עבור לתוכן

התקפלות, בניית הגשר בשער המוגרבים תיבחן מחדש ובנתיים הופסקה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה מתייחס למצריים, ירדן וערב הסעודית כאילו אלו ארגוני טרור חסרי עמוד שדרה.

לידיעתך אלו מדינות שחתומות על הסכמים עם מדינת ישראל ומכירות בה כיישות.

זה שהן לא מתות על העובדה שאנחנו שולטים על הר הבית לא משנה את העובדה שהן יודעות שאנו הריבונים עליו.

ואם אתה חושב שביום בהיר מצריים וירדן יתקפו אותנו, אז למה חתמנו על הסכמי שלום? אפשר להשתין על פיסות הנייר האלו אם המציאות הייתה כמו שאתה מציג אותה.

מצריים וירדן הרי יודעות טוב מאוד שאין להן שום סיבה טובה לתקוף אותנו וגם אם תנסה ותפר את הסכמי השלום, החרם הכלל-עולמי יהיה הרבה יותר כואב ממכת הנגד שיקבלו מישראל.

אז חלאס עם הקשקושים הפראנואידים שלך, ותמתן בקריאת ספרי טום קלנסי בבקשה, אתה מפחיד את הילדים.

:lol: אני לא קורא את הספרים שלו, ניסיון נחמד.

שמע,אין לי מה להגיד לך. כול מה שאני יאמר לך לא יעזור לך כי אתה כול כך נעול על התפיסת עולם שלך. אז נכון,אתה יכול להגיד שאני נעול על התפיסה שלי(מה שנכון אגב,אני די בטוח במה שאני אומר)אבל, בניגוד אליך התפיסת עולם שלי היא לא תמימה כמו שלך.ובינינו אני לא חושב שאני פארנואיד אבל גם אם כן, במדינה שבה אנחנו חיים עדיף להיות קצת פראנואיד ולא תמים. . .

אם אתה רוצה להבין למה כול ההסכמי שלום האלה שווים, פשוט תסתכל על עובדות הסטוריות מהעבר, מתקופת האבן עד לימנו,עבור דרך התקופה התנכית גם כן. אתה תראה שמוטיב שחוזר על עצמו פעם אחר פעם בכול תקופה כול שהיא היא הסכמי שלום שהופרו. אין מה לעשות,הסכמי שלום והסכמים בין מדינות בכללנועדו להיות מופרים ואת זה אני לוקח רק מהעובדות ההסטוריות .אימפריות במהלך ההסטוריה קמו ונפלו על כאלה דברים.

• תגובות 39
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

היי, אין לי ספק שהרבה ניתן ללמוד מההיסטוריה, אבל בו נניח רגע אותה בצד.

תסכים איתי שבמחצית המאה האחרונה העולם השתנה ללא היכר.

כדור הארץ הענקי הפך לכפר גלובלי קטנטן. הכל נהיה קטן יותר, קרוב יותר, מהיר יותר וחכם יותר.

אז כמו שאנחנו כבר לא נלחמים זה מול זה בשדה הקרב עם חרבות ומגנים אלא מאחורי בונקר ממוגן עם מחשבים ושלל כפתורים, גם הדיפלומטיה המודרנית חוותה שינויים רבים.

אם פעם שליט אכזר יכל לטבוח באיכריו בגלל העגבניות הרקובות ששדותיהם הניבו, היום השליט האכזר, יצטרך למלא פרוטוקולים רבים בועידת האו"ם ולהסביר לשאר חבריי הועידה למה עבר על זכויות האזרח ללא הבחנה.

zorgi, העולם השתנה. אם חותמים הסכם שלום ומפרים אותו בגלל קונצים - זה נגמר רע מאוד, בעיקר למפר.

הסכם שלום לא נחתם סתם בשביל לתלות על קירות הכנסת, יש לו תוקף חשוב מאוד בין קירות האו"ם ואם מצריים או ירדן יחליטו להפגיז אותנו, שלא יתפלאו אם איזו משחטת אמריקאית תופיע במיצר סואץ וטייסת F-22 תעשה צורות מעל ארמון המלך עבדאללה.

בדבר אחד אתה צודק - כל אחד מאיתנו חי בהשקפת עולמו.

אני חי בהשקפת עולמי התמימה והאופטימית, בה אני וחבריי הערבים הולכים יחד בשדרות ג'נין והעוברים והשבים משליכים עלינו ורדים,

ואתה חי בהשקפת עולמך הפרנואידית והפסימית, בה אתה כבר קונה שימורים ומדביק סלו-טייפ בצורת X על החלונות ומתכונן לנורא מכל.

אבל למרות השקפותינו השונות, אני חושב שעלינו עדיין להישאר מציאותיים לדרך שבא עובד העולם שאנו בו חיים.

ולכן, כחלק מהסכמי השלום התקפים, והיחסים הדיפלומטיים (שאמנם קרירים) בינינו לבין שכנינו הערבים, עלינו לנסות לגרום לכמה שפחות קונפליקטים, גם אם כביכול אני פוגעים ב"כבוד" הריבוני שלנו.

כי סך הכל למי יש כוח להתעורר ולגלות שעוד אינתיפאדה התחילה רק בגלל התעקשות טיפשית? מספיק קיבלנו אינתיפאדה בשנת 2000 בגלל שטות.

פורסם

אם פעם שליט אכזר יכל לטבוח באיכריו בגלל העגבניות הרקובות ששדותיהם הניבו, היום השליט האכזר, יצטרך למלא פרוטוקולים רבים בועידת האו"ם ולהסביר לשאר חבריי הועידה למה עבר על זכויות האזרח ללא הבחנה.

תגיד לי מתי קים יונג איל יופיע בפני הועידה, כדי שאני אוכל לשריין את התאריך בהתאם (והוא רק אחד מני רבים).

המציאות הפוכה לחלוטין למה שאתה מתאר - מי שרוצה לשים פס על זכויות אדם, חופשי לעשות כך.

פורסם

אתה צודק במה שאתה אומר, אבל לא לגמרי.

נכון, אף אחד לא עוצר את קים ז'ונג איל וגם לא עוד כמה רודנים במעמקי אפריקה, אבל ההבדל הפשוט בין שכנותינו - מדינות ערב לבין אותם מקומות חשוכים באפריקה ובצפון קוריאה הוא שכאן יש נפט, והרבה.

ולכן כל מעצמות העולם שולחות את עיניהם למקום המתפורר הזה כדי לשים את טלפיהן על אותו "זהב שחור".

אז נכון, סדאם ממיס 100,000 כורדים עם כל מיני גזים ועושה בעיות ל-Uncle Sam - והנה מגיע ג'ורג' בוש ומשתטח את בגדד כששתי פסיעות גמל נמצאת ערב הסעודית, לא בדיוק דמוקרטיה מערבית אריסטוקרטית שבכיכרותיה נכרתות ידיים כל שעה עגולה.

אבל היי, כל עוד ברז הנפט זורם - למה לעשות בעיות, הא?

פורסם

מה שמעלה שאלה נוספת - למה ג'ורג' בוש לא עומד בפני ועידת האו"ם ומסביר למה הוא פלש לעיראק (אתה מוזמן לבדוק כמה עיראקים נהרגו שם מאז 2003, המספרים לא מעודדים במיוחד)? ואם הוא יטען שהוא עשה זאת כדי לשחרר את העם העירקי משלטון הרודנות של סדאם חוסיין, זה אומר שאנחנו יכולים לפלוש לסוריה בתירוץ דומה?

הכפר הגלובלי הפך את מימוש האינטרסים של בעלי הכח לקל יותר, זה הכל. מצבם של החלשים לא השתנה במאומה.

פורסם

אתה צודק, ולכן כנראה שהדוגמה שלי לא הייתה טובה כל כך.

אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר ל-Zorgi את הכוונה שלי.

פורסם
  • מחבר

כן,הצלחתה. האמת שהבנתי אותה גם קודם,אותה ואת תפיסת העולם שלך. אני מניח שהבנתה את רוב התפיסה שלי(אם הייתה מבין את כולה הייתה חושב כמוני :hat:)

אני יכול להמשיך להתווכח איתך ולהביא לך טענות כמעט לכול סעיף שאתה כותב אבל מעבר לכיף שבוויכוח אין בזה שום טעם(למרות שכיף זה כבר מספיק טוב)

אבל אני חייב ללכת ליקנות מאוורר למחשב שלי, הוא החזיק יפה שנתיים וחצי ועבר זמנו. נמשיך להתדיין בנושאים אחרים. בנתיים שיהיה לך ולכולם יום נעים מלה שמש עם שמיים כחולים(אני גם אופטימי).

ביי ביי :hi: :hi: :hi:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עריכה:

טוב,כדי לא להקפיץ את התרד ולא ליפתוח חדש אני יעדכן את זה כאן.

והגאונות החדשה של אולמרט: פקחים טורקים יגיעו לירושלים כדי לפקח על העבודות בשער המוגרבים. פשוט פקינג לא יאמן המנדט הבריטי חוזר. :pissed: :pissed: :pissed:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3365587,00.html

פורסם

יותר גרוע- הפחה הטורקי חוזר

אין אצל ד"ר קליין איזה ניתוח להשתלת חוט שידרה??

פורסם

וואי הלכו מטעם בי"ס לחפש חפצים היסטורים בחולות שהם שפכו.

נכנסו למן חממה מאובזרת עם כל מיני עמדות מגניבות.

ילדים מצאו מטבעות מתקופת נפוליאון או מבית שני

אני מצאתי צמיד :D

זה מגניב מה שאפשר למצוא שמה.

אני ממליץ לכולם ללכת ולהתנדב

פורסם

אם אתה כל כך מתלהב מעתיקות- תלך מול בית הספר להנסדאים יש שמה ערימות של עתיקות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים