עבור לתוכן

אושר טרומית חוק "שי דרומי" שייאפשר לאנשים להגן על ביתם

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שוב, החוק הזה יותר טוב מכלום - וזאת, למקרה שלא ברור לכם, האלטרנטיבה.

בתור חבר כנסת, אל מול המחדלים של הממשלה ושל כל הרשויות, אין מה לעשות מעבר ללהעביר את החוק הזה - שהוא מצויין, בהתחשב בנסיבות.

אחרי שישקמו את כל המערכות במדינה ויגיע למסקנה שהתופעות המזוויעות בנגב פסקו כמעט לחלוטין, וגם שניתן לסמוך על המשטרה שתשמור על השקט בלי החוק הזה - אז יהיה ראוי לבטל את החוק הזה (למרות שאני חושב שגם אז, לא יהיה ראוי לבטלו לחלוטין, כדי למנוע את המקרים האבסורדיים של אי צדק שקורים במדינה).

• תגובות 99
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראה, קצת לא ניסחתי אותה טוב, לכן אני יתקן את עצמי,

כאחד אשר הנושא הנ''ל מציק לו מאוד, ונמאס מאוזלת היד של המשטרה, ואי הוודאות שבו כול אזרח בישראל חי, אין לו הגנה מפני פורצים\שודדים\רוצחים וכ'ו.

עכשיו מה הכותרת משחמת בהחלט, ומראה שאולי איכשהו היה שינוי, אבל בראסמי, הצעות חוק שכאלו כול יום יש, ו99 מהן הולכות לפח,

ואני רואה פה אנשים כבר חוגגים, ופותחים תשפמפניה כאילו החוק כבר אושר, מה שמאוד רחוק במציאות, ולכן אני אומר מקודם מדי לחגוג, יש להמשיך ולהפעיל לחץ, ולהפגין, להתרעיין ולדאוג שלמעלה יאשרו חוקים שיאפשרו לאזרחי ישראל להגן על עצמם, מה שהמדינה לא מצליחה לעשות.

לכן אל תחשבו שכאן זה תם ונשלם, יש לפנינו עוד דרך ארוכה, לפני שנזכה לראות את הצעת החוק הזאת מאושרת, ותקפה.

המשיכו להפעיל לחץ! זה מה שגרם לכותרת הזאת, ובעזרת עוד קצת לחץ נצליח גם לאפשר לחוקים כאלו להתמשש.

פורסם

בתור חבר כנסת, אל מול המחדלים של הממשלה ושל כל הרשויות, אין מה לעשות מעבר ללהעביר את החוק הזה - שהוא מצויין, בהתחשב בנסיבות.

מה קשורה הממשלה לעניין?

זה פרופר עניין של המשטרה ובתי המשפט

פורסם

הפתרון לטווח ארוך במקרה הזה הוא תגבור התקציב למשטרה, הקמת יחידת סיור בנגב...

הכשרת חקלאים להיות מעין אחראי אבטחה איזוריים, בדיוק כמו שלכל התנחלות או ישוב שכזה יש את הרבש"ץ ( אחראי בטחון של הישוב ) ככה צריך להיות גם בחוות בדרום.

לעומת זאת אני לא חושב שכל תלאביבי צריך להחזיק שוט-גאן ולרסס פורצים.

פורסם

למה לא?

ובכלל, בארה"ב במדינות שבהן קיים החוק ישנם הרבה מאוד סייגים ומגבלות שמונעים רצח מכוון במסווה של הגנה עצמית. אני מאוד מקווה שחוק הזה יתקבל.

פורסם

שמע, החוק לא נוגע רק לדרום, למה בחיפה לא היו 2 מקרים של זקנים שהוכו, ושברו להם את כול הפנים והצלעות, ושדדו אותם ? או כפר שמריהו לפני שנה נרצחה עורכת דין מול הילדים שלה, קיצר לא חסרים מקרים, והמשטרה לא רק בדרום מפקירה, גם אם ברגע זה יפרצו לך הביתה 2 רעולי פנים, ויכסחו אותך מכות וירימו על הדרך חצי מהבית שלך, אחרי שעה בערך תגיע ניידת, תפתח תיק ואחרי חודש וחצי הוא יסגר מחוסר ראיות, קיצר המשטרה בכול המדינה על הפנים, בהרצליה פיתוח, כפר שמירהו, החוות בדרום, וחרמון, לכן יש לתת את האפשרות לאזרח להגן על עצמו ורכושו, מבלי שישב בכלא על מה שביצע,

אני לא תומך בירי על מנת להרוג במקרה של פורצים\רוצחים\אנסים וכ'ו, אבל ירי לריתוק לפלג גוף תחתון, למען ריתוק, או הרחקה של הפושע בהחלט נחשבת, אם במקרה נפטר הפושע, עקב הירי, אין להאשים את היורה.

כמובן שמי שישים מאג על המרפסת, וירסס כול דמות חשודה, יש לטפל בכך בחומרה, כפי שבטקסס יורים על מנת להרתיע, ומחזיקים בנשק להרעתה, ואם משתשמים בו

אז זוהי בעיה של המסיג גבול, שלא שמע לאזהרות האזרח.

פורסם

כמה חבל שבארץ למז"פ אין חצי מהשכל של CSI, וגם לא עשירית מהתקציב שלהם לתיק

שכל יש להם מספיק... וממה שאני יודע המעבדות שלהם די מאובזרות...

לגבי המשטרה- צריך ךהתחלי לאמן אותם כמו מכבי אש: יש אזעקה, ואם תוך זמן סביר הם לא מגיעים למקום הארוע- הם מפוטרים. אבל בארץ "יעילות" נחשבת למילת גנאי...

פורסם

לפי דעתי ההרתעה צריכה לבוא דרך חקיקה שתקבע עונשים כבדים ובתי משפט שלא יהססו לשלוח לכלא

פורסם

דרך אגב, CSI זו סדרת טלוויזיה.

פורסם

CSI זה גם ראשי תיבות

שכל יש להם מספיק... וממה שאני יודע המעבדות שלהם די מאובזרות...

בטח שיש שכל, מספיק שכל בשביל לא לעשות כלום

יש תיקים? לא נורא

בדיקות DNA? לא צריך

טביעות אצבעות? זה ליופי

לפי דעתי ההרתעה צריכה לבוא דרך חקיקה שתקבע עונשים כבדים ובתי משפט שלא יהססו לשלוח לכלא

אתה רואה את זה קורה?

כי אני לא

אני לא רואה את המשטרה מזיזה מישהו לעצור "סתם גנבים" ובטח לא "משיגי גבול"

אני לא רואה את אלה שנעצרים מגיעים לספסל הנאשמים, וגם אם כן העונש מצחיק ואז הם יוצאים וחוזרים חזרה לגנוב

פורסם

למה לא?

ובכלל, בארה"ב במדינות שבהן קיים החוק ישנם הרבה מאוד סייגים ומגבלות שמונעים רצח מכוון במסווה של הגנה עצמית. אני מאוד מקווה שחוק הזה יתקבל.

גם אני מאוד מקווה שהחוק יעבור.

אבל אני גם מקווה שיחשבו על פתרונות טובים יותר לטווח הארוך.

פורסם

אתה רואה את זה קורה?

כי אני לא

אני לא רואה את המשטרה מזיזה מישהו לעצור "סתם גנבים" ובטח לא "משיגי גבול"

אני לא רואה את אלה שנעצרים מגיעים לספסל הנאשמים, וגם אם כן העונש מצחיק ואז הם יוצאים וחוזרים חזרה לגנוב

מה זאת אומרת?

כמו שמעבירים חוק שאפשר לירות בפורץ

כך אפשר לקבוע חוק שיקבע עונשים כבדים (כלומר יחייב בהינתן הרשעה)

לפי דעתי, חוק שיתן אפשרות לירות בפורצים יפעל כמו חרב פיפיות

הפורצים פשוט יגיעו חמושים ומוכנים והיד שלהם תהיה הרבה יותר קלה על ההדק

עם כל הכבוד לשי דרומי, אם כל הפורצים היו חמושים, הוא לא היה עומד למשפט היום אלא בבית העלמין.

פורסם

גם אני מאוד מקווה שהחוק יעבור.

אבל אני גם מקווה שיחשבו על פתרונות טובים יותר לטווח הארוך.

פיתרון לטווח הארוך יבוא ממערכת החינוך וטיפול בבעית הבדואים בנגב.

ונקודה חשובה. צריך ליזכור שאם יעבור החוק הזה הבדואים והגנבים בכלל יתחילו לחמש את עצמם בנשקים בצורה הרבה יותר מסיבית וגם הם לא יהססו לירות בבעל הבית שאליו הם פורצים ולכן צריך להקדים תרופה למכה ולחשוב מה לעשות שיגיע המצב הזה

פורסם

ליאור, המשטרה היום עושה רק דברם שיביאו לה רייטינג... לתפוס "פושעים" במשפטים שמדברים עלייהם בתקשורת, וכמה שיותר מהר, או לחקור חברי כנסת כמה יותר זמן...

בגלל זה גם לא מנצלים את מז"פ כמו שצריך...

חבר שלי, עתודאי, הייה צריך לשרת שם (כן, זה משהו חדש ממה שהוא הסביר לי... יש אפשרות לשרת במז"פ במקום בצבא, במקצועות מסויימים) ומהסיבוב שעשו לו במקום הוא התרשם לטובה. ואני סומך עליו שלא יתרגש סתם משטויות ;)

פורסם

פיתרון לטווח הארוך יבוא ממערכת החינוך וטיפול בבעית הבדואים בנגב.

ונקודה חשובה. צריך ליזכור שאם יעבור החוק הזה הבדואים והגנבים בכלל יתחילו לחמש את עצמם בנשקים בצורה הרבה יותר מסיבית וגם הם לא יהססו לירות בבעל הבית שאליו הם פורצים ולכן צריך להקדים תרופה למכה ולחשוב מה לעשות שיגיע המצב הזה

:goodposting:

זה לא רק העניין... יש צורך גם לשכן אותם איפשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים