל נעלמה. יוסי, שהחליט לא לוותר, הרים את הקיר מחדש - הפעם עם מיגון מתכת בעובי ארבעה ס"מ. בפעם הבאה שהפורצים הגיעו, הם ירדו עם חבלי סנפלינג מהגג.
שלום, שקיבל טלפון עם ההוראה ללכת ולארגן 30 אלף שקל. שלום שלח את המטלפן ללכת ולהזדיין, ולמחרת גילה שריסקו לו מחשב השקיה בשווי 8,000 שקל. אחר כך באה האזהרה הצפויה - לא תשלם, ככה זה יהיה כל יום - ואחרי שריסקו לו עוד שני מחשבים, הוא נכנע ושילם.
ליורם היה טרקטור בשווי 200 אלף שקל. אני כותב "היה" כי נכון לעכשיו, השווי שלו עלה ל?250 אלף: זה קרה אחרי שהטרקטור נגנב, והוא נדרש לשלם "רק רבע מהמחיר המלא". גם הוא שילם.

לפני חודשיים קיבל ליאור טלפון אנונימי שבישר לו שמישהו שילם 40 אלף שקל כדי שיפגעו בו. כדי להיחלץ מהמצב הזה הוא נדרש לשלם 60 אלף. כשאני שואל אותו אם הוא שילם, הוא שותק.

אבל לך תדע, אולי כל החקלאים האלה משקרים ואתה צודק.. הבדואים רק מעמיסים שלוש כבשים על הסובארו ונוסעים.

פורסם
אפשר לקבוע בחוק עונשים קבועים/עונש מינימלי

ולא לתת לשופטים לגזור עונש על פי הצד שהם קמו בבוקר

יופי... ועל מי בדיוק תטיל את העונש?

נראה לך שהמשטרה עוצרת אותם או חוקרת משהו בכיוון הזה?

אם היו עושים משהו עכשו לא הייה צורך בחוק הזה.

הבעיה היא שעושים כלום!

אני חושב שאתה סתם עושה דמוניזציה לגנבים (שזה לא דבר קל)

דמוניזציה לגנבים?! אתה אמיתי?

הם שורפים לאנשים את כל הרכוש שלהם. את כל מה שהם עבדו בשבילו כל החיים. השקעות של מאות אלפי שקלים. ובד"כ לא פעם אחת.

ואותם אנשים יכולים לעשות שום דבר כדי למנוע את זה.

+ יש אייומים על החיים של המשפחות שלהם

+ רשויות החוק- שקיימות גם בזכות המיסים של אותם אנשים- לא נוקפות אצבע כדי להגן עליהם.

ברור שזה לא בסדר, אבל זה המצב בפועל

ובגלל שזה המצב לא צריך לעשות שום דבר פרקטי כדי לעצור את זה וכמה שיותר מהר?

לא נתקלתי בדבר כזה

זה לא פשוט לגנוב כמה מאות (לפחות) כבשים

מביאים משאית וטנדר- מעמיסים כמה עשרות כבשים- הורגים\ חוזרים יום אחרי כדי לקחת את השאר.

היו מיקרים גם שפשוט פתחו את השער והובילו את העדר רגלית כמה ק"מ עד המאהל... באמת לא סיפור

פורסם
אחד החוואים שמע לפני כמה חודשים רעשים מוזרים מהדיר שלו. הוא יצא החוצה וראה מישהו מתעסק עם הכבשים. הבחור, שידע בדיוק מה קורה למי שמעז לירות באוויר, תפס את הפורץ ביד וניסה לסלק אותו בדיבורים. השותף של הפורץ, שהתחבא בקרבת מקום, שלף סכין ודקר את החוואי בצוואר. שלושה ימים עברו עד שחלפה הסכנה לחייו.

אני אמרתי באיזשהו שלב שלדבר איתם זה הפתרון?

זה מתחיל משיחת טלפון שבה הוא נדרש לשלם תמורת "הגנה" על המשק שלו. כשהוא מסרב, הוא יודע מה יקרה למחרת בבוקר. בין השאר פרצו לבית האריזה שלו, הרסו חממות, ופעם סגרו לו את השערים עם מנעולים כדי שהתאילנדים לא ייצאו לעבודה. הנזק מוערך במאות אלפי שקלים.

אם מנסים לסחוט ממך פרוטקשן, נשק לא יעזור לך

אם מישהו רוצה לשרוף לך את החווה, נשק לא יעזור

מנהרה שלמה של פלפלים נעקרה. הנזק, אתם בטח מתחילים כבר לקלוט את התמונה, מוערך בעשרות אלפי שקלים.

כנ"ל

שלום, שקיבל טלפון עם ההוראה ללכת ולארגן 30 אלף שקל. שלום שלח את המטלפן ללכת ולהזדיין, ולמחרת גילה שריסקו לו מחשב השקיה בשווי 8,000 שקל. אחר כך באה האזהרה הצפויה - לא תשלם, ככה זה יהיה כל יום - ואחרי שריסקו לו עוד שני מחשבים, הוא נכנע ושילם.

כנ"ל

ליורם היה טרקטור בשווי 200 אלף שקל. אני כותב "היה" כי נכון לעכשיו, השווי שלו עלה ל?250 אלף: זה קרה אחרי שהטרקטור נגנב, והוא נדרש לשלם "רק רבע מהמחיר המלא". גם הוא שילם.

כנ"ל

מה אתה חושב? שהחקלאים הם צ'אק נוריס?

אם מישהו סוחט אותם בשביל פרוטקשן שום נשק לא יעזור

בדיוק כמו שהמון עסקים בערים בצפון משלמים אחרת ישרפו להם את העסק

אם כבר זה שיהיה לחקלאים נשק ימעט את תופעת הפריצות ותגביר את הסחיטות

מן הסתם אתה לא יכול לירות במישהו שסוחט אותך, רק אם אתה תופס אותו פורץ

יופי... ועל מי בדיוק תטיל את העונש?

נראה לך שהמשטרה עוצרת אותם או חוקרת משהו בכיוון הזה?

אם היו עושים משהו עכשו לא הייה צורך בחוק הזה.

הבעיה היא שעושים כלום!

צריך במקביל להגביר את האכיפה

להקצות כוחות נוספים לסיורים באזורים האלה

הם שורפים לאנשים את כל הרכוש שלהם. את כל מה שהם עבדו בשבילו כל החיים. השקעות של מאות אלפי שקלים. ובד"כ לא פעם אחת.

ואותם אנשים יכולים לעשות שום דבר כדי למנוע את זה.

+ יש אייומים על החיים של המשפחות שלהם

+ רשויות החוק- שקיימות גם בזכות המיסים של אותם אנשים- לא נוקפות אצבע כדי להגן עליהם.

תעשה הפרדה בין פריצות לבין סחיטה (בזה למזלי לא נתקלתי)

מה יעזור לחקלאי נשק אם סוחטים אותו?

ובגלל שזה המצב לא צריך לעשות שום דבר פרקטי כדי לעצור את זה וכמה שיותר מהר?

ההצעה שלי פרקטית, יותר מזה היא עובדת והוכחה

פורסם

פרקטית?

מתי פעם אחרונה שמעת על פורץ שנעצר?

להגביר אכיפה גם ניסו פעם... לא עזר...

פורסם

מה אתה מטומטם ???

הם סוחטים *בטלפון* ואז הם באים, *פיזית*, פורצים למשק ומממשים את האיום. אני אחזור על זה, למקרה שזה לא היה ברור:

ה-ם פ-ו-ר-צ-י-ם ל-מ-ש-ק וש-ו-ר-פ-י-ם / ה-ו-ר-ס-י-ם מ-כ-ל ה-ב-א ל-י-ד

מבין? לכתוב את זה בפונט גדול יותר? :nixweiss:

תעשה הפרדה בין פריצות לבין סחיטה (בזה למזלי לא נתקלתי)

מה יעזור לחקלאי נשק אם סוחטים אותו?

זה יעזור לו כשמי שסוחט אותו יבוא, *פיזית*, כדי לשרוף לו את החממה. הבנת?

אני אמרתי באיזשהו שלב שלדבר איתם זה הפתרון?
אם מנסים לסחוט ממך פרוטקשן, נשק לא יעזור לך

אם מישהו רוצה לשרוף לך את החווה, נשק לא יעזור

הבאתי את הדוגמאות האלו רק כדי להוכיח שכשאתה אומר ש"הם פשוט גנבים, אם אתה רודף אחריהם הם בורחים" ו"המטרה שלהם היא לגנוב, לא להתעלל בבעלי החוות/החקלאים" אתה פשוט מזיין את השכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים