עבור לתוכן

אושר טרומית חוק "שי דרומי" שייאפשר לאנשים להגן על ביתם

Featured Replies

פורסם

המערכת רקובה מהיסוד, המשטרה מפחדת מהפושעים, ראו מה קרה בחודשיים האחרונים לשוטרים שניסו באמת לעשות משהו, אחד נפצע באורח אנוש לאחר שנדקר בעורף על ידי גנב מכוניות, (השוטר הזה, עשה מה ש90 אחוז מהשוטרים לא עושים, מנסים לבצע את תפקידם כרואי כלומר באמת להלחם בפשע, ולא לצפות מהצד),

לאחר כמה ימים היה עוד מקרה דומה, של שודד שדקר שוטרת, וגם היא במצב קשה.

לכן רוב השוטרים מעדיפים לבוא שעה אחרי, ולצפות מהצד, ולא להתערב, למה לסכן תחיים בשביל 17 שקל לשעה?

אם כבר מצליחים לעשות משהו, ולתפוס מישהו המערכת המשפטית סוגרת עם הפושעים על עונשים מגוחכים, רצחתה? אתה אמור לקבל בין 10-5 שנים, אבל תחתום על עסקת טיעון, תודה באשמה תקבל שנתיים, שליש יורד על התנהגות טובה, אחרי שנה אתה בחוץ.

ובכלל האבסורד, שודד פרץ לך הביתה? הרעיל תכלבי שמירה? מרוקן לך תבית, אתה בא להבריח אותו, מילולית, הוא מתנפל עליך ומכה אותך למוות, אתה מפעיל כוח סביר על מנת לצאת מאירוע זה בחיים? שברתה לו תיד? הוא קיבל כמה מכות יבשות?

אתה תורשע על תקיפה, ותשב בכלא ל3-4 שנים, ותשלם פיצוים לשודד והוא יהנה לו בחוץ.

קיצר אין מה לעשות, צריך לתת אופציה לאזרחים להגן על עצמם, להחזיק בנשק, ושהיו בעלי אפשרות להפעילו על מנת להרוג,לקרקע פושעים המסכנים את רכושם\חייהם, כמובן רק בעת חדירה לשטח פרטי, הבית,חווה, שלך.

ככה הגנבים, יחשבו 20 פעם לפני שיפרצו למישהו לבית, ואם הם יפרצו בכול זאת, ויראו את בעל הבית, הם יפחדו ויברחו ולא יפרקו אותו במכות מבלי שהוא יכול להגיב, ואולי גם על הדרך נצמצם את הפשיעה, בכך שנכניס כמה שודדים לאדמה, ולרובם מגיע את זה, מי שמכה ללא רחמים קשישים חסרי הגנה, בשביל 300 שקל, ולא סתם מכה, אלה מכה עד גרימת דימומים פניימים, ושבירת צלעות, אף ושיינים, צריך לקבל כיתת יורים.

• תגובות 99
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על רצח מקבלים 25 שנה :P

וגם השוטרים האלה לא מבצעים את העבודה שלהם. אם הם היו מבצעים את העבודה שלהם (לירות בדוקר-> לעשות הכול כדי לא להיפגע) הם לא היו נפגעים. אבל הם מפחדים יותר מלעמוד בחקירה של חקירות שוטרים מאשר להידקר כנראה...

פורסם

העונש המקסילמי שאפשר להטיל עליך על רצח הוא 25 שנה, בדר''כ מקבלים הרבה פחות 3-4 שנים במקרה הטוב.

בישראל, אתה תשב יותר זמן על גניבת במבה מאשר על רצח, אלה אם רצחתה ראש ממשלה או מישהו חשוב, עצוב שזה אמיתי.

ועוד משהו ששחכתי, מה לעשות שגם זה חל על שוטרים, הם צריכים לחטוף תמכות מהפושעים בשביל לא לעמוד אחרי זה לדין על אלימות משטרתית וכ'ו.

ובכלל ממה שהבנתי ה2 תקיפות הנ''ל התרחשו בטווח 0 כמעט, לא היה מספיק זמן לשלוף, לדרוך,לנצור ולירות.

פורסם

מה זאת אומרת?

כמו שמעבירים חוק שאפשר לירות בפורץ

כך אפשר לקבוע חוק שיקבע עונשים כבדים (כלומר יחייב בהינתן הרשעה)

לפי דעתי, חוק שיתן אפשרות לירות בפורצים יפעל כמו חרב פיפיות

הפורצים פשוט יגיעו חמושים ומוכנים והיד שלהם תהיה הרבה יותר קלה על ההדק

עם כל הכבוד לשי דרומי, אם כל הפורצים היו חמושים, הוא לא היה עומד למשפט היום אלא בבית העלמין.

אתה יודע כמה שופטים אוהבים את חוקי העונשי מינימום נכון?

פורסם
  • מחבר

מה קשורה הממשלה לעניין?

זה פרופר עניין של המשטרה ובתי המשפט

אהמ השר לביטחון פנים אהמ... ;)

תקצוב המשטרה זה פקיד הממשלה. בקרה עליה זאת אחריות השר לביטחון פנים... :P

לגבי המשטרה- צריך ךהתחלי לאמן אותם כמו מכבי אש: יש אזעקה, ואם תוך זמן סביר הם לא מגיעים למקום הארוע- הם מפוטרים. אבל בארץ "יעילות" נחשבת למילת גנאי...

:xyxthumbs:

אגב, לא ידעתי שבמכבי אש זה ככה.

לפי דעתי ההרתעה צריכה לבוא דרך חקיקה שתקבע עונשים כבדים ובתי משפט שלא יהססו לשלוח לכלא

אוקי, ובוא נהיה פרקטיים לרגע - עכשיו זה לא ככה, ואתה לא שולט בשופטים. אז מה תעשה? שלא נדבר על העובדה שאתה צריך לצפות מהמשטרה לתפוס אותם.

עם כל הכבוד לשי דרומי, אם כל הפורצים היו חמושים, הוא לא היה עומד למשפט היום אלא בבית העלמין.

1) אני מסכים איתך שזה סביר. אין להם אלוהים. הם רצחו את הכלב ואם הוא היה מפריע להם (בלי נשק) הם היו רוצחים גם אותו.

2) אם זה מה שהם יעשו, המשטרה תאלץ להתעורר. הרי המשטרה מתעוררת רק על פי ביקורת ציבורית, לא על פי ביקורת עצמית. מעבר לזה, לרצח מתייחסים ברצינות (קצת) יותר גדולה מאשר לפריצה.

אבל הם מפחדים יותר מלעמוד בחקירה של חקירות שוטרים מאשר להידקר כנראה...

פורסם

אתה יודע כמה שופטים אוהבים את חוקי העונשי מינימום נכון?

מה זה משנה כמה הם אוהבים?

אהמ השר לביטחון פנים אהמ... ;)

תקצוב המשטרה זה פקיד הממשלה. בקרה עליה זאת אחריות השר לביטחון פנים... :P

זה לא ממש משנה מי שר הפנים

לפני כמה שנים עוזי לנדאו היה השר לבטחון פנים, אז הכל היה טוב?

כמו שאמרתי, הפתרון לדעתי הוא בחקיקה מרתיעה

אם תתן לחקלאים רובים, הם יגיעו לבית העלמין במקום לבית המשפט

אוקי, ובוא נהיה פרקטיים לרגע - עכשיו זה לא ככה, ואתה לא שולט בשופטים. אז מה תעשה? שלא נדבר על העובדה שאתה צריך לצפות מהמשטרה לתפוס אותם.

אתה לא צריך לשלוט בשופטים (אתה גם לא אמור לשלוט בהם)

פשוט לקבוע שעל X מקבלים 10 שנים ועל Y מקבלים 15 שנים ואם תפסו אותך Z פעמים אז תשב 20 שנה גם אם גנבת ממתק מהמכולת

אם זה מה שהם יעשו, המשטרה תאלץ להתעורר. הרי המשטרה מתעוררת רק על פי ביקורת ציבורית, לא על פי ביקורת עצמית. מעבר לזה, לרצח מתייחסים ברצינות (קצת) יותר גדולה מאשר לפריצה.

אתה לא רואה את זה קורה?

כי אני ממש יכול לדמיין את הכותרות בYNET על עוד חקלאי שנרצח בגלל שניסה, מה לעשות שהם היו 5 והוא אחד...

פורסם
אגב, לא ידעתי שבמכבי אש זה ככה.

לא יודע אם זה ככה במכבי אש- אבל אני יודע שהם מתרגלים להגיע למקום הארוע במהירות הכי גבוהה שאפשר.

ומי צריך אותם אם הם מגיעים 4 שעות אחרי שהארוע נגמר?

פורסם

הבעיה היא קודם בבתי המשפט. שם נגרם כל הנזק.

ברגע שהמשטרה עושה את עבודתה ומביאים רוצח\אנס ושאר פסולת אנושית אחרת.הוא מקבל עונש פשוט בדיחה. מספר חודשים בכלא או עבודות שירות.

למשטרה פשוט אין כח.

המשטרה בסך הכל מביאה את החשודים לדין. בתי המשפט צריכים לדון את הנבלות האלו לעשרות שנים ופשוט להכניס את הנבלות מאחורי סורג ובריח.

לא יזיק גם עונש מוות. לא יכאב לי בכלל עונש מוות לאנס סידרתי או רוצח סידרתי. או מחבל שנתפס לפני הפיגוע.

אם אני שוטר ואני רואה פשע. ותפסתי את השודד והבאתי אותו לתחנה הוא עבר את כל ההליך והגיע לבית המשפט ובית המשפט משחרר אותו או נותן לו עונש פעוט ומסכן. למה ששוטר יסכן את החיים שלו? גם השכר על הפנים, גם רמת הסיכון מטורפת עם הבדואים בנגב. ואחרי שהוא עושה את עבודותו הוא רואה את הפושע יוצא לחופשי או יוצא לאחר מספר חודשיים.

למה להתאמץ.

עדיין משטרת ישראל היא על הפנים. יותר מדיי מינויים פוליטים בעמדות מפתח. והמון אנשים חסרי מוטיבציה.

כמו שאמרו מעליי. ברגע שיהיה את החוק של Three strikes כמו ארה"ב. ששודד מקבל מכה קטנה על היד פעם ראשונה. פעם שניה מקבל מכה חזקה יותר. ופעם שלישית יבלה איזה 20 שנה בכלא (20 שנה זה די מוגזם כמובן צריך לראות מה הפשעים שהוא ביצע) אז לא משנה אם זה בדואי יהודי. הוא יחשוב פעמיים לפני פריצה. השוטרים יקבלו יותר מוטיבציה בגלל שהם יראו את הפושעים מקבלים שנים ולא חודשים בכלא. אז דברים יתחילו לזוז.

פורסם

אני יספר לכם מקרה שקרה לאבא שלי. גנבו להם בחברה שהוא עובד בה את כול המחשבים שלהם. אמנם היה ביטוח אבל זה לא העיניין. שבוע וקצת אחרי המקרה אבא שלי התקשר למשטרה ודיבר עם השוטר שיהיה אחראי על מקרה הגניבה הזה ושאל מה ניסגר עם זה. מה שהשוטר אמר לו זה את הדברים הבאים: הגנב שעשה את זה מסתובב עכשיו חופשי אחרי שתפסתי אותו פעם אחת ובית המשפט שיחרר אותו ולאחר שלושה ימים תפסתי אותו שוב פעם גונב ממקום אחר ובית המשפט שיחרר אותו בשנית. כמובן שהציוד הגנוב לא הוחזר.

מה כבר יש להגיד על דבר כזה. :nixweiss:

פורסם

לא ברור לי מה גורם לכם לחשוב שאם החלקאים יתחילו לשאת נשק (שזה המצב בפועל היום), גם הגנבים יתחמשו. הסיבה היחידה שהם מעיזים לפרוץ לבתים/משקים בכזו עזות מצח היא שזה כל כך קל וחסר כל השלכות! מה, היום מישהו מפריע להם לשאת נשק? הסיבה היחידה שהם לא עושים את זה היא שהם לא צריכים - הרי גם ככה החקלאים לא יכולים לגעת בהם (ואלה שכן נוגעים בהם גומרים בכלא, למרבה האבסורד). אז אולי, אם יום אחד מישהו יפרוץ ללול ויחזור בתוך שקית (או שקיות), זה ירתיע אותם. ואם זה לא ירתיע אותם, אז המשטרה תאלץ להתערב (מה שהיא בפירוש לא עושה היום). בכל מקרה, זה מצב של Win-Win.

פורסם

כי זאת הדרך חיים שלהם

אנשים נורמליים קמים בבוקר והולכים לעבודה, הם לא אנשים נורמליים

פורסם

*

ראית את זה? זה הכינור הקטן בעולם, מנגן רק בשביל הפורצים הבדואים בנגב :'(

פורסם

לא אמרתי שאני מרחם עליהם

הם פשוט יסתגלו למצב

בעל החווה מחזיק נשק? אנחנו חמישה וגם אנחנו מחזיקים נשק, שינסה אותנו...

אתה באמת חושב שהם יגידו, אוי, עכשיו זה מסוכן אז נלך לחפש עבודה?

פורסם

כן. כי המשטרה מתייחסת לרצח הרבה יותר ברצינות משהיא מתייחסת לעבירות רכוש. אם בדואים ירצחו חקלאי, אפילו המשטרה הביזיונית של היום תאלץ למצוא פתרון מאוד מהיר למצב. על עבירות רצח לא יעברו לסדר היום כמו לעבירות שהם מבצעים היום.

פורסם

סבבה, אז תגיד שאתה בקטע של "לדרבן" את המשטרה על חשבון החיים של בעלי החוות

בכל אופן, זה לא צריך להגיע למצב כזה

הם פשוט יבואו חמושים בקבוצות

אף אחד לא יקח את הסיכון של להתמודד מולם במטרה להגן על רכוש

ואז תיצור מצב של אנשים חמושים שעדיין לא יכולים להגן על עצמם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים