עבור לתוכן

דו"ח האיחוד האירופי קובע: מאוחר מדי לעצור את איראן (איראן עברה את נק' האל חזור).

Featured Replies

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/543/272.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3364388,00.html

http://news.walla.co.il/?w=//1056766

ככה או ככה כל הנתונים האלה (אני מקווה מאוד) הם רק הכנה לתקיפה מאוד קרובה של ארה"ב\ישראל על איראן בסוף מרץ תחילת אפריל..

הסיבות לכך הם:

* ניסויים שישראל מבצעת בחץ דווקא עכשיו ובכזה לחץ עצום, רק לפני כמה ימים דווח על הצלחה של החץ 2 וכבר עכשיו מנסים לבדוק את החץ 2.5 שהיה אמור להבדק הרבה יותר מאוחר.

* ארה"ב מביאה נושאות מטוסים למפרץ הפרסי(נראה לי) בכל אופן קרוב לאיראן ומצד שני ממשיכה לאמר תקיפה על איראן זה מוצא אחרון (כדי להרוויח דעת קהל על התקיפה העתיד- יגידו ניסינו הכל לא הייתה בררה)

* כל הפירסומים האלה באים שוב להצדיק את הפעולה העתידית

* פריסת כוחות גדולה של הצבא בישובים והכל בסיבות סוף מרץ תחילת אפריל (מחבר שלי שאח שלו בצבא) מה שאומר שהולך להיות משהו גדול ולא נראה לי שמלחמה עם לבנון או סוריה זה הבעיה המרכזית פה כרגע..

נקווה לטוב :)

פורסם

אתה שוכח לציין שהם אמרו שמאוחר מידי לעצור את איראן מבחינה דיפלומטית.

פורסם
  • מחבר

אתה שוכח לציין שהם אמרו שמאוחר מידי לעצור את איראן מבחינה דיפלומטית.

כן כן ערכתי את ההודעה אני מעריך שלכל היותר חודשיים ותיהיה התקפה על איראן ע"י ארה"ב או במקרה הגרוע ביותר מה שלפי האירועים לא נראה לי יתרחש, ע"י ישראל.

ככה או ככה כנראה ואני ממש מקווה שזה לא עוד סתם תקווה שלי נוכל סוף סוף לנשום לרווחה מאחת האיומים הקשים ביותר שהיו לנו מאז קום המדינה..(לפחות לכמה שנים טובות עד שהם יצליחו להשתקם..)

פורסם

יופי ערכת את הכותרת ורשמת שטות גדולה יותר.

איראן לא עברה שום נקודת אל חזור.

נקודת אל חזור מוגדרת כנקודה שבה אפילו פעולה צבאית לא תהיה אפקטיבית.

פורסם

אני חושב שזה מאוד חיובי, שהאירופאים, שנחשבים מאוד תמימים בהקשר הזה, מבינים סוף סוף עם מה יש להם עסק. אני לא מאמין שהם יתמכו במישרין בפעולה צבאית, אבל לא יתנגדו לה - זה כבר טוב.

פורסם

אני חושב שזה מאוד חיובי, שהאירופאים, שנחשבים מאוד תמימים בהקשר הזה, מבינים סוף סוף עם מה יש להם עסק. אני לא מאמין שהם יתמכו במישרין בפעולה צבאית, אבל לא יתנגדו לה - זה כבר טוב.

צודק.

אבל אל תשכח שיש אירופאים לא חכמים במיוחד ( בלשון המעטה ) כמו ז'אק שיראק ( נשיא צרפת ), שאומרים דברים כמו: "זה לא יהיה נורא אם לאיראן תהיה פצצה גרעינית אחת, או שתיים"

פורסם

צרפת היא לא דוגמה. אני חושב שבצרפת הבעיה של המוסלמית יותר גדולה מכל מדינה אירופאית (למרות שבכל אירופה יש בעיה). הם צריכים להתחשב בזה, לא רוצים שוב פרעות כמו שהיו להם.

כמובן, להתעלם מהבעיה רק יגדיל אותה, אבל אני מתבסס על ההתנהגות בעבר, אין סיבה שזה לא ימשיך ככה.

פורסם

צרפת היא לא דוגמה. אני חושב שבצרפת הבעיה של המוסלמית יותר גדולה מכל מדינה אירופאית (למרות שבכל אירופה יש בעיה). הם צריכים להתחשב בזה, לא רוצים שוב פרעות כמו שהיו להם.

כמובן, להתעלם מהבעיה רק יגדיל אותה, אבל אני מתבסס על ההתנהגות בעבר, אין סיבה שזה לא ימשיך ככה.

תשמע, באנגליה בעיית המוסלמים לא יותר קטנה.

הבעיה היא שבגלל הדחיה שלהם. והדחיקה שלהם לשוליים הם נהיים קצוניים.

אין אנשים רעים, יש אנשים שרע להם.

פורסם

^^^^^

אין אנשים רעים. יש אנשים שחונכו להיות רעים.

(אני לא בטוח שהמילה חינוך מתאימה בהקשר של שטיפת מוח, אבל נגיד...)

ואגב, תתפלא... אבל רוב האנשים שרע להם דווקא לא פונים לטרור ::)

פורסם

^^^^^

אין אנשים רעים. יש אנשים שחונכו להיות רעים.

(אני לא בטוח שהמילה חינוך מתאימה בהקשר של שטיפת מוח, אבל נגיד...)

ואגב, תתפלא... אבל רוב האנשים שרע להם דווקא לא פונים לטרור ::)

:goodposting:

ושוב אני מוכרח להגיד שאתה צודק.

אבל בוא נגיד שאם החיים בעזה לצורך העניין, היו מושלמים וטובים, היו פחות אמהות ואבות שהיו שולחים את הילדים שלהם להתאבד.

פורסם

^^^^^

ברור, כי על פי ההגדרה של "מושלמים וטובים" אין הסתה של טרור רצח ואיסלאם קיצוני :P

פורסם

נכון.

אך כחלק מהעניין של "מושלמים וטובים" אני מדבר גם על זה שכל כספי הרשות הפלסטינאית הולכים על טרור ושטיפות מוח במקום לעזור לתושבים, שהינם ברובם מסכנים.

ואני מדבר מנסיון של עמידה במחסומים.

אז נכון, יש מלא חארות.

אבל הרוב מסכנים.

פורסם

זה לא נגמר. הרי גם את החארות אפשר להגדיר כ"מסכנים" שחונכו ככה, בגלל עוני, ניתוב של כסף למוסדות חינוך של הטרור וכו'... אבל בסופו של דבר, הם עדיין רוצחים שפלים.

פורסם

ברגע שבן אדם הוא מסכן ועני, הכי קל לשטוף לו את המוח ולהפוך אותו לטרוריסט.

אני מסכים איתך.

זה לא נותן לגיטימציה לטרור.

וואו חרגנו קצת מנושא הדיון הא?

פורסם
  • מחבר

יופי ערכת את הכותרת ורשמת שטות גדולה יותר.

איראן לא עברה שום נקודת אל חזור.

נקודת אל חזור מוגדרת כנקודה שבה אפילו פעולה צבאית לא תהיה אפקטיבית.

אתה צודק, אבל תלוי למה אתה מתכוון בנק' האל חזור..

פעולת האל חזור צריכה להיות כעיקרון הזמן שלאיראן יש כבר פצצה גרעינית מוכנה לשיגור ואז מי שיתעסק איתה גמור..

אבל זה יהיה ממש טיפשתי לדעתי להגיד בזמן שיש לאיראן פצצה גרעינית כבר, הגענו לנק' האל חזור..(שמפה כבר איי אפשר לחזור אחורה)

בו נגיד שברגע שיהיה להם פצצה זה יהיה הרבה מעבר לנק' האל חזור ולכן נק' האל חזור מסמנת מצב שבו איראן הגיע לנקודה ששום פעולה צבאית נורמאלית (לא פלישה נגיד כמו לעיראק) לא תעזור, אולי תעכב בכמה חודשים\שנים אבל לא יותר מזה.

בכל אופן אתה צודק, לא יודע NRG כתבו את זה בכותרת אז גם אני הוספתי, גם אני לא חושב שהם הגיעו לנקודה הזאת (מקווה לפחות) אבל הם בהחלט קרובים מאוד וככל שיעבור הזמן ככה הנזק של התקיפה האווירת לפעולת הפיתוח האיראנית תיהיה גדולה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים