עבור לתוכן

אושר טרומית חוק "שי דרומי" שייאפשר לאנשים להגן על ביתם

Featured Replies

פורסם

בסרטים אולי - אבל לא במציאות...

• תגובות 99
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא,אפשר לראות שהאדם לא נרצח במקום,וגם סביר שיהיה לך מניע(כמו שינאה,חובות...)..תראה CSI :smile1:

פורסם
  • מחבר

תשמע, זה לא הכי פשוט.

מה יקרה אם יבוא לי לרצוח מישהו?

אני ארצח אותו, אקח את הגופה אלי הביתה.

אשבור את המנעול.

ואזמין את המשטרה בלילה...

רצח מושלם לא?

אם אתה כבר מצליח להביא את הגופה אליך הביתה בלי שום ראיות, תחפור בור של 5 מטרים עומק ותשתול אותו שם ::)

עדיף לא להתעסק עם מז"פ, ליתר ביטחון ;)

פורסם

אם אתה כבר מצליח להביא את הגופה אליך הביתה בלי שום ראיות, תחפור בור של 5 מטרים עומק ותשתול אותו שם ::)

עדיף לא להתעסק עם מז"פ, ליתר ביטחון ;)

נכון.

אבל זו פירצה בחוק.

אני גם לא חושב שהעונש שמגיע לגנב הוא מוות.

אין לי פתרון גאוני אחר. אבל אני לא בטוח שזה הפתרון.

פורסם

מי אמר שהוא בא לגנוב? אולי הוא רצה לפרוץ אליו הביתה ולהרוג אותו?

ובכלל,שמענו בזמן האחרון על הרבה גנבים ש"בטעות" הרגו את בעלי הבית שאליהם הם פרצו כי הם הפריעו להם או מסיבות אחרות

פורסם
  • מחבר

נכון.

אבל זו פירצה בחוק.

אני גם לא חושב שהעונש שמגיע לגנב הוא מוות.

אין לי פתרון גאוני אחר. אבל אני לא בטוח שזה הפתרון.

זאת בדיוק הנקודה.

צריך להסתכל על זה מנקודת מבט פשוטה.

יש שתי אפשרויות:

1) עם החוק - יש פירצה מסויימת שתאפשר חוסר צדק במקרים קיצוניים.

2) בלי החוק - יש פירצה מסויימת שמאפשרת יום יום לחוסר הצדק להתנהל בשיאו, תוך אימפוטנטיות של המשטרה.

אין לי שום ספק שעם החוק יותר טוב מאשר בלעדיו. עכשיו, נשאלת השאלה, האם יש אפשרות לחוקק חוק יותר "טוב"? אין לי מושג, אבל דבר ראשון, לחוקק את החוק הזה, כי זה כבר משפר את המצב. אחרי שעברנו את ה"מקרה חירום" הזה, אפשר לשבת ולחשוב איך לעשות אותו אפילו יותר טוב.

פורסם

הדרך ארוכה עד שזה יהפוך לחוק

בכל מקרה, לשי דרומי זה לא יעזור, חוקים לא חלים רטרואקטיבית.

פורסם
  • מחבר

^^^^^

ניתן לנסח את החוק כך שיפעל רטרואקטיבית.

פורסם

זאת בדיוק הנקודה.

צריך להסתכל על זה מנקודת מבט פשוטה.

יש שתי אפשרויות:

1) עם החוק - יש פירצה מסויימת שתאפשר חוסר צדק במקרים קיצוניים.

2) בלי החוק - יש פירצה מסויימת שמאפשרת יום יום לחוסר הצדק להתנהל בשיאו, תוך אימפוטנטיות של המשטרה.

אין לי שום ספק שעם החוק יותר טוב מאשר בלעדיו. עכשיו, נשאלת השאלה, האם יש אפשרות לחוקק חוק יותר "טוב"? אין לי מושג, אבל דבר ראשון, לחוקק את החוק הזה, כי זה כבר משפר את המצב. אחרי שעברנו את ה"מקרה חירום" הזה, אפשר לשבת ולחשוב איך לעשות אותו אפילו יותר טוב.

אז אולי צריך לטפל באימפוטנטיות של המשטרה?

פורסם
  • מחבר

אין שום ספק שצריך לטפל באימפוטנטיות של המשטרה, אבל לכנסת אין את האפשרות לעשות את זה - וגם אם כן, זה תהליך שייקח הרבה מאוד זמן. כמובן, צריך להתחיל בתהליך הזה (ואני בכלל לא בטוח שמישהו עושה משהו בקשר לזה) אבל בינתיים אי אפשר להפקיר את אנשי הדרום, כאילו הם זבל.

פורסם

לא,אפשר לראות שהאדם לא נרצח במקום,וגם סביר שיהיה לך מניע(כמו שינאה,חובות...)..תראה CSI :smile1:

כמה חבל שבארץ למז"פ אין חצי מהשכל של CSI, וגם לא עשירית מהתקציב שלהם לתיק

פורסם

^^^^^

ניתן לנסח את החוק כך שיפעל רטרואקטיבית.

אולי, אם קוראים לך אריה דרעי

:)

פורסם

אין שום ספק שצריך לטפל באימפוטנטיות של המשטרה, אבל לכנסת אין את האפשרות לעשות את זה - וגם אם כן, זה תהליך שייקח הרבה מאוד זמן. כמובן, צריך להתחיל בתהליך הזה (ואני בכלל לא בטוח שמישהו עושה משהו בקשר לזה) אבל בינתיים אי אפשר להפקיר את אנשי הדרום, כאילו הם זבל.

תשמע, לי החוק הזה נראה כאילו שהוא בא לרצות את הציבור, זה פתרון לא מאוד יעיל.

אבל בארץ שלנו מעדיפים תמיד פתרונות זריזים מפתרונות ארוכי טווח.

"בוא נייבא מים מטורקיה במקום להשקיע במפעל הטפלת מים ( שיקח להקים איזה 5-7 שנים ) שיפתור את בעיית המים לתמיד"

פורסם

תרגעו החוק עוד לא עבר, ואני מתפלל שיעבור, יאלה כולם לעשות בלאגן, ולדאוג שהחוק כן יעבור, לטובת הכלל.

פורסם

תרגעו החוק עוד לא עבר, ואני מתפלל שיעבור, יאלה כולם לעשות בלאגן, ולדאוג שהחוק כן יעבור, לטובת הכלל.

תגובה כל כך לא עניינית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים